![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Teşekkür ederim Sayın Praecox. Bitkim şu an evimin en sıcak yerinde baş köşede duruyor. Sıcaklık 24 - 25 C de ortamın gecede aynı . Ayrıca çok güzel ışık alan bir cam kenarına koydum. Orkideye hep ilgi duydum fakat burada çok pahalı normalde 75 tl idi çiçekli iken bu orkide. Alan olmayınca, iyi bakılmayınca, çok sulanınca, soğukta kalınca neredeyse ölüyormuş. Ben de biraz kendimce uygun sandığım bir fiyata 15 tl verip aldım. Aldığımda hevesle bu kadar durumunun kötü olduğunu anlayamadım tabi. Burada okuduğum bilgiler yardımıyla haraket ettim. Ama çok isterim ki kurtulsun ve çiçeklerini göreyim. Bunun için elimden geleni yapacağım. Belki biraz zor olacak ama sonuçta eğer yaşatırsam ki bu zorluğa deyecek o zaman. Bu konuda siz değerli büyüklerimizden de görüş alış verişi yapmamın yardımı olacak tabi. Ben daha önce sadece resimlerde ve yapma çiçek olarak gördüm orkideyi bu yüzdendir ki bu çiçeği yaşatmak için çok çaba harcasam da benim için çok değerli. Saksı harcı konusunda burada hazır satılan bir harc bulmam imkansız. Ama kendi çabalarımla sarı çam kabuğu bulmaya çalışacağım ve onu fırınlayacağım. Başka neler katılacak içine buradan bakacağım. Sadece besin olarak ne vermeliyim onu bilmiyorum o konuda fikriniz ve sizin uygulamanız nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Kaybettik...
|
Besin eriyiği veya gübre konusunda çok yeni gelişmeler var. Terkibi tam oluşturunca belki forumda topraksız tarım ile uğraşan bu eriyikleri hazırlıyan arkadaşlarımıza yapmalarını rica edeceğim. Orkide besini çok seyreltik olması gerek. Bunun için de EC değerlerini bundan önce de yazdığım oranlarda seyreltme faktörnü de belirlemek gerek. Ancak sizin için şu anda Vilmorin kullanmak en uygunu olacak. Saksı harcını her daim kendiniz yapmanız en uygunu. Gerçi sulama alışkanlığınız çevre ısı nem oranları ile bu değişse de bunları bulmak kişiye özel ve zaman alan bitki kaybı ile doğru orantılı. Bundan dolayı günümüze kadar ortalama kabul görmüş değerler ve oranlarla işi sağlama almak ilk başlıyanlar için en uygunu kanısındayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Sayın Praecox; Vilmorin orkide için sıvı gübre değil mi? Netten baktım da. Bana bir de çiçekçi mavi bir toz verdi. Bunu 1 lt ye 1 çay kaşığı sulandır ver dedi. Ne olduğunu bilmiyorum vitamin dedi ama. Acemilik olunca ben de yanlış hareket etmemek adına soruyorum . Sizce o nedir? O toz gibi besinin faydası olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Kaybettik...
|
Mavi bir toz bana göre sarı cizmeli Mehmet ağa ile eşdeğer bir durum ![]() Büyük bir ihtimalle 20:20:20 NPK lı dengeli bir çiçek çoşturan da denen bir toz gübre. Olabilir uygundur ancak sulama suyunun EC sini ölçmem gerek böyle çay kaşığı çorba kepçesi gibi terimler hiç bana göre değil ![]() Siz yine de her hâlükarda 2 litreye koyun bu miktarı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|