Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aslihan.koc
merhabalar benim ilk defa bir orkidem oldu. orkideler hakkında hiçbir bilgim olmadığı içinde her çiçek almamdaki gibi beraberinde bir saksı alıp normal toprakla orkidemi yeni saksısına yerleştirdim. netten orkide yetiştirmeyi incelerken orkideler için özel toprak olduğunu öğrendim. hemen topraktan çıkarıp mevcut içindeki ağaç kobuklarıyla bıraktım şuan üzeri boş kaldı yeni saksı büyük olduğu için sabah ilk işim orkide toprağı almak olacak ancak çok endişeliyim orkidem sağlığına kavuşurmu? bu arada topraktan arındırmak için kökünü suya tuttum. bana lütfen cevap yaarmısınız büyük vicdan azabındayım işkence ettim resmen...
|
Sn Aslıhan,
hoş geldiniz öncelikle. sadece torfa dikmeniz iyi olmamış ama anlayıp çıkarmanız iyi olmuş. muhtemelen kendi saksısı onun için uygundu çünkü orkideler saksılarını kökleriyle iyice doldurmak isterler ki rahat büyüyebilsin ve rahat çiçek açabilsin. siz büyük saksıya alarak köklere enerji vermesine sebep olacaksınız ve bu yüzden bitki yapraklara ve çiçeklere az enerji harcayacak. orkidenizin öyle sağlığına kavuşacak mı denecek kadar büyük bir problemi yok. orkidelere özel substratına ve mümünse eski saksısına dikin ve normal sulamasına devam edin.
Saygılar..