Teşekkür ederim Sayın Praecox. Bitkim şu an evimin en sıcak yerinde baş köşede duruyor. Sıcaklık 24 - 25 C de ortamın gecede aynı . Ayrıca çok güzel ışık alan bir cam kenarına koydum.
Orkideye hep ilgi duydum fakat burada çok pahalı normalde 75 tl idi çiçekli iken bu orkide. Alan olmayınca, iyi bakılmayınca, çok sulanınca, soğukta kalınca neredeyse ölüyormuş. Ben de biraz kendimce uygun sandığım bir fiyata 15 tl verip aldım. Aldığımda hevesle bu kadar durumunun kötü olduğunu anlayamadım tabi. Burada okuduğum bilgiler yardımıyla haraket ettim. Ama çok isterim ki kurtulsun ve çiçeklerini göreyim. Bunun için elimden geleni yapacağım. Belki biraz zor olacak ama sonuçta eğer yaşatırsam ki bu zorluğa deyecek o zaman. Bu konuda siz değerli büyüklerimizden de görüş alış verişi yapmamın yardımı olacak tabi. Ben daha önce sadece resimlerde ve yapma çiçek olarak gördüm orkideyi bu yüzdendir ki bu çiçeği yaşatmak için çok çaba harcasam da benim için çok değerli.
Saksı harcı konusunda burada hazır satılan bir harc bulmam imkansız. Ama kendi çabalarımla sarı çam kabuğu bulmaya çalışacağım ve onu fırınlayacağım. Başka neler katılacak içine buradan bakacağım. Sadece besin olarak ne vermeliyim onu bilmiyorum o konuda fikriniz ve sizin uygulamanız nedir acaba?
|