View Single Post
Eski 15-01-2012, 19:07   #523
holofira
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-01-2012
yeni bir acemi

Sitenin ilgililerine merhaba demek istiyorum. Hemen hemen 2 ay önce bir orkideye sahip oldum, hediye edildi. Normalde çiçek bakmayı bilmiyorum, bu yüzden de orkidenin elimde heba olmasını istemiyorum. Aldığım günden beri o site senin bu site benim bakımını öğrenmeye çalışıyorum ama pek başarılı olduğum söylenemez ne yazık ki . Orkidemin resimlerini çektim ve sorularımı da eklemek istiyorum, yardımlarınızı rica ediyorum;bu orkidenin nesi var?
1.Saksının içinde ve üstünde beyaz noktacıklar ve kökünde küçük bir örümcek ağına benzer bir şeyler var. Bu mantar mıdır? Foto 1
2.Alt yapraklarından birinin yarısı sarımsı, biraz buruşuk ve yumuşak bir hal aldı. Neden? Foto 2
3.Köklerin bazıları lekeli ve uçları kuru gibi. Bunlar hasta mı, kesilmesi mi lazım? Yoksa saksıyı boşaltıp diğerlerine bakıp toptan mı temizlik yapmalıyım? Foto 3-4
4.Geldiğinde iki çiçeği vardı, 10 gün içinde döküldü. Sonra dalın ucundan galiba filiz çıkardı. Fakat şimdi filiz de dalın büyük kısmı da kurumuş gibi gözüküyor. Bu dalı kesmeli miyim? Foto 5
Bu orkideyi yetiştirmede muvaffak olursam okulda bir köşede unutulmuş ve perişan olmuş bir orkide gördüm ona da el atacağım inşallah
Bir de fotoğrafları buradan yükleyemiyorum, bunun başka yolu var mı?

holofira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön