![]() |
|
![]() |
#3032 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2014
|
Merhaba, 3 tane yeni phal aldım, bunlardan birinin köklerinde yosun oluştuğunu gördüm eve geldiğimde. Sanırım çok sulandığı için oluşmuş. Aynı zamanda bu bitki toprağı üzerinde suladıktan sonra küçük beyaz bite benzeyen canlılar gördüm. Şu an toprak kuru olduğundan görünmüyorlar ama ıslanınca ortaya çıkıyorlar. Bir süre daha kontrol edeceğim çok fazla olup olmadıklarını anlayabilmek için. Eğer çoksa boğma yöntemi ile başetmeyi düşünüyorum. Sizce çözüm olur mu? İllaki ilaç mı kullanmalıyım? Bulaşık detarjanı ile ilaçlamanın yöntemi hakkında bilgi verebilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3033 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-12-2014
|
Merhaba yaklasik 2yildir baktigim orkidemin koklerinde curume oldu, curuyen koklerin tamamini makasla kestim,tekrar topraga diktim. Bu seferde toprakta (Bauhaus tan aldigim orkide topragi) kuflenmeler oldu. Simdide Orkideyi topraktan cikardim. Forumdan okuduklarimdan yola cikarak su ile temizleyip uterine tarcin doktum. Bunyan sonra nasil ilerlemeliyim? Orkidemi tekrar koklendirmek icin ne yapmaliyim yardiminizi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-10-2014
|
Benim pallerimden bir tanesi önce gövdesinden keiki vererek beni şaşırttı. Keikiden sonra bir de çiçek sapı çıkarınca beni şımartmaya karar verdiğini açıkça belli etmiş oldu. Bugün fark ettiğim olay ise daha önce hiç görmediğim, duymadığım bir olay. Büyüttüğü yeni çiçek sapında tomurcuk oluşturması gereken alttan iki gözde yeni çiçek sapları oluşmuş! Sitemizdeki üstadlara soruyorum. Bu normal midir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Bendede oldu ama normal bişi gibi geldi ne kadar çok dallanır budaklanırsa o kadar çok çiçeği olur .. akışına bırakın bence |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3036 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Spagnum yosunu bulamadigim icin koku islak pamuk ile sardim. Cicegi buyukbir posete koyup nemli bir ortam yaratmaya calistim. Forumda okuduklarim bu yondeydi ama siz topraga ekin demissiniz, Biraz kafam karisti. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3038 |
Ağaç Dostu
|
Hiç kök yoksa öyle kalsın ama kök var ise topraktan yani harçtan emip besleyecek kadar kök varsa toprağa ekin ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Maalesef daha oncede belirtildigi gibi pamuk kullanmanizin cok bir faydasi olmayacaktir cunku spaghnum yosununun tek ozelligi nem vermesi degil ayni zamanda yapisi.Onun yerine phalaenopsis i bir bardaga yerlestirip altini suyla doldurmak daha mantikli ve kolay bir alternatif olacaktir cunku gordugum kadariyla karisim hos bir karisim degil ve kapali bir ortamda saglanilan nemin kontrolude daha zor oluyor.Evinizin aydinlik havadar bir kosesini secerseniz daha basarili olacaginizi dusunuyorum. Kok varsa sn.Tilki Mete'nin dedigi gibi yeni bir subsrat alip/hazirlayip ekmenizde fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3040 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2014
|
Bitkilerimdeki böcekleri nihayet fotoğraflayabildim, lütfen ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olun. Ben bu başlıkta arattım ama bulamadım, ilaçlama yapmak istemiyorum, diğer yöntemlerin nasıl uygulanacağı konusunda yardımınızı rica ederim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3041 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu böcekler bitkinin üzerinde değil de sadece harç içerisinde bulunuyorsa muhtemelen bit değildirler ve problem yaratmayacaklardır. Eğer düşündüğüm böceklerdense çürümekte olan şeylerle beslenirler hatta (faydalılar). Bunlar olup olmadığı konusunda çok emin değilim fakat her halükarda suyla kurtulmanız pek mümkün olmaz, onlar kenarda köşede hayatta kalmanın bir yolunu bulur. Bulaşık deterjanını ise harçla ilgili sorunlarda hiç düşünmeyin, bitkiyi öldürürsünüz ![]() Güle güle büyütün! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3042 |
Ağaç Dostu
|
10 gün önce phallerimin saksılarını değiştirdim. Mevcut olan standart plastik saksıları o kadar çok kök doluydu ki, ve neredeyse hiç ağaç kabuğu kalmamıştı. 5 litrelik pet su şişelerini kesip yanlarından ve altından bolca büyük delik açtım. Strafor ve çam kabuğu karışımı yapıp tekrar diktim bitkileri; üstelik ikisinde de tomurcuklar ve yeni çiçek sapları var. Sarsılmış görünmüyorlar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3043 | |
Ağaç Dostu
|
Standart plastik saksıdan (12 cm) 5 litrelik pet çapına geçiş (20 cm?) oldukça cesur olmuş ![]() Bu yaz standart boydan daha üst boya terfi ettirdiğim çiçeklerimde performans düşüşü var. Büyük yapraklar ama daha az sayıda tomurcuk... Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Ağaç Dostu
|
Zamanla göreceğiz durumlarını Sayın Sar-dunya. İlk resimdeki beyaz renkli olan, mevcut 1 adet çiçek sapına ilave olarak bir tane de yeni çıkarıyor şuan. 2.resimdeki ise sarı renkli orkidem, 3 tane mevcut çiçek sapına ilaveten 2 tane daha çıkarıyor şu an. Sarı renkli daha verimli bir cins. Açıkta duran kökler çok fazlaydı evet, tüm çabalarıma rağmen bu kadarını saksının içine alabildim, bir de ağırlık merkezleri kaydığı için dış seramik saksı bile dengede tutamıyordu orkideleri. Bakalım hayırlısı, durumları ne olacak, bende merak ediyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Ağaç Dostu
|
Dışarda kök kalması sıkıntılı bir durum değilmi ? Havadan beslenemeğeceği için toprağa almalısınız dalın bir kısmı kuruduğu için çiçek beslenemeyecektir bu yüzden kesin yeni dallar çıktığı içinde sararmaya duran dalı kesip yardımcı olabilirsiniz Düzenleyen Tilki Mete : 11-01-2015 saat 23:37 Neden: hata ve hitap düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3046 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3047 |
Yeni Üye
|
Cicegim suanki durumunu gosteren fotografi ekledim.nasil ilerlemem gerektigi konusunda bilgi verirseniz cok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3048 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Orkidelerin doğası gereği kökleri dışarıdadır, eski hallerini bir görseydiniz neredeyse hepsi havadaydı köklerin. Birde sararmış yaprak ve sap dedikleriniz flaş nedeniyle öyle çıkmış, yoksa gayet normal renkleri ve durumları. Yorumlarınız için teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3049 |
Ağaç Dostu
|
sn sakdağ ilk defa duydum bu bilğiyi ben sadece bir kaç türün böyle yaşaya bileceğini düşünüyordum ama cidden o çiçekli olan dal kurumuş gibi duruyor bilmeyen biri olsaydınız dikkatsizliğim yüzünden dalı kestirmiş olucaktım çok özür dilerim ... ama bari yaprak ta gördüğüm sarılık doğru olsun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3050 |
Ağaç Dostu
|
Orkideniz suya degmesin suya yakin olsun ama cok umutlanmaminizi tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3051 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bu arada sphagnum yosunu buldum, internetten siparis verecegim sizce işe yarar mı? Kökü bu yosun ile sarmalı mıyım? Izledigim bir kac videoda seffaf saksının dibine bu yosun ıslatılarak yerleştirilmiş,çiçek de kökler değmeyecek şekilde üzerine yerleştirilmiş şeffaf poşetin içine konulup nemli bir ortam sağlanmıştı.Bu şekilde ilerlemek daha mı doğru olur? Ilginiz için teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3053 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-01-2015
|
Selam bende 2 tane phalaenopsis var biri çiçeklerini döktü ama yeni dal **** keiki çıkartıyor diğerini de tohumlarını stigmaya yerlestirmistim ama çiçeklerini döktü sizce neden bana akil verirmisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3054 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üzülmeyin ama, siz bitkinizi fazlaca sulayıp çürümesine neden olmuşsunuz anlaşılan. 10 yaşında bir orkidem var, iki yıl önce uzunca bir süre komşuma bırakmak zorunda kalmıştım, fazlaca sulayıp kökleri çürütmüş. Döndüğümde bitkim can çekişiyordu, hemen çürüyen tüm kökleri kesip temizledim, kalan kök 1 cm. kadardı. Ağaç kabuklarından oluşan harcını da tamamen değiştirdim, dahası seramik bir saksıya aldım. Bir süre sonra bitki düzelmeye yeni kökler oluşturmaya başladı, şimdi çok sağlıklı. Tüm bitkilerde sulamaya çok dikkat etmek gerekiyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3055 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2012
|
Alıntı:
![]() gittigidiyor'da satıcıya bütün bitkiler için oluyor mu diye sormuştum. satıcı : evet tüm hepsi için köklendirici demişti. bende orkide de dahil mi diye tekrar sordum. satıcı (orkide otorü gg satıcısı ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3056 |
Ağaç Dostu
|
Maalbesef koklendirme hormonlarinin orkideler icin pek bir faydasi olmadigini okumustum.Zaten sn.roserose'in phalaenopsis'inin sikintisi su kaybetmeye basladigi bir donemde harekete gecilmis olmasi olmus. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3057 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-10-2014
|
Bu sabah ilk çiçeğimiz açtı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3058 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2008
|
sayin roserose. bence hic endişelenmeyiniz. öncelikle yapmanız gereken o çiçek saplarını dipden kesmeniz gerekir. bu bitkinin gucunu toparlaması icin gerekli. sonrada bitkiyi orkide harcina dikin ve mümkünse günde bir saat sabah güneşi görecek şekilde bir yere koyun. dikkat edilecek husus harfinin kuru kalmaması. emin olun kurtulmayacak gibi değil. sonucu bekliyorumm.kolay gelsin :-)) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() İki tane durumu kötü durumda orkide aldım. Yapmam gerekenşeri söyleye bilirmisiniz? Yaprakları nasıl düzelte bilirim ? Yapraklar neden böyle olmuştur ? Çiçekçi dalı sadece ucundan kesmemi söyledi ama ben 3. Boğumun üstünden kesmemiz gerektiğini biliyorum ama çiçekçinin öyle demesi beni baya bir çelişkiye düşürdü hangisi doğru sizce ? ![]() ![]() Düzenleyen Tilki Mete : 23-01-2015 saat 00:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|