agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-04-2012, 11:40   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fzthalil Mesajı Göster
muhtemelen yosun sphagnum yosunudur ve bu yosun kökler için ve köklenme için iyidir. fakat resimde tam seçemedim yosunlaşmalar(saksı kenarında yeşil) mı var? saksısı onun için ideal gibi gözüküyor zira kökler öyle taşma falan yapmamış.. yosunlaşma varsa bu fazla suda kaldığını gösterir. saksıyı değiştirmeden eğer yosunlar varsa yosunları temizleyip ve saksıyı bir kaç saat çok seyreltilmiş(1/100) çamaşır suyunda bekletip daha sonra iyice durulayıp tekrar aynı saksıya dikim yapabilirsiniz. hatta sphagnum'u da yeni alacağınız özel orkide substratına tahmini olarak söylüyorum 1/10 oranında karıştırıp kullanabilirsiniz.
Saygılar..
ben migrostan aldım bu orkideyi hatta keikiyi sanırım çünkü çok küçük.saksısı küçük çay bardagı kadar o yüzden karışım hazırlasamda o saksıya sıgmaz.kökleri saglıklı sulamasını nasıl yapayım.daldırma yöntemiylemi.şimdi ne yapmalıyım.yardımlarınız için teşekkürler.

Eklenen Resimler

züboli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2012, 14:54   #2
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi züboli Mesajı Göster
ben migrostan aldım bu orkideyi hatta keikiyi sanırım çünkü çok küçük.saksısı küçük çay bardagı kadar o yüzden karışım hazırlasamda o saksıya sıgmaz.kökleri saglıklı sulamasını nasıl yapayım.daldırma yöntemiylemi.şimdi ne yapmalıyım.yardımlarınız için teşekkürler.
Sayın Züboli,
sanırım aldığınız orkide, o tür yerlerde minyatür orkide diye geçen minyatür pahalaenopsis türü onun büyümesi zaten çok fazla değil o yüzden çok da fazla büyük saksıya dikmeyin derim. yani keiki değil o sulaması normal phal'ler gibi. haftada bir daldırma yöntemini kullanabilirsiniz. saksı harcına gelince o saksıya uygun az miktarda, kabuk büyüklükleri daha küçük olan karışım kullanabilirsiniz..

Düzenleyen fzthalil : 09-04-2012 saat 20:03
fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025