![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2010
|
Kesinlikle size katılıyorum sayın gossip. Kadir gecesi doğmuş olmalı. ![]() Keiki hem de birden fazla. Umarım yaşatır ve orkidelerinin çiçeklendiği zamanı da görürsünüz sayın serdag. Sayın Dilse yeni aldığınız orkide çok güzel görünüyor. Gübre kullanımında dikkatli olun lütfen fazlası da çiçekleri yormakta. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
![]() Merhabalar sevgili ephesos ve gossip çok teşekkürler ![]() Şu an orkidede 4 adet keiki var. Çiçek sapı vermedi bunları büyütüyor, aylardır hiçbir şeye benzemiyor bostan korkuluğu gibi, ![]() Vilmorin çiçek açan bitkiler için besin veriyorum ayda bir. Eskiden orkideler için vilmorin veriyordum, ama bu iki ürünün arasında bir farkı söyledi bir arkadaşım: çiçek açan bitkiler için Vilmorin şişesinin üzerinde iz element katkılıdır yazıyor, ötekinde yazmıyor bu. Bundan veren arkadaşımın orkidesi deli gibi açıyor benimkinde tık yoktu öbürünü veriyordum. Buna geçtim. Ama keiki var o yüzden çiçeğe gitmiyor bitki. Bir ara cam önüne koydum 1-2 gün yağmur yağmadı güneş açtı anında yumuşadı yaprağın biri hemen daha geriye aldım toparladı. Anladım fazla güneşe koyma beni diyor. Şu an sadece akşamüstü üstüne ışık düşerse düşüyor, onun haricinde yalnızca aydınlık alıyor. Düzenleyen SerDag : 01-06-2011 saat 22:53 Neden: resim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-08-2006
|
![]() Çiçeklerdeki siyah noktalar. Virüs kaynaklı ise ne gibi bir mücadele yapmak gerekir? Sağlıklı olan diğerlerine de geçer mi? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Feyzan, Sayın Rodoslu'nun dediği gibi mantari bir enfeksiyon oluşmuş. Botrytis nedeni ile yapraklarda lekelenmeler var. Evdeki bakım koşulları ne kadar uygun olsa da siz satın alıncaya kadar enfeksiyon gelişmiş olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-05-2010
|
Sayın Feyzan, geçen yıl benim de orkidemde aynı sorun olmuştu. Forumdan öğrendiğim kadarıyla şunları yaptım. 1- Önce çiçek sapını kestim. (Hem üzerindeki mantarlar nedeniyle hem de bitki gücünü çiçek için harcamasın diye ) 2- Orkidemi saksısından çıkardım, çürük ve işlevsiz kökleri steril bir makas ile kestim. Kestiğim yerlere tarçın döktüm. (Orkidem çok hasta olduğu için neredeyse hiç kökü kalmamıştı. ) 3- Orkidemin köklerini ve yapraklarını Captan isimli suda eriyen bir fungusit ile ilaçladım. 4- Saksısını, çamaşır suyu eklediğim su ile iyice yıkadım ve dezenfekte ettim. 5- Harcını değiştirdim ve yeni steril harç içine bitkiyi diktim. 6- Yaklaşık 20 gün ara ile iki kez daha ilaçladım. Sonuçta bitkim kendini toparladı, yeni kökler ve yapraklar verdi. Orkidem şu anda halen sağlıklı bir şekilde saksının içini köklerle doldurmaya çalışıyor. Umarım bu bilgiler işinize yarar ve siz de orkidenizin sağlıklı çiçeklerini görürsünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-08-2006
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bir çeşit mantar, botiris. Sıradan fungusitlerede kolayca cevap verebilen bir tür mantar. Çiçeklere bir fungusit uygulayın o şeffaf lekeler kararacaktır bir sonraki çiçeklenmede birdaha görmeyeceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
![]() Merhaba, eşimin geçen sene temmuzda hediye ettiği phalim işyerimdeki yerini beğenmediği için küstü ve sanırım bır bakıma ıhtıyacı var. onu sımdı eve goturdum bol aydınlık hava sırkulasyonu bol ve sıcak bır yere koydum fakat bırde bılen arkadasların gozunden daha baska neler yapabılecegımı ogrenmek ıstıyorum cıcekcıye goturdugumde cıcek veren sapların once bıtanesını sonrada dıgerını yarısına kadar kestı fakat yarıya kadar kesılende suanda kurudu sarı ve ıcı bos kamış hıssını verıyor bastırınca. sanırım onuda kesmem gerekıcek bırde buna ılave olarak saksı ıcındekı köklerde sararma ve curumus bır goruntu olusmaya basladı buna ragmen o en solgun zamanındada govdesınde yenı mınık bır yaprak vermeyı ıhmal etmedı. ve o yaprak sımdı oldukca buyumus durumda. bırde yaprakları yırtılıyo ve uclarında kopmalar oluyo makasla kesılmıs gıbı.. yardımlarınızı beklıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
![]() sevgili yıldıztozu çok teşekkür ederim. umarım dördü de kök verir de dört tane orkidem olur, artık daha da dikkat edeceğim, doğru dürüst besin filan vermemiştim vicdan azabına gömüldüm şimdi.. Neyse ki yumuşama yok, yaprakları kazık gibi, an alt yaprakta hafif sararma başladı ama bir yandan da çok sert yaprak, belki üzerine güneş ışığı düştüyse hoşlanmamıştır.. Bitki de marul misali, buradaki çiçek dolu resimlere baktıkça nasıl gıpta ediyorum.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|