![]() |
Bir de sanki bir canlı değilmiş de sadece bir süsmüş gibi, bir hevesle alınıp konulan, sonra kaderine terkedilen, bakımsız, perişan ya da kurumuş bitkiler var ya, onlara çok üzülüyorum.
|
Sayın ide
Sizin iyi dileklerinize katılmamak mümkün değil, Sitemizin güzel bir sloganı var, bu slogan insanın suratına tokat gibi patlıyor, tabii ki anlayana..! Siz onu umursamazsanız, Doğa sizi hiç umursamaz..! |
Sayın livadi
Sizin bahsettiğiniz sorunlar, ne yazık ki moda kavramı içersinde algılanmalı, şu anda ne popüler, hangi konular ön planda doğa ve çevre; Bakım ve sorumluluk bilincinde olunmadınmı, sizin dediğiniz sonuçlara çıkıyor. Bir de şu yönden bakmak lazım bence, sizin vurguladığınız konular, kişiler üzerinde vicdan azabı uyandırıyor. Bu olumsuz görüntüler insanın, farkındalığını kamçılıyor, böyle olmaması lazım, doğrusu bu diye bilinçler açılıyor. Allahtan güzel örneklerde var. İnsanlarımız bilinçleniyor ve önlerinde kıyas edebilecekleri olumlu yapılanmalarda oluyor. |
Merhaba
Bugün de yoğun yağmur devam ediyor. Malûm durum böyle olunca, otomatik olarak izinli oluyoruz.. Böyle olunca paylaşımda hızlı oluyor, her halde takipte bir sıkıntı olmaz inşallah..! Yeni bir bahçe hazırlıyorum, birazdan sizler ile paylaşacağım... |
1 Eklenti(ler)
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama adı altında paylaşacağım bu bahçede suyu kullanamadık.
Fakat kaya bahçeleri görülmeye değer, bir de peyzaj anlamında kapı giriş örneklerimiz var onlarda görülmeye değer. Umarım izleyen arkadaşlarımıza bu örnekler faydalı olur. Evet başlıyoruz. Eklenti 175051 Dere taşları, yayılıcı ardıç, mavi ladin, yayılıcı dağ muşmullası kompozisyonu..! |
Bayılırım kaya bahçelerine, çok güzel; takipteyiz...
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın livadi, izleme ve merak etme özelliğinizi hiç bir zaman kaybetmeyiniz, harikasınız ..!
Devam ediyoruz. Eklenti 175100 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Sevgili ağaç dostu ben siyenin yeni üyelerinden biriyim benim naçizane 50 metrekare bir terasım var buraya küçük bir süs havuzu yapmak isyiyorum bana bu konuda nasıl yapabileceğim hakkında biraz teknik bilgi verebilirseniz beni çok mutlu edersiniz size ve diğer üyelere şimdiden çok teşekkür ederim
|
Doğallık ayrıntılarda gizli...
|
güzeeellll...
|
Merhaba sayın SELEHATTİN 67 Ağaçlar net ailesine hoş geldiniz.
Bu vereceğim bilgiler ticari sır alanına giriyor, uygulama aşamaları tamamen sizin kabiliyetinize kalıyor başarılar. Terasta süs göleti yapım aşamaları: 1- İlk başta terasınızın en az güneş gören yerinde göletinizi tasarlayın 2- Teras, balkon ve salonda uygulanacak göletlerin izalosyon işlemleri çok önemlidir. Biz bu alanlarda havuz brandası (lıner) kullanıyoruz. Siz bulamassanız en kalın cinsinden sera naylonu kullanabilirsiniz. 3- Yapacağınız göletin ebatlarını ve derinliğini belirleyin ve bu ölçülerde ahşaptan kasa veya biriket veya tuğlada kullanabilirsiniz. 4- Şelale düşünüyorsanız bahsettiğim konuları bitirdikten sonra planlarsınız, bu bölüm son aşama..! 5- Göletin, kasasını hazırladığınızı varsayıyorum..! 6- Göletin altına naylonu serin, onun üzerine yapı malzemeleri satılan yerlerde ince keçeyi serin, ahşap kasanızı bunun üzerine yerleştirin, onun üzerine havuz brandası veya sera naylonunu serin , hortumu çekin suyu doldurun. 7- Suyu doldurmamızın sebebi, ahşap kasanızla su bütünleşsin, sonra seçtiniz kayalar, kütük parçaları, saksı içinde bitkilerinizi zevkinize göre düzenleyin, burası biraz zordur. 8- Geldik şelale kısmına ahşaptan merdiven gibi biraz daha genişce sehpa hazırlayın, sehpanın kenarlarına suyun dışarı kaçmasını önlemek için sehpa kenarına 5cm kalınlığında ahşap kullanın, havuz brandası veya sera naylonunu yukardan aşağı yerleştirin, havuz pompasının hortumunu üst noktaya yerleştirin 9-Burada kullanacağınız taşları sabitlemek için polüratan köpük yapıştırıcıdan yararlanın, alt kısımdan üst kısıma doğru olmak kaydı ile zevkinize göre düzenleyin saksıda çiçekleri unutmayın, orman sarmaşığı da kullanabilirsiniz. 10 - Havuz motorunuzu doğal taşlarla gizleyin, suyu boşaltın temizliğini yapın, tekrar doldurun iki, üç gün devamlı motorunuz çalışsın, içine sucul bitkiler ve japon balığınızı atın, Hayırlı olsun...! |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın livadi, dlk kaldığımız yerden, devam ediyoruz.
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Kaya bahçeleri Eklenti 175216 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Evet merdivenleri çıkalım bakalım karşımıza nasıl bir çalışma çıkacak.
|
Dere taşlarının arasından gülümseyen yayılıcı mineleri düşündüm bir an. Fazla mı kalabalık olurdu:cool:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Bu fotoğraftan sonra yukarı çıkalım, bu bölüm atıl, kör bir nokta idi. Kaya bahçesi uygulamasından sonra ilgi çekici, merak uyandıran, gezilmek istenilen bir yer oldu. Bizde bu vurguyu yapabilmek için tasarladık, uyguladık. Bu kaya bahçeleri kapı girişine bağlanıyor. Güzel bir peyzaj, kaya, tasarım, uygulaması oldu. Bundan sonraki ikinci fotoğraf bence görülmeye değer..! Eklenti 175218 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Sayın aygün harika olurdu.
Bir tek sorun bu ortam yarı gölge, bu bölgede ömrü kısa olur. Kapı girişinden çıkalım arka bahçeye doğru gezerken, kaya bahçelerimiz devam ediyor. Süper görüntüler var. Mineleri ve yayılıcı verbenaları (yer minesi) ni oralardaki yerlerine dikelim.. Zaten sizde ha işte burası diyeceksiniz..! |
beğendim...
|
Nuri Bey merakla bekliyoruz.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın dlk, asbilgiç
Devam ediyoruz. Merdivenlerden çıktık , öteki fotoğrafla birlikte kapı önüne varacağız. Eklenti 175236 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
1 Eklenti(ler)
|
Hepsi de çok güzel ........Giriş mesela , gözü yormayan dingin bir görsel şölen sunuyor.
|
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz.
bulunduğumuz noktadan şimdi, tam tersine dönüyoruz. Eklenti 175239 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz.
Biraz evvel arabanın arkasında bulunuyorduk, şu an önünde ve arka bahçeye geçiyoruz. Şimdi aklıma geldi, eskiden resimli fotoromanlar vardı. Bu bahçeleri tanıtımlarımız ona benzemeye başladı. Eklenti 175240 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Aydınlatma nasıl? Son fotoğrafta yerde bir şey görüyorum mesela. Gece çekilmişler var mı? Bir de kaya bahçelerinin yapım aşamalrına dair fotoğraflar var mı elinizde? Çok güzel bir paylaşımda bulunuyorsunuz. Artık gündüzleri okulda yağmur yağıyor mu diye bakıyorum. :P
|
İlk resiimdeki yarı gölge ortam, tam bana göre...
Herşey çok güzel.... |
Merhaba sayın alper
Bahçe aydınlatma sistemleri kuruyoruz. Kurduktan sonra da test ediyoruz. Fotoğraflamayı unutuyoruz. Önemli bir eksiğimizi dile getirdiniz. Arşivimde var ama bizim uygulama yaptığımız bahçelerin değil, bunları paylaşmak istemiyorum. Bu eksiğimizi en kısa sürede kapatacağım..! Kaya bahçesinin yapım aşamaları var. Yapım aşmaları sıkıcı olur diye paylaşmıyorum. Paylaşımlarımı takip edip ilgilendiğin içinde, teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Sayın livadi, merhaba
Güneşli alanlara geçtik, bu çalışmalarımızda örnek olacak güzellikte, bu bölümleri de seveceğinizde eminim... Şimdi sola dönüyoruz, kaya bahçelerine ben bir şey söylemiyorum, bu ortama dikkatli bakıp incelemek lazım.. Eklenti 175258 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
devam ediyoruz.
Bu uygulaması yapılan peyzaj ve kaya bahçeleri 3 yıl evvel yapıldı. Bu bahçenin bakım işlerini biz yapmıyoruz. Kaya bahçesindeki bitki formları, budama eksikliğinden dolayı biraz büyük, bu doğal görüntüleri de çok hoş..! Eklenti 175270 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025