agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-02-2012, 13:21   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-11-2011
iyi günler.orkidemin çiçekleri dokuldu sapları gayet saglıklı gorünüyo kuruma yok yinede 3. bogumdan kesmelimiyim kuruma olmazsa bu sekilde durmasında sakınca varmı.

tugba86 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2012, 13:58   #2
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tugba86 Mesajı Göster
iyi günler.orkidemin çiçekleri dokuldu sapları gayet saglıklı gorünüyo kuruma yok yinede 3. bogumdan kesmelimiyim kuruma olmazsa bu sekilde durmasında sakınca varmı.
3. boğumdan kesin. artık sapın keiki vermesi dışında bir işlevi kalmadı. 3. boğumun 1 cm üstünden steril bir kesici aletle kesin ve üzerine 1-2 damla mum damlatın. tabi orkidenizin phalaenopsis türü olduğunu var sayıyorum..

fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2012, 14:54   #3
Yeni Üye

dalı kesmezsem daha cabuk çiçeklenir diye umut ettigim için kesmeyi düşünmüyordum ama tavsiyenizi dinleyip kesicem evet orkidem phalaenopsis türü.bu kadar hızlı cevap yazdıgınız için ayrıca çok teşekkür ederim...

Eski 19-02-2012, 15:18   #4
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fzthalil Mesajı Göster
3. Boğumdan kesin. Artık sapın keiki vermesi dışında bir işlevi kalmadı. 3. Boğumun 1 cm üstünden steril bir kesici aletle kesin ve üzerine 1-2 damla mum damlatın. Tabi orkidenizin phalaenopsis türü olduğunu var sayıyorum..
sayın fzthalil bir sorum daha olucak size su anda çiçeksiz olan dal bır kısmdan sonra iki dala ayrılıp çicek veriyo eger 3.bogumdan kesersem tek dal kalıcak yinede bu sekildemi kesmeliyim...

Eski 19-02-2012, 21:29   #5
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tugba86 Mesajı Göster
sayın fzthalil bir sorum daha olucak size su anda çiçeksiz olan dal bır kısmdan sonra iki dala ayrılıp çicek veriyo eger 3.bogumdan kesersem tek dal kalıcak yinede bu sekildemi kesmeliyim...
Pek anlamadım ama şu anda çiçek yok ve tomurcuk da yok di mi? eğer yoksa kesin. kesim yapacaksanız da sapın tamamını kesin belli bir kısmı kesilir diye bir bilgi duymadım. yani 3. boğumdan itibaren. hocalarımız daha iyi bilirler ama ben duymadım. resim koyabilirseniz daha net bilgi verebiliriz.

fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2012, 18:16   #6
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fzthalil Mesajı Göster
Pek anlamadım ama şu anda çiçek yok ve tomurcuk da yok di mi? eğer yoksa kesin. kesim yapacaksanız da sapın tamamını kesin belli bir kısmı kesilir diye bir bilgi duymadım. yani 3. boğumdan itibaren. hocalarımız daha iyi bilirler ama ben duymadım. resim koyabilirseniz daha net bilgi verebiliriz.
evet biraz karışık anlatmısımdal suanda Y harfi görünümnde tomurcuk falanda kalmadı çiçekte yok.dediginizi anladım 3.bogumdan kesiyorumcok tesekkur ederim...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025