![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-02-2016
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2019
|
Orkide yapraklarını döktü, döktükten sonra sapı sarardı sapını kestim, tekzen orkide toprağı alıp yeniden diktim. En alt iki yaprak sarardığını gördüm ne yapmam lazım. Birde sap tekrar ne zaman çıkarır. Teşekkür ediyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1565033-post3245.htm |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Orkidemiz ilk çiçeğini açalı yaklaşık 2 ay oldu.Çiçeklerinin hiç birinde en ufak bir bozulma yok.Açacak 3 tomurcuğumuz daha var. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-04-2019
|
evde baktığım 6 orkide var, 1 tanesi 4 yıldır sürekli açıyor 2 tanesi bu yıl çiçekli olarak geldi , şimdi yeniden çiçek açıyorlar, fakat 3 tanesinde 2 yıldır hareket yok bunları bakmak istemeyen bir komşumdan almıştım, daha önceden 2-3 sürgün vermişler o sürgünlerin dipleri kurumuş olarak duruyor, fakat sürgün vermiyorlar. Saksıları küçüktü , kökler kurumuştu bunları geçen yıl düzelttim şimdi bolca sağlıklı kök vermiş durumdalar ama ne yaptıysam sürgün vermelerini sağlayamadım. Hiç gübreleme yapmıyorum sayfada gübreleme önerilmiş, yaprakları sağlıklı sürekli kök çıkartan orkidelerin sürgün vermeme sebebi gübre eksikliği olabilir mi? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-04-2019
|
Alıntı:
kaloriferli bir evde bu sıcaklıgı nasıl tutturabilirim, evimin ortalama sıcaklıgı 22-25 derece, kapalı balkonum da yok malesef ,Türden türe bu sıcaklık derecesi değişiyor herhalde çünkü açanlar sürekli açarken açmayanlarda hiç hareket yok. Bu durumda ne yapabilirim? Açmayanları kapalı balkonu olan birilerine vermek dışında aklıma çözüm gelmiyor. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Orkidemizin tüm çiçekleri açtı. Bu kadar muhteşem bir çiçeklenme olmasına ben dahil,gören herkes şaşırıyor. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2012
|
1. resimde: Kökleri kalmayan orkidemin köküne sphagnum sardım. yaprak çıkarma aşamasındaydı. yeni yaprak giderek büyüyor. 2. resimde: sphagnum yosunuyla nemli tuttuğum ikinci köksüz orkidemin yeni kök oluşumları görünmekte. 3. resimde: Kökleri saksıya sığmayan defalarca tomurcuklarından kırılan orkidem var. yaprak arasından çiçek dalı oluşumu başladı. 4. resimde: A101'den aldığım yeni orkidelerim. Not: Saksılarım alttan ve etrafından ekstra delindi. Not: Kalorifer peteği devrede değil. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-10-2016
|
Merhaba 3 yıl önce A101 marketten çift dallı orkide almıştım Bu zamana kadar hiç çift dal çıkarmadı sadece tek dal çıkarıyor onuda uzun zaman aralıklarıyla çıkarıyor neden böyle oldu acaba çift dal çıkarması için ne yapmalıyım ? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-10-2016
|
Toprağına yani ağaç kabuklarına bolca perlit birazcıkta bahçe toprağı karıştırdım belki çift dal çıkarır diye 😔 leonarditi nerden bulucam arkadşlar ziraat bahçesine gittim orada yoktu ?? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2019
|
Merhabalar bu sayfada 3212.mesaj ile sorunumu anlatmış sizlerin derin bilgilerinden faydalanmıştım 💐 Hem durumlarını bildireyim hem yeni sorularımı sorayım izninizle ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
|
Sıfır kökten 2 kökümüz oldu ucu hasta olan yaprak vardı yeni bir yaprak çıkardı dikkatli bakarsanız 1 yaprak daha çıkmak üzere eski yaprakları sarardı ve düştü bu ana kadar herşey çok güzel ama artık hiç gelişme yok ve yumuşamaya başladı ne yapabilirim ekmek için henüz erken mi?Alanya da yaşıyorum ağaç kabuğu hariç bir karışım bulamadım.kil bilgesi ve zeolit önerirmisiniz?ya da iyi bir orkide karışımı internetten nerden alabilirim? Teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
|
Seradan çıkarıp ekmeli miyim yani artık? Orkide karışımı alırsam haftada 1 sulamam yeterli değil mi? Size ayrıca teşekkür ederim sayın doku kültürcü sayenizde kurtuluyor orkidem 💐💐 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Kökleri çok kısa ve ufak, yeterli su sağlayamaz (orkide karışımı içerisine dikseniz bile bu böyle), bitki kurur. Her gün fısfısla sulayın. Üzerine, şeffaf plastik bir bardak kapatın. Bardağın dibinde kurşun kalem genişliğinde bir de delik açın. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
|
Tamam teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2019
|
Sararan dal kesilmeli |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Orkidemiz yeni sezona hazırlanıyor.Açması sona eren çiçek saplarını kesmemin ardından,yaklaşık 1,5 ay sonra yeni yapraklar sürmeye başladı. Bu arada yine oldukça sağlıkla ve keyifle gelişimini sürdürüyor. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2019
|
Selamlar, Öncelikle orkide bakımı konusunda çok acemi olduğumu belirteyim. Ancak sağlıklı bir şekilde yetiştirebilmeyi de çok istiyorum. Bir arkadaşımın hediyesi olarak 2 kök orkidem var evimde . Yaklaşık 9 aydır bakıyorum. Hiç çiçek açmadı . Bir kaç kez yerini değiştirdim yine de açmadı . Bundan 3 ay kadar önce dalında bir filizlenme oldu . Önce çiçek açacak sandım . Daha sonra filiz büyüdükçe yeni bir kök ve yapraklar oluşmaya başladı . Forumdan da okuyup öğrendiğim kadarıyla bir bebek orkide olduğunu anladık . En az üç kök ve 5 cm. kök uzunluğu dendiği için bekledim . Ancak büyümesi devam etmedi. Hala tek kök ile bekletiyorum . Bir de yaz geldi bulunduğu odada klima çalıştırmaya başladık . Hemen fark etmedim ama bir hafta içinde ucundan sararma başladı . Şu an yerini değiştirdim ,tam keikinin olduğu yere kadar uçtan kurudu . Kalan kısmı oldukça sağlam görünüyor . Sararma ve kuruma da bebek orkidenin bulunduğu yerde durmuş görünüyor . Sorum şu : Bebeği anneden ayırmalı mıyım ( tek kök ve 5 cm kadar)? Kuruyan kısmı kesmeli miyim ? Fotoğraf yüklemeye de çalıştım ama yapamadım . Cevap verecek olanlara şimdiden *** ederim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-06-2019
|
Keikinin kök kismina spagnum yosunu sarin nemli kalinca yeni kokler cikarmayi tesvik edermis kokler ne kadar cok olursa yaşamasida daha garantili olur. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-08-2019
|
Alıntı:
yosunun rengi önemli mi? internette sarı yeşil mor pembe renkleri var çünkü... |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-09-2019
|
Renk önemli değil bildiğim kadarıyla amaç nemli tutması yani |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
|
O yosunlarin spagnum yosunu oldugunu sanmiyorum . |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-08-2019
|
demi bende şüphelendim zaten. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-07-2019
|
merhaba orkideme nazar deydirdim cok güzeldi sularken yere düşürdüm ve yeni acan guzel yapragı iki yerinden kırıldı ama kopmadı sag ve sol tarafından yırtıldı yaprak ne yapmalıyım ben tarçın sürdüm mikrop kapmasn diye lutfen yardmcı olur musunuz yaprağı kesmem gerekiyormu yoksa öylece bırakmalı mıyım? |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
Orkidenin kesilen dallarina tarcin suruyoruz zarari olurmu? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
|
Orkidenin kesilen dallarina tarcin suruyoruz zarari olurmu? Guvercin gubresi orkidelere iyi gelirmi? Gubre şerbeti olarak guvercin **** solucan gubresini orkidelere yapraktan fisfisla verebilirmiyiz? Düzenleyen Ametistt : 22-07-2019 saat 14:14 |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|