![]() |
Sayın ayse_afyonlu
Yürüyüş yolları, adım taşları, kütükten 15-20 cm kalınlığında dilimler halinde ahşap koruyucu ile işlem yapıldıktan sonra montajı yapıldı, bitmiş halinin görüntülerini peyzaj uygulamaları bittikten sonra bütün halinde fotoğraflarını paylaşacağım..! |
1 Eklenti(ler)
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama
Eklenti 183903 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Kaya ve bitki peyzajı uygulaması |
Sayın Alper
Havuzunuzun doğal kaya peyzajını yaparken seçeceğiniz taşlar çok önemli, taşların birbirine aşırı uyumlu olması görüntü olarak sıradan olur, bunu kırmak için simetriden uzaklaşın ve tek renk taş kullanmayın..! Sizin bahçenizin fotoğraflarını inceledim, bahçeniz dikdörtgen biçimde, hatlarda keskin düzenlemenizde buna göre olmalı, alanınız dar ve uzun olduğu için bu paralellikte köşeli ve simetri seklinde uygulamalar göze daha hoş gelir. Benzer bahçeler var paylaştıkça fikirleriniz gelişecektir, acele etmeyin..! |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183905 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Kaya ve bitki peyzajı uygulaması |
Alıntı:
|
Hmmm! bitkiler teker teker dikiliyor :D:D Ve çok seri bir şekilde hemde.
|
Sayın ayse_afyonlu
Bahçemiz kocaman 17.000 m2 tepenin sırtında, manzara süper 50-60 km görüş alanınız var. Marmara denizi arkada masmavi kocaman bir fon, arazi 4 adet kademeden oluşuyor, aşağı yukarı her kademe 4000 m2 kış bakımları 15- 20 gün sürüyor 4 kişilik ekiple..! Kocaman bir bahçeye mini bir gölet, fakat aşağı kısımda kocaman bir göletimiz daha var, onuda paylaşacağım..! |
İyice merak etmeye başladım doğrusu. Keşke yaptığınız yerlerin yukarıdan tüm alanı alacak resimleride olabilse :))
Hani kuşbakışı tarzından. |
Sayın ayse_afyonlu
Bahçenin manzara resimleri var, hatta sizden önce inceledim paylaşacaktım fakat yaptığımız göletin görüntülerini içine alıyor, paylaşımın sırasını bozduğu için paylaşmadım, final fotoğraflarını bu görüntülerle bitiririz diye düşündüm..! |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183906 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Kaya ve bitki peyzajı uygulaması |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183908 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Göletin içine nilüferlerimizide yerleştirdik, balıkları işlerimiz bittikten sonra gölete salacağız..! |
Suyun dibinde gördüğümüz sera naylonu mu? Yoksa onun üzerinde birşey daha var mı? Ya da naylonun altında ne var da böyle açık renkli görünüyor?
|
Sayın ayse_afyonlu
Dikkatinizi çeken sera naylonun altına serilen beyaz renkli çuvallardır, toprakla temasını kesmek için kullanıldı..! |
Nuri bey aklıma takılan, bu suyun nasıl yenileneceği. Havuz küçük tabi ne de olsa ama yine de suyun değiştirilmesi gerekmez mi?
|
Sayın aygün
Güzel bir soru, biz bu göleti bitki ağırlıklı düşündük, gölet küçük olduğundan nilüferler suyun yüzeyinin tamamını kapatıyor, su kolay kolay bozulmuyor. Küçük bir motorumuz var, arasıra suyu devir daim ederek havalandırıyor. Arazinin yapısından dolayı göletin içine hortum bırakılıyor, diğer ucu kot farkı düşük olduğu için boşaltmak sorun olmuyor. Bu tür brandalı ve benzer malzemelerle yapılan göletlerin ortak sorunu budur. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183914 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaba olarak şekillenmiş gölet ve bitki peyzajı... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183938 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaya ve bitki peyzajı... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183941 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaya ve bitki peyzajı... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183954 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaya ve bitki peyzajı... |
İlk başlarda hemen aralardaki bitkilerin eksikliği sırıttı gözüme ama tuttum dilimi. Acele etme, bekle ve gör dedim kendime:)
|
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün merhaba
Final fotoğrafları bence çok güzel, biraz daha sabır az kaldı..! Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 183972 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaya ve bitki peyzajı... |
Bu bahçede yapılanlar sadece gölet ve havuzdan ibaret değildir sanıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Bahçemiz bahsettiğimiz gibi kocaman, 10 yıllıkta emeğimiz var bu bahçeye, benim anlatım tarzımla bahçenin tanıtımına başlasam bir kaç yıl sürer her halde..! Bahçe bitkileri bu zaman içersinde geliştiler, botanik bahçe tadında bir bahçedir. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 183977 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaya ve bitki peyzajı... |
[QUOTE=Nuri Murvet;725447]Sayın ayse_afyonlu
10 yıllıkta emeğimiz var bu bahçeye, Şu cümleden anlaşıldığı üzere öyle bahçeleri düzenleyip hemen yok olmuyorsunuz. Bu hoşuma gitti ve tekrar tebrk ediyorum sizi.( bu arada bize cevap vermekten resimleri paylaşamıyorsunuz:D:D:o ) |
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Tasarım, poroje ve ugulamasını yaptığımız bahçelerin, bakım işlerinide talep olursa yapıyoruz. Soru ve cevap güzel oluyor, anlam kazanıyor..! Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 183989 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaya ve bitki peyzajı... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183998 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaya ve bitki peyzajı... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 184001 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaya ve bitki peyzajı... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 184024 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaya ve bitki peyzajı... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 184026 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaya ve bitki peyzajı... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 184107 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaya ve bitki peyzajı... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025