agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-05-2012, 12:22   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fzthalil Mesajı Göster
ben de aynı şeyi yapardım
çok teşekkür ediyorum size yardımlarınız için orkidem yaprak çıkartmaya başladı.sizde bir şey yapmama gerek var mı şuan sadece daldırma yöntemiyle haftada bir suluyorum.

züboli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2012, 16:46   #2
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi züboli Mesajı Göster
çok teşekkür ediyorum size yardımlarınız için orkidem yaprak çıkartmaya başladı.sizde bir şey yapmama gerek var mı şuan sadece daldırma yöntemiyle haftada bir suluyorum.
Rica ederim.. çok sevindim yaprak çıkartmaya başladığına ayda ya da onbeş günde bir de ''N''(azot) oranı yüksek sıvı besin verin. Vilmorin marka sıvı besin iyidir.. bir de fısfıs yapmayı unutmayın sabah akşam..

fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2012, 15:56   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fzthalil Mesajı Göster
Rica ederim.. çok sevindim yaprak çıkartmaya başladığına ayda ya da onbeş günde bir de ''N''(azot) oranı yüksek sıvı besin verin. Vilmorin marka sıvı besin iyidir.. bir de fısfıs yapmayı unutmayın sabah akşam..
fzthalil bey fısfıs derken yapraklarınamı yoksa her tarafınamı

züboli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2012, 19:49   #4
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi züboli Mesajı Göster
fzthalil bey fısfıs derken yapraklarınamı yoksa her tarafınamı
çiçekler ve tomurcuklar(varsa) hariç heryerine yapabilirsiniz..

fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2012, 06:49   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-12-2010
Talking

Sayın raya, haftada bir sulamanız yeterli, suladıktan sonra dibinde su kalmamasına dikkat edin. Saksının içi toprak,( normal toprak değil, orkide toprağıdır sanırırım) aşırı sıkışık olmasın. Saksısı şeffaf olacak, bol ışık alacak, sabahları hafıf bir güneş onu okşayın geçerse, ayda bir orkide gübresi veririrseniz, birde hafıf bir esinti alırsa çok keyifli oluyorlar.

Benim ilk aldım orkidenin yanlış bakım sonucu tüm kökleri çürümüştü. Elimle hafıf sıkarak yaptığım kontrolde hepsi koptu. Ben de kökleri temizledikten sonra kök kısmını ılık suyla yıkayıp kuruladım ve her tarafına bol bol toz tarçın serptikten sonra yeni orkide toprağına ektim. Şu an ortasından yeni yaprak verdi. Oysa benim hiç umudum yoktu! Arada bir yaprak ve toprağının üst kısmına su fısfısı yapın. Göbek kısmına su gelirse kağıt havlu ile suyu alın bence bu bakımda memnun kalacaktır.

beka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2020, 11:13   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-02-2020
Orkide bakımı

Arkadaslar orkideni alalı 1 hafta oldu şuanda çiçekli saksısını değişmedim aldığım yerde sulama yaptıkları icin ben daha sulamadım
Bugün baktımki saksısında buharlaşma olmuş sorun olurmu bakımı hakkında bilgi alabilirmiyim daha yeniyim aranızda

Eklenen Resimler

Hayriye0607 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2020, 13:51   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hayriye0607 Mesajı Göster
Arkadaslar orkideni alalı 1 hafta oldu şuanda çiçekli saksısını değişmedim aldığım yerde sulama yaptıkları icin ben daha sulamadım
Bugün baktımki saksısında buharlaşma olmuş sorun olurmu bakımı hakkında bilgi alabilirmiyim daha yeniyim aranızda
Yazın 2-4 günde bir, kışın 5-7 günde bir sulayın. Memba suyu kullanın. Suyun etiketindeki analiz raporuna bakın, florür içermesin (florür, genelde orkidelerin hepsi için zehirlidir). Ayda bir defa gübre verin. Her gübreleme öncesinde, saksıdan 3-4 litre su geçirerek bir önceki gübrelemeden kalan artıkları uzaklaştırın (bunu yapmadığınız taktirde, biriken gübre nedeniyle kökler yanar). Bu yıkama işleminden hemen sonra hazırladığınız sıvı gübreyi saksıya verin.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2012, 13:28   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-05-2012
Beka tekrar merhaba.

genel bakımı okudum ve kötü kökleri kestim ve tarçın döktüm... bazı maillerde kömür tozu yazıyordu ama onu bulamadım başka ne yapmam lazım

raya 1326 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2012, 14:45   #9
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi raya 1326 Mesajı Göster
Beka tekrar merhaba.

genel bakımı okudum ve kötü kökleri kestim ve tarçın döktüm... bazı maillerde kömür tozu yazıyordu ama onu bulamadım başka ne yapmam lazım
Sayın raya, size denediğim bir yöntemi anlattım. Kömür tozunu denemediğim için sonucunu görmedim Yaptıgım diğer işlemler önceki mesajımda yazılı. Benim yeni yaprağım birbuçuk santimi geçti)

Eski 30-05-2012, 16:40   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-05-2012
merhbaba Beka;

bu zaman zarfında orkidelerin torfunu 2 kere değiştirdim. yumuşak kökleri makasla kestim fakat hala yumuşak kökler var . köke yakınyerler yumuşak fakat ızantısı sert olduğu için kesmedim. 2 orkidem var bir tanesininde sanırım çiçekleri kurtardım. diğerindekiler tamamen döküldü.ve onun yaprakları yumuşadı. köklere tarçın döktüm ama kurutmadan dökmüştüm zarar verir mi. şimdi ne yapmam lazım.

raya 1326 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2012, 00:29   #11
Ağaçsever

Unhappy

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi raya 1326 Mesajı Göster
merhbaba Beka;

bu zaman zarfında orkidelerin torfunu 2 kere değiştirdim. yumuşak kökleri makasla kestim fakat hala yumuşak kökler var . köke yakınyerler yumuşak fakat ızantısı sert olduğu için kesmedim. 2 orkidem var bir tanesininde sanırım çiçekleri kurtardım. diğerindekiler tamamen döküldü.ve onun yaprakları yumuşadı. köklere tarçın döktüm ama kurutmadan dökmüştüm zarar verir mi. şimdi ne yapmam lazım.
Sayın Raya siteye uzun zamandır girmediğim için mesajınızı yeni gördüm. Tarçın konusunda kurutmamanızın ters bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Ne yapmanız gerektiği konusunda bundan önceki önerilerim dışında merak edip, sürekli köklerini görmek için torfunu karıştırmayın)

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025