Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox
Sayın phal,
Küf değil o, sadece fırınlanmıyan kabuklardan kaynaklanabilen bu oluşum, doğal ve patojen değil. Ancak gübrelemede azot kaynaklarını bitki köklerine emelmesi için ulaşmasından önce hızla tüketebilecek bir üreme olduğunu hesaplayıp ona göre 30:10:10 NPK lı gübre kullanmanız gerekebilir.
Saksı harcında bu tarz patojen olmıyan ve hatta symbiose yaratabilecek mikroorganizmları da bu şekilde beslemek uygun olur. Kısmen yüksek azotla bu mikroorganizmalar saksı harcının "raf ömrü" süresince öldürmemeye dikkat etmeli. Ölümleri halinde bünyelerindeki organik kütlenin ayrışımı sonucu aniden açığa çıkan besinler bu kez de bitkinin ciddi bir aşırı gübrelenmişcesine tepki verebilmesine neden olabiliyor. Kökleri emilmişçesine büzülme gösterir.
Kök ölümleri ve hatta çürümelerine mahal verir.
Sayın nild,
2. boğum çiçek sürgünü hatta keiki için de çok kısa bir göz konumu. Bu her iki sapı da kesip bitkiyi biraz olsun dinlendirin. Birkaç ay içinde gözlerinde hareket olmıyan bu tarz kesik sapların bir anlamı kalmıyor. Ertesi bir kaç ay içinde zaten kendisi önce kurutucak sonra altından yeni çiçek sapı sürgünleri verecektir. o saplar durduğu sürece çiçeklenmenin degecikmesi çok doğaldır.
Bitki tohumda olup olmadığını kesin bilemediğinden adeta fantom tohum geliştiriyormuşçasına 6-8 ay bu saplarını canlı tutuabilmektedir.
Saygılarımla
|
Sayin praecox,
Bu anlamsiz saplari nerden keseyim. Birinin tam toprak yuzeyinde bir bogumu var.Tsk.