![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Kaybettik...
|
Kendi deneyimlerim ise bu çiçek sapını fazlacada kuruyup çürümeye bırakmadan bitkiden kesip almak gerek olduğu yönünde. Pek bir kanıtım elimde olmamakla beraber bu fazlaca kararıp kuruyan çiçek sapları sulama şeklinize göre yine de nerden, neden geldiğini, ne olduğunu bilemediğimiz "thai disaes" (thay hastalığı) diye tabir edilen bir tür de vandalara özel, ölümcül bir hastalığın davetiyesi "olabilir" Tafsiyem sayın atamanın ve benim önerimin ortasını almanız ![]() yani çiçeklenme geçip sapın özsuyu çekilir de sarımsı bir hal alınca alkolle sildiğiniz bir temiz makasla kesmek olacaktır. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bendeki bitkilerin çiçek sapları çürüme yapmadan doğrudan kurudu (hatta bir tanesininki hala üstünde kupkuru duruyor, kesmeye fırsat bulamadım). Çiçek sürgünlerinin bitkinin çok alt yapraklarının (sulamadan sonra ıslak kalma ihtimali çok yüksek olan bölge) arasından çıkmamış olması bu çürümeden kuruyabilme olayını sağlamış olabilir. Ben henüz öğrenciyim, tavsiyem Praecox'un önerilerini daha fazla ciddiye almanız ![]() Bu konuyu daha uygun bir ortamda (genel bakım bilgileri veya diğer bir başlık altında belki) tekrar gündeme getirmek gerekli bence (aslında forumu taramadım, belki de zaten değinilmiştir). Elektronik kaynaklarda sterilizasyon için "bleach solution" (sulandırılmış çamaşır suyu) veya pürmüz (torch) kullanmak gerektiği, alkolün yeterli olamayacağı (tahminen özellikle virüslere karşı) bağlamında bilgilere rastladım. Tabii, eğer, "sen sterilizasyon için ne yapıyorsun?" diye sorarsanız, cevap malum "hamsi yiyene birşey olmaz" ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|