View Single Post
Eski 28-01-2008, 16:50   #57
Ent
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-01-2008
İlginiz için teşekkür ederim. Thai hastalığı için buradan okuduğum kadarıyla köklerde siyah noktalar oluşup oluşmadığına yönelik bir kontrol yapmıştım; ancak böyle bir durum görünmedi. Umarım sonradan belirginleşecek bir durum söz konusu değildir. Yalnız "serinde su kalmış"lıkla ilgili sorun söz konusu olabilir. Ben dikkat ediyorum ama almadan önce mağazada bu tip şeyler söz konusu olmuş olabilir.

Cam vazonun içine 2-3 günde bir sabah çok erken saatlerde su spreyliyorum. Su değince birçok beyaz kök yeşile dönüyor; yanılmıyorsam bu fotosentezle ilgili, olması gereken bir durum. Vazonun en dibinde küçük bir kırık bulunduğundan dipte su kalma ihtimali yok. Cama ve köklere yapışan damlalar gün boyu nem sağlıyor, akşama ise buharlaşmış oluyorlar. Faydası olacağını düşündüm. Haftada 1 kez ise yarım saatliğine kökleri su dolu bir kovaya sokuyorum. Bunun süresini azaltıp adedini artırabilirim.

Batıya bakan ve önünde balkon olan bir pencerem var. Ancak bu ara istisnai bazı günler dışında havalar o kadar kapalı ki, kot farkından ötürü evin önü tamamen açık olmasına rağmen suni ışık kadar etkili olabilecek bir güneş alamıyorum. Mart-Nisan gibi o tarafa almayı planlıyordum. Tavsiyenize uyup bunu şimdiden yapabilirim.

Sn Ludisia_Bahya, ben de cesaret edemeyebilirdim ama fiyatı neredeyse şu mantar gibi açılan kahvecilerdeki bir kahvenin fiyatına düştüğünden, başarılı olma durumunda vaad ettiği güzelliği de düşünerek şansımı denemek istedim. Hem bu çabanın sonunda başarırsam daha büyük keyif alacağımı hissediyorum.

Ent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön