agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-01-2012, 20:07   #1
Ağaçsever

malicetin's Avatar

Giriş Tarihi: 17-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi holofira Mesajı Göster
Merhaba fotoğraflarımı yükledim, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Sayın Holoflora, orkideye merak sardığınız için öncelikle sizi tebrik ederim. Bu forumu bulduğunuz için de sizi kutlamak isterim.Forumu dikkatlice okursanız orkide yetiştirmenin tüm inceliklerini öğreneceksiniz. Bilgiler biraz dağınık olmakla birlikte iyi bir orkide yetiştiricisi olmak için oldukça yeterli.

Resimlere gelince; resimden her şeyi görmek olanağı olmadığı göz önüne alarak gördüğüm kadarı ile;
1.resimdeki beyazlıklar orkide substratından kaynaklanan bir durum söz konusu olduğunu düşünüyorum. Ben de Koçtaş'tan aldığım substratı kullandığım zaman aynı beyazlıklarla karşılaştım. Sulayınca ortaya çıkıyor, kuruyunca kayboluyordu. Aynı sorun mu bilmiyorum ama zararlı olacağını sanmıyorum. En iyisi substratını forumda çok yazılan çam kabuğu, şişe mantarı ve mangal kömüründen oluşan bir substratla değiştirin. Sorununuz çözülecektir.
2.resimde görülen yaprağın sararması doğal sayılabilir. Bırakın yaprak kendiliğinde sararıp düşsün. Eğer substrattaki sorundan kaynaklanıyorsa değiştirdiğinizde bu sorun da ortadan kalkacaktır.
3.resimde belirttiğiniz köklerdeki sorun da substratı değiştirdiğinizde zaten temizlik de yapacaksınız. O sorun da çözülür.
4 ve 5.resimlerdeki çiçek sapı kurumuş görünüyor. Orkidenizde bir sorun var ama çözümü de var. En iyisi çiçek sapını en dipten kesin. Orkideniz substratı değiştirildikten sonra yeniden kök ve yapraklar çıkaracaktır. Sonunda çiçeklenecektir. Ama sabırlı ve araştırmacı olacaksınız.

malicetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2012, 18:43   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-01-2012
Teşekkür ederim bir substrat aldım bu akşam değiştiriyorum, bakalım sonuç ne olacak?

holofira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2012, 11:31   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-01-2012
orkidem ilk geldiğinde cok canlı ve cok güzeldi yaklasık 20 gün oldu daha alalı ve cicekleri solmaya basladı ve yapragının biri kurdu ve koptu fotogralarını yukledim yanlış birsey miyaptım acaba böyle olmasının sebebi nedir? yarrdımcı olursanız cok sevinirim ilk kez orkide bakıyorum

Eklenen Resimler

fulya_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025