Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi süreyya aysun
Merhabalar mesaj #1180 de bulunan phalımızın çiçekleri çok çabuk dökülmeye başladı.Aslında küçük tomurcukları vardı ama hiç gelişmediler.Birde sulama yaptıgımda saksıda minik yaratıklar gördüm.Eşim çiçekçiden İNSECT X 17K VE İNSECT X 16S isimlerinde iki ilaç almış hangisini kullanmalıyım?Ya da başka ilaçlar mı almalıyım.Bir de besin konusu var...şu ana kadar hiç bir şey vermedik.neler vermemiz lazım ve nerelerden temin edebilirim(çünkü yaşadıgımız yer çok küçük her istedigimiz çiçek malzemelerini temin edemiyorum) Bu konunun üstadlarından birisi sesimi duyarsa çok sevinirim.
|
Eşinizin çiçekçiden aldığı ilaçlar bilgim dışında. Böceğin cinsine ve konumuna göre Supracide uygun olur. Besin olarak Vilmorin orkide gübresini tavsiye ediyorum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ida
bildiğiniz gibi çiçeğimin yerini daha az direkt güneş alan bir yere değiştirmiştim. yeni yerinde çok iyi görünüyordu. buruşmuş yaprak uçları bile canlanmaya başlamıştı.
yeni yerimize geçince dallarımız bir haftada 1-1.5 cm kadar uzadı. tüm bunlara sevinirken bu sabah büyüyen dallarımızın kırmızılaşmaya başladığını farkettim.
bunun sebebi ne olabilir ve ne yapmalıyım.
bakımda değişen hiç bir şey yok.toprak orta kurulukta ve ortam nemli.
acil önerilerinizi bekliyorum.
|
Sanırım bu kızarmaların sebebi, şayet havasızlıktan pas mantarı sarmadı ise, güneş yanığı olabilir.
Asla doğrudan güneşe maaruz bırakmayın. Az güneş demek oğlende 1 saat güneş alsa bitkiyi yakmıya yeterli. sabahları az güneş uygundur ancak saat 11:00 den sonra güneş bitkileri yakar.