Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 02-02-2011, 11:36   #1696
Asya_lotus
Ağaç Dostu

Asya_lotus's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ezo Mesajı Göster
Ephesos ve yıldıztozu ilginiz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yapıcam biraz daha bekleyip fazlalaşırsa saksısından çıkarıp dezenfekte edicem. Elimde hazır orkide toprağı var. Dezenfekteyi de 1/3 oranında sulandırılmış alkol ile yapıcam herhalde...
Hiç duymadım, substrat dezenfeksiyonu için alkol kullanımı. Küf - aşırı sulama sonucu. Yaklaşık on gün substratı sulamayın, iyice kurusun. Dezenfekte etmek için, herhangi bir kimyasal madde kullanmiyorum. Acil durumlarda, bulaşık yıkama için kullanılacak deterjan kullanıyorum: 1-2 damla yarım litre suya (bitkiler için, substrat için degil). Substratı en iyisi - degiştirme, er tekrar aynısı kullanmayı istiyosanız, onu bir-iki defa sıcak suyunda yıkayın, daha sonra 20-30 dakika fırında 110-120 derece kızartın, tekrar yıkayın - böyle substrat kullanmaya hazır olur. Hazır orkide substratı bakabilirmiyız? Neden bu soru: ben sonbaharda "Vilmorin" markası orkide hazır substratı aldım, beyanmadım - torf çok oldugundan, ve çok az miktar çam kabugu.

Asya_lotus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön