![]() |
|
![]() |
#3211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Orkidemizin yaklaşık 3 hafta sonraki gelişimi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2019
|
Merhaba yeni üyeyim hatalarım için özür dilerim uyarın düzelteyim Fotoğraflarla anlatmaya çalışayım sorunumu ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Acemiorkide : 17-03-2019 saat 20:06 Neden: Resim yükleyemediğim için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Yeni Üye
|
Sanırım yapamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
Alıntı:
![]() ![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3216 |
Yeni Üye
|
Toprak aldım bugün yosun bulamadım ama tesadüfen bu yosunu buldum olur mu olmaz mı öyle bekliyorum çaresiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3217 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Yeni Üye
|
Tamam teşekkür ederim ilginize Nasıl yapacağıma dair diğer arkadaşlardan da yardım bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3220 |
Yeni Üye
|
Kimse yardım etmeyecek mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Ağaç Dostu
|
https://youtu.be/jMg0bYB8HmU http://www.agaclar.net/forum/orkide-...lari/12721.htm Bu linktekileri bir inceleyin size yardımcı olur inşAllah ![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3222 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Sıvı orkide gübresi alın. Etiketinde önerilen miktarda seyreltin. Bitkinin her tarafına gelecek şekilde fısfıslayın. Bir kenarda püskürttüğünüz gübrenin suyunun buharlaşmasını bekleyin. Daha sonra, şeffaf plastik bir torba alın (deliksiz olması gerekiyor), bitkiyi bu torbaya yerleştirin. Gece saatlerinde (karanlık ortam) torbayı kendi nefesinizle şişirip ağzını bağlayın. Phalaenopsis orkideleri CAM (crassalucean acid metabolism) tipi fotosentez yaparlar. Gece saatlerinde stoma denilen gözenekleri açılır ve karbon dioksidi bünyelerine alıp malik asit şeklinde hücre boşluklarında depolarlar, gündüz ışık varlığında ise stoma gözenekleri kapanır ve hücre boşluklarında depolanmış malik asitten şeker sentezlerler. Zaman zaman torba içerisine su püskürtüp su dengesinin korunmasını sağlayın. Şanslıysanız bitkiniz yeni kökler oluşturur. Kolay gelsin.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim siflera12 ![]() Teşekkür ederim doku kültürcü peki hep poşette mi dursun? Yanlış anlamayın forumu okumamış değilim ama benim durumuma benzer bulamadım. Okuduklarımda ya1-2 kök var ya da gövde kısmı yeşil. Hiç kesmeden yapacağım değil mi bu işlemi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Ağaç Dostu
|
Evet. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3226 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2019
|
Merhaba Sayın Dumlupınar. Nazar değmesin orkideniz çok güzel olmuş. Elimde diğer çiçek ve bitkilerimin toprak değişiminde kullanmak için aldığım granül solucan gübresi var. Granülü suda bekleterek elde edilen kompost çayını orkidelerimde kullanabilir miyim diye düşünürken paylaşımınızı gördüm. Solucan gübresini ne kadar arayla ve ne miktarda kullanıyorsunuz paylaşabilir misiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2019
|
![]() Merhaba arkadaşlar. Haftasonu orkidemin yapraklarının yumuşamasıyla farkettim ki sulama hatalarımdan dolayı orkidemin kökü kurumaya yüz tutmuş ![]() Bir de orkidemin kökünü kuvvetlendirmek için ne tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler. Kolaylıklar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2019
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3230 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2019
|
Orkidemin kökleri ne kadar sağlıklı yardımcı olursanız sevinirim
Bende orkide bakmaya yeni başlayanlardanım ilk orkidem olduğu için sağlıklı bir orkidenin kökleri tam olarak nasıl olur bilmiyorum malesef. Orkide hakkında araştırma yaptığım kadarıyla orkideme bakım yapmaya çalıştım kuruyan ve çürüyen köklerini dezenfekte edilmiş makas yardımıyla kestim. Toprağını sirkeli suda bekletip ytıkadım ve kuruması için serdim. Yapraklarını pamuk yardımıyla limonlu suyla sildim fakat yanlış yaptığım bir durum var sanırım sirkeyle ıslattığım pamukla orkidemin köklerini silip sonrasında yıkadım. Köklerinin ne durumda olduğunu bilemiyorum. Bu nedenle sizinle paylaşmak istedim. Sizce nasıl bir yol izlemem gerekir ? Şimdiden teşekkür ediyorum Düzenleyen Alim N : 21-03-2019 saat 15:11 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | |
Yeni Üye
|
![]() ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Yeni Üye
|
9 gün öncesinde arkadaşım bana orkide hediye aldı. Fakat kısa zamanda yapraklarında yumuşama meydana geldi çiçeklerinde ise sararma ve yumuşayıp büzülme var ne yapmalıyımmm😔 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3234 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgi için umarım orkidemi sağlıklı hale getirebilirim 😇 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2019
|
Merhabalar; Orkidem normalde her sene Şubat- mart ayı gibi çiçek verirdi, hiç şaşmazdı. Ama bu sene sürekli kök veriyor . Yaprakları da çok az kaldı; ve siyah siyah olmustu yeni yaprakta veriyordu ama yeni çıkana kadar birindeki hep siyahlaşıyordu. Şimdi siyah yaprakları uzaklaştırmak isterken bütün yaprak olan kısmı kopardım yalnıslıkla ve çok üzüldüm; kurtara bilir miyim ben bu orkideyi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sıvı orkide gübresi verin. Saksıyı, ışık alan bir yere yerleştirin. Diğer bitkilerin aksine, Phalaenopsis orkideleri ağaç üzerinde gelişen türde bitkilerdir ve köklerinde klorofil taşırlar ve fotosentez yaparlar. Bitkinin yeni yaprak oluşturması için enerji gerekir. Şansınız var ama çok fazla değil. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3237 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3238 |
Ağaç Dostu
|
Gerek yok, ışık geçirsin yeterli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Yeni Üye
|
Tamamdır teşekkürler tekrardan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3240 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-03-2019
|
Herkese iyi günler dilerim. Orkidem çiçeklerinin ağırlığına fazla dayanamamış. Dalı zedelenmiş. Dalı eski haline döndürebilir miyim? Nasıl bir yol izlemem gerekli? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|