![]() |
2 Eklenti(ler)
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama
Tasarım ve uygulamasını yaptığımız tropikal seradan görüntüler ile devam ediyoruz. Eklenti 176489 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 176490 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Kamelya ve kuş yuvası ne güzel.....! Özgün bir uygulama gerçekten.
|
Ne kadar tehlikeli olabilirizki, biz budama yaparız.:D:D Budama çok faydalıdır ;);)bazı bitkiler için. Budadıklarımızıda ziyan etmeyiz çanta getiririz onlar için. Aslında çok faldalı olurduk:D:D
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba sayın aygün
Merhaba sayın ayse_afyonlu Sizi bir kere kara kaplıya aldık gözümüz üzerinizde, bu sorunu düzeltmek için, sizi budama mevsiminde davet ederiz, bu sorunu da halletmiş oluruz. Bu iki fotoğraf paylaşımından sonra bahçe gezimize başlıyoruz. Eklenti 176557 Cennet Kuşu Çiçeği (Strelitzia Reginae) Eklenti 176558 Cennet Kuşu Çiçeği (Strelitzia Reginae) |
Budama mevsimi :( tamam uslu uslu bakacağım.
|
3 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Botanik serasından çıktık. Tam karşımızda göletin içinde muhteşem bir manzara sizler ile paylaşıyorum. Kuğular ve yavruları bize bakıyor Eklenti 176561 Kuğular ve yavruları Eklenti 176562 Kuğular ve yavruları Eklenti 176563 Kuğular ve yavruları |
Çok güzell bir beyazlık.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Seyretmesi en güzel ve zevkli hayvanlardan, bu göletin karşısında bahçe oturma grubu var, seyre dalınca zamanın nasıl geçtiği anlaşılmıyor. Eklenti 176570 Kuğular ve yavruları |
Kuğular .........Ne zarif varlıklar...
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama devam ediyoruz. Kapı girişinde, yol üzerinde çocuklara yönelik farklı bir çalışmamız. Eklenti 176649 B]Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama [/B] Eklenti 176648 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
1 Eklenti(ler)
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama devam ediyoruz.
Bu bahçe benim için çok özel bir bahçedir. Hayallerimin bir kısmını bu bahçeye yansıtmışımdır. Bahçe sahibinin bize inanması, güvenmesi ile tasarım ve uygulama bölümlerinde bize hiç müdahale etmemiştir. Ben kendisine hayalimi, tasarımımı ve uygulama aşmalarını en ince ayrıntılarına kadar anlattım ve şöyle bir yüzüme baktı, sen manyaksın uygula dedi. İsterseniz hayalimdeki öyküsünü de anlatabilirim. Devam ediyoruz. Eklenti 176652 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Sayın Murvet merhaba....
Tuhaf gelebilir ama evle bitkiler arasında bir bağ oluşmuş sanki. Onlar evi , ev onları sahiplenmş, benimsemiş. Herşey kendiliğinden olmuş gibi. Sevdim bu kareyi. Solda koşeye yerleştirilmiş minik bir gölet mi var bana mı öyle geldi? Evet, lütfen anlatın öyküsünü. |
Sayın aygün
Bu fotoğraf karesi bahçe girişi, Safranbolu mimarisi ile yapılmış iki katlı bir yapı, tam onun önünden sürgülü demir kapı ile bahçeye giriş buradan başlıyor. Sol taraf boşluktu sonrası yoğun bir ağaç oluşumu koru gibiydi..! Benim ısrarım, o boşluğu su tasarımı ile doldurmak, japon bahçesi tadında bir yapılanma istedim, ve projeyi kabul ettirdim. Büyük bir gölet düşünün, etrafı bataklık, bu doğal çevrenin içine bahçe meraklılarını suyun içinde gezdirmek istedim. Nilüferler, sucul bitkilere, balıklara , kurbağa, gölet içersindeki yaşama dokunsunlar istedim. İnsanları suyun üzerinde gezintiye çıkarmak, farklı bir yaklaşımdı..! |
Devamı nezaman ?
|
Tabi ya, Safranbolu evleri...
Sözünü ettiğniz kısma ait bir fotoğraf var mı? |
Sayın livadi
Sayın aygün Bahçe sahibinin şu sözünü hiç unutamam..! Nuri iyi tamamda, sen japon bahçesi diyorsun, bunu kim biliyor. Sen bunu söylüyorsun da insanlar, bu göletleri görünce nasıl anlayacaklar. Sen merak etme dedim..! Bu tasarıma özgü vuguları bulmak o kadar zor ki, hayal edin elinizde hiç bir malzeme yok, vurgular alıntı olmayacak ve size özgü olacak. Siz kendiniz tasarlayıp yapacaksınız İki gün uyumadım inanın..! |
İki gün sonra, Arşimet gibi buldum diye başladık çalışmalara hayal ettiğimi de projeye dökemiyorum.
Tamamen içgüdüsel başladık çalışmaya..! O aşmaları fotoğraflamak aklıma gelmedi, işe konsantre olmaktan..! |
Şimdi daha bir dikkatle incelemeye başladım resmi ve anlattıklarınızdan sonra farkına vardım; sadece köşe değil orta kısımda da gölet var . Etrafındaki taşlara basılarak geziliyor.
Belki fotoğraf yerine kısmet olur da gerçeğini görürüz. |
Merhaba sayın aygün ve ilgi ile izleyen arkadaşlarımız.
Hayalimdeki öykü şöyle : Dağlık bir bölge düşünün, çam ağaçları ile dolu üç adet dağ... Bu üç dağın uç noktaların da, üç adet japon mimarisi ile yapılmış üç adet ev, Ortadaki ev sanki mabet tarzında ve ötekilerinden biraz irice, Hepsinin ortak özelliği sırtlarını dağa, ön kısımları akarsular ve muhteşem bir göl manzarasına bakıyor, Evlerin ön kısımlarından sular akarken travertenden çağlaya, çağlaya gölete ulaşıyor. Bu hayalimi anlatırken tabii ki ilk kazılar yapılmaya başlandı. |
1 Eklenti(ler)
Kazılar yapılırken, göletin şekli, kademeli yapısı, ve büyüklüğü dikkat çekiyordu. Bu anlatımı bir adet fotoğrafla perçinleyelim ki izleyen arkadaşlarımıza da tasarımı ve uygulamayı daha rahat anlatayım. Eklenti 176808 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Ayrıntılı, yakın çekim fotoğraflarla devam ediyoruz |
Fotoğraları görmeden de böyle bir yerde yaşamanın insanın ömrünü ikiye katlayacağını düşünmek hiç de zor değil....:)
|
Merhaba sayın aygün
Bu bahçe peyzaj uygulamaları açısından örnek bahçelerdendir. Göletler, üç kademeden oluşuyor. Orta, merkez bölümün derinliği 90 cm, ikinci kademe 50 cm, üçüncü bataklık kısmı 20cm dir. |
1 Eklenti(ler)
Bahsettiğim göletin içten görüntüsü, Eklenti 177028 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Göletin içinde gezme duygusu ve içindeki yaşama dokunmak..! |
Su bitkileri hiç ilgimi çekmiyor fakat çok hoş bir görüntüleri olduğu kanısındayım.
|
Sazlıklar son ve en sığ kısımda olmalı...
|
Sayın ayse_afyonlu
Sucul bitkiler sıra dışı bitkilerdir, kendilerine has bir görüntüleri ve yaşamları vardır. |
Sayın aygün
Evet, derinliği 20 cm özel toprakla dolgusu yapılmıştır |
Alıntı:
Hani "bu da kapak olsun" dercesine atıverdiniz ortaya Her zaman sucul bitkilere ilgi duymuşumdur.Ellerinize sağlık Mehmet |
Sayın merlict merhaba
Tam size göre bir bahçede geziyoruz. Sizden ses seda yok. Hoş geldiniz. Bundan sonraki fotoğraf paylaşımlarım yakın çekim detaylarda gezineceğiz. |
Her şey çok güzel de doğal taş olsaydı daha hoş olmaz mıydı bu yeşil kırmızı şeylerin yerinde. Belki kayıp düşüp, suyla bütünleşme tehlikesi olurdu ama o da işin heyecanı. :P
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025