agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Peyzaj : Bahçe, su, kaya, tasarım, uygulama (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/22234.htm)

Nuri Murvet 13-12-2010 20:37

1 Eklenti(ler)
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama

Eklenti 184112

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaya ve bitki peyzajı...

Ayşe Yıldız 13-12-2010 20:39

Herşey yerli yerince oturmaya başlamış. Güzellikler ön plana çıkmaya başlamış ellerinize sağlık.

Nuri Murvet 13-12-2010 21:26

1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu merhaba

Bahçe uğraşmak sabır ve gönül işidir, bu çalışmalar zaman içinde doğal doku içersinde yerini alırken hiç bir olumsuz bir görüntü oluşturmayacak aksine varlığı ve yaşam kaynağı ile hep ilgileri üzerine çekecektir..!

Eklenti 184117

Ayşe Yıldız 13-12-2010 21:30

Göletin üzerinde yağmurun oluşturduğu hareketlilik çok güzel görünüyor. Şimdi orada oturup ıslanmak vardı.

aygün 13-12-2010 21:39

dindi ortalık
çekildi el ayak
sessizlik.........

hepsi
her biri
geldikleri yerlere daldılar.......

taşlar
çalılar
dostlarını
dünü andılar......
ve
hoş geldiniz dedi sema

yıkandılar..........

Nuri Murvet 13-12-2010 22:01

Sayın ayse_afyonlu

Yaz yağmurlarının yağdığı mevsimde dediğiniz, ıslanmak fikri gayet hoş olurdu..!

Nuri Murvet 13-12-2010 22:05

Sayın aygün merhaba

Paylaşımınız için çok teşekkür ederim...

Nuri Murvet 13-12-2010 22:07

1 Eklenti(ler)

Eklenti 184124

mesutcan 14-12-2010 13:27

Nuri Bey ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Kütükler çok orjinal bir fikir olmuş. Sanırım renkli emprenye nedeniyle yeşil görünüyorlar, değil mi? Bir de havuz çevresinin çakıllarla kaplanması çok hoş görünüyor. Ben de bu şekilde bir çevre mi yapsam diye düşündüm. İşlerinizden çok fikir çalacağım gibi görünüyor, şimdiden kusura bakmayın artık :)

İki sayfa önce bahçem için yaptığınız yorumlara çok teşekkür ederim. Sizin deneyimlerinize ve bilgilerinize çok ihtiyacım olacak.

Saygılar.

Ayşe Yıldız 14-12-2010 17:33

Sayın mesutcan, sizin havuzunuzun yapımlarını takip ediyorum ve merak ettiğim birşey var yeriniz dar olduğu için mi yoksa gözünüze daha hoş görüneceğini düşündüğünüzdenmi kenara yapıyorsunuz? Birde çakıl taşları güzel olur havuzunuzun önünde yalnız bitkileride unutmayalım. Bu sayfa bizim gibi acemi ve meraklılar için biçilmiş kaftan. Kolay gelsin diyorum...

novazet 14-12-2010 22:07

Nuri Bey; daha önce yazdığım gibi yaptığınız çalışmaları takip ediyorum. Çok güzel projeler ortaya çıkartıyorsunuz. Bizim gibi amatörlere yeni fikirler verdiğiniz için size teşekkür ederim.
Her ne kadar "Taş" kelimesinin bugüne kadar hayatımdaki anlam ve önemi farklı olsada, sizin sayfalarınızı takip etmeye başladığımdan ve Sayın Cemo'nun bahçesine yapmakta olduğu havuz çalışmasını gördükten sonra, gitiğim yerlerde gözüm hep taşlara bakar oldu. Oysa geçen yıl bahçemden topladığım bütün taşları bahçeme yaptığım kulübenin taban dolgusuna doldururken birgün tekrar taş toplamam gerekeceği hiç aklıma gelmedi . Baharda bahçeme yapmayı düşündüğüm havuz için şimdiden taş toplamaya başlasam iyi olacak. Selamlar.

mesutcan 15-12-2010 07:20

Ayşe Hanım merhaba;

Aslında göze hoş görünsün diye kenara yapmıştım ama yerim de dar. Ortaya yapsam arka bahçeyi tamamen öldürmüş olacaktım. Bir de güzel olur dediğiniz şeye forum sansür uygulamış sanırım. Yıldız yıldız çıkıyor. Çakıllar benim de çok hoşuma gitti. Olabilir.

İyi dilekleriniz için teşekkürler, takip eden herkese çok teşekkürler. Umarım takip ettiğinize değecek işler yapabilirim. :)

Nuri Murvet 15-12-2010 20:24

Sayın mesutcan merhaba

Kaya peyzajlarında ve dekoratif peyzaj düzenlemelerimizde, kütük ile ağaç köklerini sıkça kullanırız, farklı bir göz seyri oluyor, bizim işimiz detay birde uyum olursa o zaman farklı oluyorsunuz.

Kütüklerdeki ahşap koruyucu renk favori rengimdir, zaman içersinde doğal rengini alıyor.

Kopya serbest, bu sayfanın amacı bahçe sahiplerine ve peyzaja gönül vermiş arkadaşlarımıza fikir vermesidir.

Yardım isteyene, bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışırız..!

Nuri Murvet 15-12-2010 20:41

Sayın ayse_afyonlu

Bakın bu sayfada kopya çekmek serbest..! Rahat olun..!

Dün bilgisayarıma virüs bulaşmış windows çöktü, yeni baştan kurulum yapıldı, tabiiki masa üstüne hazırladığım tüm konular silindi hatta yedeklemediğim yeni fotoğraf kayıtlarıda silindi, yeni baştan hazırlık yapıyorum.

Paylaşımda istemeden ara verdim, hemen devam edeceğiz..!

Nuri Murvet 15-12-2010 22:53

Sayın novazet merhaba

Gölet ve şelalelerde küçük ebatlı taş kullanımı, belki görsel olarak güzel gözükebilir..!

Gölet boşken taşları seyretmek güzeldir, suyu içersine koydunuzmu..! işte sorunlar başlar...

Temizlik sorunu en önemli sorundur, o özenilerek yapılan kaplama, tam bir işkenceye döner..!

Küçük dere taşları dekoratif duvar kaplaması için uygundur gölete asla yapılmaz..!

Gölet için taş toplarken, taş , kaya seçiminiz çok önemlidir..!

Nuri Murvet 15-12-2010 22:54

1 Eklenti(ler)

Eklenti 184450

Ayşe Yıldız 15-12-2010 22:58

Karşıdaki bitkiler bahçe duvarını andırıyor. Aralarında boşlukta yok ve çok uzunlar.

Nuri Murvet 15-12-2010 23:13

1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu

Bahçemiz kademe kademe size fikir vermesi açısından, alt kademeden bir görüntü, gölet yukarıdaki kademede, gördüğünüz duvar gibi karayemiş bitkisinin uç noktası çit gibi..!

Eklenti 184452

Nuri Murvet 16-12-2010 22:41

1 Eklenti(ler)

Eklenti 184608

Nuri Murvet 17-12-2010 10:33

1 Eklenti(ler)
Bu bahçemizin final fotoğrafı olsun...

Eklenti 184618

Nuri Murvet 17-12-2010 11:24

Adı altında peyzaj ve bakımını yaptığımız yeni bir bahçe hazırlıyorum, takip eden arkadaşlarımızla birlikte beraberce gezelim..?

Hhatice 17-12-2010 12:01

Emeğinize sağlık gerçekten cennet gibi ,
Yeni bahçemizi izlemeye hazırız.

Nuri Murvet 17-12-2010 16:59

Merhaba sayın Hhatice

Yeni bahçemizi tanımaya başlamadan evvel bahçe hakkında biraz ön bilgi vereyim.

Bahçemize yapılan işler

Bozulmuş olan çim alanın tamir edilip, yenilenmesi.

Yüzme havuzunun güneşlenme alanlarının ( İroko) ahşap kaplanması ve peyzaj çalışmaları..!

Nuri Murvet 17-12-2010 17:24

1 Eklenti(ler)

Eklenti 184661

Bahçemizin çimlerinin bozulmuş hali...

Nuri Murvet 17-12-2010 18:10

1 Eklenti(ler)

Eklenti 184665

Bahçemizin çimlerinin ve genel bakımı yapılmış hali

Nuri Murvet 17-12-2010 18:19

1 Eklenti(ler)

Eklenti 184666

Yüzme havuzunun güneşlenme alanlarının ( İroko) ahşap kaplanması

Nuri Murvet 17-12-2010 18:28

1 Eklenti(ler)

Eklenti 184674

Nuri Murvet 17-12-2010 18:45

1 Eklenti(ler)

Eklenti 184675

aysahay 17-12-2010 18:59

Çalışmlaarınız göz kamaştırıcı... Çok hoş görünüyorlar. Havuz kenarlarını tik ağacından yapıyorsunuz galibaa. Bildiğim kadarıyla ıslak zeminlere yakın yerlerde genelde tik ağacı kullanılıyor.

Nuri Murvet 17-12-2010 19:09

Sayın aysahay merhaba

Havuz kenarına döşeme olarak yanlış tercih kullanılmış, ıslanınca kaygan zemin oluşuyor.

Birkaç defa düşme olayları yaşandı, tavsiye ettik onaylandı yapım aşamalarını sizinle paylaşıyorum.

İroko, teak (tik) ağacına göre biraz daha ucuz olduğunda onu tercih ettik, ahşap olarak özellikleri aynı özellikleri taşıyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025