agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-04-2009, 22:56   #1
Ağaçsever

malicetin's Avatar

Giriş Tarihi: 17-08-2008
Sayın Praecox, üzerinde 21 çiçek bulunan mor orkidemin (Phalaenopsis) saksısı karınca saldırısına uğradı. Karıncaları hallettim ama sanırım kök düzeni bozuldu, orkidemin yaprakları yumuşadı ve akordeon gibi hal almaya başladı. Köklere baktım oldukça yeşil ama çiçek yan yatmış durumda olduğundan gövdeye yapışan kökler kurumuş.

Substratını çiçekli iken değiştirebilir miyim? Değiştirirken nelere dikkat etmem gerekir. Şimdiden yanıtınız için teşekkür ederim. Biliyorum ki gecikmeden yanıtlayacaksınız...

malicetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2009, 00:00   #2
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Çiçekli iken saksı değişimi takdir edersiniz ki, değil bir orkideye, hiç bir bitkiye salık verilmez.
Bitki her daim öyle **** böyle gereksiz bir strese girer.

Saksıyı ortaçağ şatoları gibi su ile çevrili bir altlığa konuşandırarak karınca istialsını önlemek mümkün. Tabii suyun saksı altını değmemesini sağlamak şartı ile.

Bitkiyi ne zaman aldınız ne zamandır bu kadar çiçekli. Siz mi bu kadar fazla kandille açtırdınız?
Şayet cevaplarınız bu sorulara "Ben değil 6 ay önce aldım" gibi ise. o zaman aşırı gübreleme ve hormonlamanın ana sonuçları köklerin emilmişçesine yapışması büzüşmei çok doğaldır.
Resim görebilseydim daha kesin bir şeyler yazabilirdim.

Sayın er.peri,

saksı harcındaki böckler için bu forumda bir dizi tavsiyeler yazdı isem de...
bir diğer yöntem de saksıyı yarım saat kadar kovada suya sokup börtü böceğin su yüzüne çıkmasını sağlamak sureti ile imha yoludur.
Bunu her hafta bu şekilde yinelerseniz bu su ile boğma prosedüründen arta kalan yumurtalardan çıkanları da bertaraf etmiş olursunuz.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2009, 11:31   #3
ida
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-04-2009
dallarımızı kaybediyoruz.

sn.praecox

bu sabah önce kırmızı bir hal alan, sonra büzüşerek kuruyan iki dalı kesmek durumunda kaldım.(tarçınlama yaparak)

diğer dalları da kaybedecek gibiyim. tamamen kurumadılar ama gidişat o yönde.

alttan ikinci boğumun hemen üstünde yeni bir filizimiz var. ona sıçramasını nasıl engelleyebilirim? acaba hemen onun üzerinden mi kesmem gerekiyor? Sanırım bu yıl çiçek beklemek benim için hayal.

görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

Eklenen Resimler

ida Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2009, 12:40   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-03-2009
Sn Praecox verdiginiz bilgiler için çok teşekkürler.Sanırımbir bitki DİVAsı ile karşı karşıyayız.Biz acemiler daha çok başınızı agrıtacagız galiba aslında formdaki konuyla ilgili bütün mesajları okuyup bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Söz konu olan bitki bir phal olunca iki kere düşünmek gerek diyorum.Phal için eşime gübre almasını söyledim çiçekçimiz vilmorin yerine bileşimi npk.20+20+20olan bir besin vermiş ben bu besini phala verebilirmiyim?vilmorini nerelerden temin edebilirim (yaşadıgımız yer küçük her malzemeye ulaşmak zor)

süreyya aysun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2009, 14:25   #5
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi süreyya aysun Mesajı Göster
Sn Praecox verdiginiz bilgiler için çok teşekkürler.Sanırımbir bitki DİVAsı ile karşı karşıyayız.
Burda DİVA kelimesi sanırım biraz yanlış olmuş

Vilmorin'i ise online bahçe malzemeleri satan bir siteden sipariş verebilirsiniz. Ancak orkideler için özel olanını sipariş etiğinizden emin olun ürünü sayfasında inceleyin.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026