Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 10-02-2011, 17:33   #1703
DilSe
Ağaç Dostu

DilSe's Avatar

Giriş Tarihi: 24-04-2010
Talking Sayın ephesos; öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.:)

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ephesos Mesajı Göster
Orkidenizin saksını değiştirmenize gerek yok, saksı harcı gayet sağlam görünüyor. Sadece kökler tamamen doldurmuş saksıyı, yeri darlaşmış, eğer elinizde uygun saksı harcı varsa değiştirme yapabilirsiniz. Tabikide torfu enaz olanını kullanın, hatta sulamasına dikkat edebiliyoriseniz torfsuz olanını tercih edin.
Yaprakların üzerindeki siyah halkalar orkidelerde sıkça görünen virüs kaynaklı bir hastalık, yaprakları ıslatmayın, ortam ısısı düşük olmasın zamanla kuruyup çevresi sararacaktır en fazla o yaprağı kaybedersiniz.
Çiçeklerini döken sapları hiç bekletmem, endipten keserim bitki kendini toparlasın diye, sizede böyle yapmanızı tavsiye ederim.
Saksı harcımı değiştirdim,şu an daha iyi gözüküyor.Yapraklar da diri ve sağlıklı,o leke dışında. Çiçek sapını da alttan 4. gözün 1 cm üzerinden kesmiştim.Benim en büyük düşüncem keiki olabilme ihtimali.Çünkü yassı bir büyüme var alttaki nodlarda.Havalar da ısınacak.Ben en iyisi biraz daha bekleyeyim ve eğer ufak da olsa bir gelişme göremezsem dediğiniz gibi keseyim onu tamamen.Çünkü neredeyse büyüme yok gibi.Yaprak oluşsun,daha sağlıklı olsun.
Bir de benim resimde,yeni aldığım orkidem var.Renklerine hayran kalmıştım,sanırım melez.Bir tarafından çiçek sapı vermiş.Şu an çok sert tabii,destek çubuğu için biraz daha büyümesini beklemem gerekecek.O çiçek sapı için yapmam gereken özel bir şey var mı?Daha iyi gelişmesi için büyümüş sapı çiçekleri geçince tamamen kesmem gerekir mi acaba?Yaprakları ve kökleri çok sağlıklı.

Eklenen Resimler

DilSe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön