agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mutfak - Diğerleri (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/)
-   -   Bugün ne pişirelim? (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/24033.htm)

Milla 15-12-2015 10:29

Balık
Salata

Ozlem A 15-12-2015 19:09

Pırasa kereviz çorbası
Fırında kuru köfte patates
Mor lahana marul salata

Güler 16-12-2015 19:10

Tarhana çorbası
Etli pazı sarma - yoğurt
Su muhallebisi - Oğuz'a gülsuyu + pudra şekerli, benimki kaymak dondurmalı.

Milla 17-12-2015 07:12

Fırında patatesli tavuk (Domates, biber, kekik ve bol baharatlı )
Yoğurt (Kendi yaptığım :) )

elve 17-12-2015 20:33

sizlere afiyet osun.

sulu lahana köftesi
turşu
ayran

A_NOMAD 17-12-2015 20:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elve (Mesaj 1427106)
...sulu lahana köftesi...

Nedir ki bu? :rolleyes:

sevgihoca 17-12-2015 20:57

Ben de hiç duymadım.Küçük köftelerle ,lahanalı bir yemek mi acaba.

A_NOMAD 17-12-2015 21:05

''Sulu lahana köftesi'' ismi bana 'lahana yapraklarıyla sarmalanmış köftelerin sulu bir yemek şeklinde pişirilmesini' çağrıştırdı ama o kadar fantastik bir şey olmayabilir de... :D

Ozlem A 18-12-2015 06:58

Akşama yabancı bir arkadaşımız yemeğe geliyor, hem Türk usulü olsun hem de pek evlerde yapılmayan birşeyler yapmak istedim.

Çorba (Ezogelin ya da tarhana, karar veremedim)
Ev yapımı bakır tencerede tantuni - lavaş acur turşusu eşliği ile
Şekerpare kayısılı ve fıstıklı zeytinyağlı yerelması
Yabani pirinçli çilav
Vegan cheesecake (bizim tatlılar çok zahmetli, kolaya kaçıyorum)

Birçoğunu ben yiyemeyeceğim maalesef :)

Bu kadar uğraşmanın üzerine mutfağı hafta sonu kapatırım artık :)

Güler 18-12-2015 07:54

Sevgili Özlem A, sana kolay gelsin.

Dedim ya ben de ipini koparmışlar gibi sokağa kaçıyorum, bu gün de yine sokaktayım. Akşama ya yasak savmak için soğanlı yumurta aşı yaparım ya da bir telefon Dominos karışık Pizza + ziro cola, salata.

Milla 18-12-2015 08:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1427109)
Nedir ki bu? :rolleyes:

Tam da benim kafamdan geçen soru :)

pınar59 20-12-2015 11:35

Sevgili dostlar fikirlerinize ihtiyacım var yeni yıla giriyoruz misafirim geliyor ilk defa gelecekler oğlumun evlenmeyi düşündüğü kızımızın ailesi hem tanışma yemeği olacak, ailede Tekirdağ lı hindi hariç
herturlü et olabilir.Saygılar

TCM 20-12-2015 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pınar59 (Mesaj 1427550)
Sevgili dostlar fikirlerinize ihtiyacım var yeni yıla giriyoruz misafirim geliyor ilk defa gelecekler oğlumun evlenmeyi düşündüğü kızımızın ailesi hem tanışma yemeği olacak, ailede Tekirdağ lı hindi hariç

Misafirler ağır, siz her ihtimale en iyi bildiğinizi yapın.

sevgihoca 20-12-2015 22:14

Bence köfteli Alinazik yapın.Fırına baharatlı patates sürün.Buzlukta taze barbunya varsa zeytinyağlı olarak barbunyayı pişirin.Şöyle süslü bir tavuklu pilav yapın.Tencereyi ters çevirin,tavuk eti görünsün.Bir de güzel bir börek yapın.Naneli mercimek çorbası ve salata.Afiyet olsun,Pınarcığım.İşin zor,Allah kolaylık versin.

Mine Pakkaner 21-12-2015 00:09

Bugün yayla çorbası ve etli patates kapama, yanında marul salatası yapacağım. Dünden de kuskusum var. Tatlı yok, mandalina ne güne duruyor?

Resulgur 21-12-2015 04:12

Konu yemek olunca gecesi gündüzü yok her daim akla geliyor. :D

Milla 21-12-2015 07:15

Fasulye çorbası
Şehriyeli firik pilavı
Turşu (Jalapeno, benim yaptığım :) )

Ozlem A 22-12-2015 21:40

Hafta sonu yemek yapmamanın acısını çıkarıp iki gündür mutfakta yaşıyorum diyebilirim.

Bugün tavuk suyu yapıp birazını stokladım (köy tavuğu bulamadığım için organik tavuk). En az 2 saat kaynatıp kolajen dokunun suya geçebilecek kadar pişmesi öğütleniyor. Kış sebzeleri, zencefil, defne ve baharatlar eşliğinde kısık ateşte uzun uzun pişirdim.

Erişteli tavuk çorbası - Uzakdoğu usulü yaptım.
Zeytinyağlı pırasa
Şu tarifteki tartın brokoli ve ıspanaklısı
Bol turplu yeşil salata

Ozlem A 22-12-2015 21:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pınar59 (Mesaj 1427550)

Sayın Pinar59 aşağıdaki yemeği yiyen herkes pek etkileniyor, vaktiniz müsaitse bunun gibi bir şey önerebilirim.

http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/35912.htm

Jakin 22-12-2015 22:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1427790)
Fasulye çorbası
Şehriyeli firik pilavı
Turşu (Jalapeno, benim yaptığım :) )

Sevgili Milla, tarifleri de paylaşsanız, özellikle çorbanın tarifini merak ettim.
Bizim tahinli kuru fasulye çorbamız vardır, onun gibi bir şey mi acaba? ;)

pınar59 22-12-2015 22:49

Özlem hanım verdiğiniz tarif çok lezzetli görünüyor buranın kuzuları hiç kokmaz kuşkonmazı denememiştim bir de aleydi hanımın haşhaşlı pidesi aklımda ilginiz için teşekkür ederim iyi geceler .

Milla 23-12-2015 09:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1428253)
Sevgili Milla, tarifleri de paylaşsanız, özellikle çorbanın tarifini merak ettim.
Bizim tahinli kuru fasulye çorbamız vardır, onun gibi bir şey mi acaba? ;)

Sevgili Jakin,
Bu Bulgaristan'da göçmenlerin sık yaptığı bir fasulye. Ben de onlardan öğrenmiştim. Eşim etli kuru fasulye sevmediği için bundan ister, ben de ona yaparım. Ben yemem, ben bol kemikli etle yapılanı çooook severim :)
Zeytinyağında sırasıyla; soğanı, biber salçasını, biberi, domatesi, önceden ıslanıp haşlanmış kuru fasulyeyi kavuruyorsunuz. Sonra suyunu tuzunu ekleyip pişiriyorsunuz. Bu kadar basit aslında ama çok sevilen bir yemek olduğunu söylemeliyim. Bir de bu yemeğin diğerine göre daha fazla sulu olması gerekiyor. hafif olduğu için yazın dahi yenilebiliyor. Bir deneyin derim :) Afiyet olsun.

Milla 23-12-2015 09:27

Misafir var;
Kadınbudu köfte
Bol baharatlı elma dilimli fırın patates
Domates ve baharat soslu makarna
Marul, havuç, domates, turp, karalahana turşusu (Kendi yaptığım :) dan) oluşan limonlu zeytin yağlı bol salata.

Jakin 23-12-2015 12:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1428313)
Sevgili Jakin,
Bu Bulgaristan'da göçmenlerin sık yaptığı bir fasulye. Ben de onlardan öğrenmiştim. Eşim etli kuru fasulye sevmediği için bundan ister, ben de ona yaparım. Ben yemem, ben bol kemikli etle yapılanı çooook severim :)
Zeytinyağında sırasıyla; soğanı, biber salçasını, biberi, domatesi, önceden ıslanıp haşlanmış kuru fasulyeyi kavuruyorsunuz. Sonra suyunu tuzunu ekleyip pişiriyorsunuz. Bu kadar basit aslında ama çok sevilen bir yemek olduğunu söylemeliyim. Bir de bu yemeğin diğerine göre daha fazla sulu olması gerekiyor. hafif olduğu için yazın dahi yenilebiliyor. Bir deneyin derim :) Afiyet olsun.

Sevgili Milla tarif için çok teşekkür ederim. Mutlaka en yakın zamanda deneyeceğim. Sevgiler.. :)

Bugünkü menünüz de güzelmiş, afiyet olsun.. :)

Ozlem A 23-12-2015 17:29

Yazılarınızdan canım çekti, bugün kuru fasulye pişirdim :)) Altını kapatırken de üzerine çemenlerini aldığım pastırmaları koyuverdim.

Tarhana çorba
Kuru fasulye
Pilav
Turşu
Salata

elve 23-12-2015 23:03

güzel fikirler teşekkürler.
bu gün mönüm
semiz otlu mercimek
ciğer sote
turşu ,salata.turp soğan
ayran
kabak tatlısı

geçen günki sulu lahana,yemeği lahanayı haşlayıp bizim yöreye ait yarma var o ıslatılır salça baharat konur yuğrulur .lahana küçük sarılır rulo gibi,kavurmalı salçalı su hazırlanır kaynayınca sarılmış lahanalar konur pişer ağır ateşte
bana göre çok lezetlidir.

Güler 23-12-2015 23:15

Bahçede işim çok işin kolayındayım mantı ve meyve

(mantıyı ablam yaptırıyor, ona özel hazırlıyorlar ve özenle paketleniyor, hiç de dışarıda satılanlara benzemiyor, içinin malzemeleri nohut gibi, kime ikram ettiysem bayıldı. Aslında vaktim olduğunda ben de evde açıyorum ama bu yasak savmalar çok hoşuma gidiyor)

Milla 24-12-2015 10:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1428361)
Sevgili Milla tarif için çok teşekkür ederim. Mutlaka en yakın zamanda deneyeceğim. Sevgiler.. :)

Bugünkü menünüz de güzelmiş, afiyet olsun.. :)

Rica ederim sayın Jakin, size de afiyet olsun. Sevgilerimle...

Milla 24-12-2015 10:32

Antrikot ızgara
Marullu, domatesli bol salata.

sevgihoca 24-12-2015 11:53

Sevgili Elve ,Lahanalı yemeğiniz bence çok güzel oluyordur,bu tarifi bir daha yaptığınızda resimlerseniz sevinirim.Çünkü yöresel değişik bir şey.Teşekkürler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025