agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)

Beğeni Düzeni174Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-08-2008, 23:26   #1
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Güler Hanım su otu dediğiniz ilk fotoğraftaki çiçek açanlar mıdır? Bahçedeki sararan bölgeler hep onla kaplıydı. Onları yabani ot gibi sökmem mümkün değil çünkü çok fazlalar. Zamanla çimin tümünü sarıp, diğerlerinin köklerine de zarar verme ihtimali var mıdır?

Bende de sizinkinin tam aksine sağlıklı çimler çok uzarken o çiçekli türlerle kaplı alanlar (su otu dediğiniz) cılız ve kısa kalıyorlar.

Şimdi ben kafamdaki planı yazayım sizler hatalı mıyım yol gösterirseniz çok sevinirim. Sonbahara doğru yağışların başlamasıyla bahçe genelde yemyeşil oluyor. Sağlıklı yerler kel görünen yerleri de kaplıyorlar. Eylül başı gibi en kısa ayarda biçip, tırmıkla geçip sarı otları toplamayı (bunun için çok memnun kaldığım bir makina aldım), kel görünen yerlere ara ekim yapmayı düşünüyorum. Kışı böylece atlattıktan sonra organik gübre kullanıma başlamayı ve bahara ve yaza güçlü çimlerle girmeyi düşünüyorum.

Beni düşündüren mantardan çok boz kelebekler. Bu sene iki kere insektisitle ilaçlama yaptım ve çimler çok sarsıldılar. Tamamı yokolmuş mudur emin değilim. Bunlar yumurtlamış mıdır? Seneye yine görülme olasılıkları yüksek midir? Eğer bunlar çim köklerini yiyen bir tırtıl veya kurt türüyse insektisit yerine acaba salyangoz veya tırtıllara uyguladığımız yöntemler bunlarda da işe yarar mı?

Yazmayı istemiyordum ama, Güler Hanım bahsedince yazmak istedim. Dezenfaktanı satan bayii bu ürünün sanayi için olduğunu bahçede kullanmanın çok riskli olduğunu söyleyince almadım. Aslında bundan sonra organik olmayan gübre ve ilaç kullanmak istemiyorum.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2008, 17:02   #2
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
...
Yazmayı istemiyordum ama, Güler Hanım bahsedince yazmak istedim. Dezenfaktanı satan bayii bu ürünün sanayi için olduğunu bahçede kullanmanın çok riskli olduğunu söyleyince almadım. Aslında bundan sonra organik olmayan gübre ve ilaç kullanmak istemiyorum.
İyi ki yazdınız. Bu son derece yanlış. Bayinin teknik bilgisi de eksikmiş. Benim sizlere markalarıyla önerdiğim dezenfektanlarla ilgili bunca çalışma ve araştırmadan da haberi olmamış. Bitki aktivatörleri konusunu da bilmiyormuş.

Huwasan bitki aktivatörü olarak bakanlıktan ruhsatlıdır da. Peras da Huwasan da E.Ü.Ziraat Fakültesinde denendi. Bu denemelerden sadece birini http://155.223.83.252/edergiziraat/2005/s2/45-56.pdf adresinde mevcut.

Sizlere denemediğim ve etkisinden emin olmadığım hiçbir ürünü önermemekteyim.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025