Sitenin ilgililerine merhaba demek istiyorum. Hemen hemen 2 ay önce bir orkideye sahip oldum, hediye edildi. Normalde çiçek bakmayı bilmiyorum, bu yüzden de orkidenin elimde heba olmasını istemiyorum. Aldığım günden beri o site senin bu site benim bakımını öğrenmeye çalışıyorum ama pek başarılı olduğum söylenemez ne yazık ki
. Orkidemin resimlerini çektim ve sorularımı da eklemek istiyorum, yardımlarınızı rica ediyorum;bu orkidenin nesi var?
1.Saksının içinde ve üstünde beyaz noktacıklar ve kökünde küçük bir örümcek ağına benzer bir şeyler var. Bu mantar mıdır? Foto 1
2.Alt yapraklarından birinin yarısı sarımsı, biraz buruşuk ve yumuşak bir hal aldı. Neden? Foto 2
3.Köklerin bazıları lekeli ve uçları kuru gibi. Bunlar hasta mı, kesilmesi mi lazım? Yoksa saksıyı boşaltıp diğerlerine bakıp toptan mı temizlik yapmalıyım? Foto 3-4
4.Geldiğinde iki çiçeği vardı, 10 gün içinde döküldü. Sonra dalın ucundan galiba filiz çıkardı. Fakat şimdi filiz de dalın büyük kısmı da kurumuş gibi gözüküyor. Bu dalı kesmeli miyim? Foto 5
Bu orkideyi yetiştirmede muvaffak olursam okulda bir köşede unutulmuş ve perişan olmuş bir orkide gördüm ona da el atacağım inşallah
Bir de fotoğrafları buradan yükleyemiyorum, bunun başka yolu var mı?