View Single Post
Eski 03-01-2012, 16:08   #514
Ziya Soner
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi phalez Mesajı Göster
Merhaba Ziya Bey,

Ben yaklasik 8 gün önce seraniza gelmistim. Erken saatte gittigim icin görüsememistik. Orkidemin topragini yardimciniz beyefendiye degistirttim ve orkidem icin besin aldim. Yardimciniz bana 10 gün sulama yapmamami tavsiye etti. 2 gün sonra sulama yapacagim. Ancak 1-2 gündür yapraklarda yumusama ve sarkma var. Birkac gün önce yapraklara püskürtme yapmistim, kalorifer yaninda duruyorlar biraz nemlensinler diye. Acaba ondan mi oldu?
Bir de nem icin tepsiye tas koymak lazim imis. Nem kökler icin mi gerekli yapraklar icin mi?

Son olarak 2 gün sonraki sulamami besin ile yapmayi düsünüyorum. 1 cay bardagi versem yeterli midir?

Tesekkür ederim.
Sayın phalez

Makinemi bugün açtığım için mesajınızı yeni gördüm.Böyle durumlarda beni telefonlada arayabilirsiniz.
Susuz ve gıdasız kalmışlar.Hemen ,verdiğimiz fertilizer ile destekli sulayalım.
Anladığım kadarı ile bulundukları ortam sıcak,bunu hesap ederek,su dolu bir kova veya benzerine ,1 su bardağı fertilizer ilave edelim.
Bütün saksıyı,10-15 saniye batırıp çıkartalım.Soğuk olmayan bir yerde,altına tabak koyarak ,süzülmeye bırakalım.Daha sonra tabağa biriken suya,yarım fincan fertiziler ilave ederek ,yapraklarına fıs fıs yapalım.
Bu sulamayı sabah saatlerinde yapar isek ,kendini toparlaması ve içine çekebilmesi açısından daha iyi olur.
Çok kısa sürede kendini toparlayacaktır.
Netice ,iyi olmazsa beni haberdar edin.
Saygılarımla

Ziya Soner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön