![]() |
sevgili sevgihoca bir daha yaparsam resimini paylaşırım.
bu gün dünden kalan çorba etli pide yoğurtlu ıspanak salata turşu |
Ben bugün balık düşünüyorum. Güzel hamsi bulursam, fırında hamsi yaparım.
Balık Mercimekli erişte çorbası (bacaklı diyor eşimin ailesi) Turp mor lahana havuçlu yeşil salata Zeytinyağlı kereviz |
Alıntı:
Bizde bugun erişteli yoğurt çorbası, yumurtalı ıspanak tava, makarna ve sütlaç vardı. |
bende bu gün
mercimek köfte yoğurt çorbası meyve suyu turşu. yaptım.. |
Güzel sarıkanat buldum, en güzel mevsim balığı bana göre.
Anne tarafı Amasya hiracığım, onlar bacaklı diyorlar. |
İşleri kolayladım artık biraz mutfağa döneyim.
Yarın semt pazarımız var, taze güzel sebzelere bakarım. Ispanağın da tam zamanı. Kıymalı ıspanak yapabilirim veya ıspanaklı börek de olabilir. Kilerde bol miktarda domates suyum var, bir de domates çorbası..... |
Mercimek çorbası, yaprak sarma ve yoğurt.
|
Ben de mercimek çorbası yaptım, bizimkilerin sıtızbiye dediklerinden yani içinde erişte, biraz kıyma ve sarımsak olan yeşil mercimek çorbası.
Semizotu + yoğurt Un helvası (kaşık helvası) |
Bugün mutfakta epey zaman geçirdim. Biraz bugüne birazı da yarına kalır ümidiyle ama, bizimkiler çok acıkmış :S
Yine erişteli mercimek çorbası Mini sigara börekleri Ağır ateşte arpacık soğanlı, mantarlı kuzu külbastı Zeytinyağlı pırasa Yabani pirinçli çilav Havuç rendeli roka salata |
Böyle bir mönü kaçmaz Ozlem A.Afiyetle yenir,yarına tekrar pişirilir.
|
Bugün ekmek yapma günü, şöyle güzeel bir yumurta kırılır, dünden kalan tek yemek olan çorbanın yanına. Bandıra bandıra yenir Sn. Sevgihoca :)
|
E yani,hep de dört dörtlük olmaz.Dünkü mönüde bugünün hakkını kullandılar.Tereyağlı yumurta mis gibi olur.Afiyet olsun.
|
Dünden kalan mercimek çorbamız, kapuska, makarna ve yoğurtlu havuç salatamız vardı bugün
|
bu gün
tarhana çorba balık roka salata şalgam acılı |
Bugün oğlumun sevdikleri vardı.
Sebzeli mercimek çorba Etli pazı sarma Adaçaylı sarmısaklı makarna Salata |
Yaprak ve beyaz lahana sarması, şehriye çorbası ve kaşarlı fırın börek.
|
Sevgili Hira,kayınvalidem de Sivaslı.Lahana sarmasını bulgurlu,kıymalı yapar muska şeklinde sarardı.Sizinki de mi öyle?
|
Yok hocam, bizde öyle değil.. üçgen sarma yiyemiyorum ben :D Muska yiyormuşum gibi geliyor.. çok korkarım büyüden :D :o bulgur eklerim azıcık, kıyma her zaman koymam.. Etli sarma-dolma sevmiyor eşim.
|
İşin kolayındayım, m a n t ı ......
|
Yüzük çorbası (Kendim döktüm :) )
Bol yeşillik Ayran-şalgam |
Bu başlığa girip de kopya çekmek hoşuma gidiyor. :D
İnceliyorum, bakıyorum kim ne pişirmiş hoop birinizden çorba, diğerinizden ... yemek derken günün menüsü ortaya çıkıveriyor. tavuk suyu arpa şehriyeli çorba kuşbaşı etli bulgur pilavı cızbız köfte. cacık (ohh haşlanan tavuk da yarına kaldı.... ;)) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yani hazır almamış, kendisi yapmış sevgili Milla.. :) Ellerine sağlık.. |
Alıntı:
Ama çorbayı zaten hazır almamıştır, genelde kendimiz yapıyoruz. Bu ''dökme'' tanımı kullanıldığına göre daha farklı bir kasıt vardır diye düşündüm/düşünüyorum. :rolleyes: ''Akşama mercimek çorbası yaptım'' diyen biri ''kendim döktüm'' diye belirtme ihtiyacı duymaz bence, elbette kendi yapmıştır. Aksine, eğer kendisi yapmadıysa (annem yaptı, arkadaşım pişirip getirdi, hazır aldım, vs.) özel olarak belirtilir... Kısacası bu açıklama beni ikna etmedi :D |
Alıntı:
Birincisi bu çorbanın hazırı da var sanırım. Hazırını değil de, Sn. Milla ''Ben kendim yaptım.'' demiş olabilir. :) İkincisi ise bu çorbayı hazır mantıdan da yapıyor olabilirler. Hazır mantıdan değil de, malzemesini bile ben döktürdüm demiş olabilir. :) |
Alıntı:
Teşekkür ederim ;) |
domates çorba kaşarlı
orman kebabı pilav ayran |
Biraz boğazım kaşınıyordu hemen haşlama çorba yaptım. Taze çekilmiş karabiber ve bol limon suyu ile iyi geldi. Ben bunu çok seviyorum, içinde parça eti, patatesi, kereviz ve havucu ile güzel bir çorba gibi.
Kıymalı ıspanak + yoğurt Tulumba tatlısı (hazır) |
Alıntı:
Kendim döktüm demek bizde sıfırdan hamurunu ve içini hazırlayıp elle tek tek yaptım demek. Mesela; mantı dökmek, yüzük çorbası dökmek vb. olarak kullanırız. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025