![]() |
Benim soframda ezogelin çorbası, kıymalı ekşili pırasa, zeytinyağlı börülce (yazın yapılan ev konservesi) ve sade makarna vardı. Marul salatası yapmıştım.
Yarına tarhana çorbası, kıymalı ıspamak ve pirinç pilavı yapmayı programladım. İşimi kolaylaştırmak için marketten ayıklanıp yıkanmış paket ıspanak satın aldım. Tarhana çorbasını yapmadan önce düdüklüde kemik suyu kaynatacağım, markette dilim dilim kesilmiş kemik buldum. Kahvaltı için de akşamdan drop çikolatalı kek yaptım, oğlum işe giderken ev yapımı kek ve çikolatalı sütle kahvaltı yapmayı seviyor. Ne yapacağım belliyse işim yarılanmış gibi geliyor :) |
Tavuk, havuçlu pilav, salata, ayran. Mudurnunun doğal tavuklarından almıştım denemek için. Çocuklar çok hoşlanmadılar ama yine de yediler. Küçük olmasına rağmen daha yağlı ve koku biraz daha ağır geldi bize.
|
bu gün
iç pilav yoğurtlu köfte salata |
Cumartesi günü misafirlere yaptığım sarı kanat fileto çok beğenilmişti o yüzden yarın sabah balık halinden yine sarı kanat bakacak Oğuz. Eğer istediğim gibi bulursa menüde
Sarıkanat fileto ızgara Karides güveç Karışık yeşil salata Tabii balık yanında olmazsa olmazımız fıstıklı tahin helvası. |
Bugün uyap'cığımdan aldığım fikirle anne imalatı hamburger yapıyorum.
Hamburger ekmekleri, hardalı, mayonezi ve turşusu ve yancısı ayran da anne imalatı. Seneye güzel eteneli domates bulursam ketchup da kendim yapacağım. Bütün baharatlarını topladığım şahane bir tarif buldum :) |
Kremalı domates çorbası, yumurtalı pazı kavurma ve patates kızartması.
Yarına İzmir usulü zeytinyağlı enginar kesin çorba da var küçük canavarın yiyeceği bir yemekte bulduk mu tamamdır. |
teşekkürler sayın cumhur.
bu günkü mönüm hindi suyu çorba hindi but bulgur pilavı salçalı yoğurtlu ıspanak. |
Bugün çok zorlandım karar verirken sonra balık menüsü çıktı çabucak.
Kişniş ve misket limonlu somon (balıkçıda en iyi ve uygun balık buydu, pek tercih etmem) Yabani pirinç pilavı Buharda brokoli ve havuç zeytinyağı sarmısak limon soslu. |
Haşlanmış tavuk suyuna şehriyeli çorba, tavuk, pilav, salata.
|
Kuzu incik haşlama
Süzme yoğurt |
1 Eklenti(ler)
Domates çorbası
Ispanaklı krep Diyar burma (yemeğe gelen misafirler getirmişti-çok da severim) |
Bugün hazır yufka ile lorlu mini sigara börekleri yapıp fırında kızarttım. Bir kısmını buzlukta sonrası için stokladım.
Ayrıca zeytinyağlı pırasa Tavuk sulu şehriye çorba Salata |
Çocuk menüsü ile Cuma gününün hakkını verelim..
Yayla çorbası Top köfte Fırında patates kızartması Salata |
Kuzu pirzola ızgara,
Brokoli, havuç, kabak garnitür. |
Ege usulü zeytinyağlı enginar. Yapraklarını sıyırarak yemeyi seviyoruz :). Izgara tavuk ve salata
|
zeytin yağlı tabağı,enginar ve bamya birer kaşık
fajita kus kus tereyağlı salata ayran |
bu gün
kuru fasülye bulgur pilavı turşu ve şimdi künefe yapacağım |
Bizde bu gün artanları bitirme günüydü. Yarına misafirim var ve menü saç böreği :D. Yanında da ayran ve kahvaltılıklar. Ispanak ve ısırganı bu akşam yıkarsam yarında kıymalı sevenler için harç hazırlayıp erkenden yapmaya başlayabilirim.
|
:) Yeni öğrendim ya; onun için yine ezogelin çorba, ıspanak, makarna.
|
et köfte
sebze sote salata |
....:D, Oğuz da Manyas'da fırsat bu fırsat diyerekten üç gün mutfağın kapısını sadece çay demlemek için açmaya niyetliyim. Yemek memek pişirmek yok yani. ;)
|
Köfte
Makarna Havuç+mor lahana salatası İç bakla ve bezelyeli enginar |
Oo Sevgili kelebek'cim hoşgeldin :)
Ben akşama Tarhana çorba fırında baharatlı tavuk Basmati pilav Roka salatası Yapıyorum bugün.. |
öğlen dışarda yediğimiz için akşam salata ve bamya vardı.
|
Yeşil mercimekli erişte çorbası
Ispanak Kelebek'cimden ilhamla paraya kıyıp aldığım turfanda enginar, iç bakla ile Dünden artan tavuk göğsü de salata üzerine dilimlenecek. |
Balık. Muhtemelen hamsi olur. Küçüğün doğum günü ve severek yediği ender yemeklerden. Yanına salata çeşitleri ve yetiştirebilirsem kalamar tava.
|
Dün akşam arkadaşlar eve balık bırakmış. Dereden. Sazan, tekke vs.
15 kadar vardı. Bu öğlen tepside soğanlı, maydonozlu, domatesli balık yapayım dedim. Balıklar Banyoda tepside dedi hanım. Gittim ki.. Hepsi de ağzını açıp kapıyor. Tenekeye doldurdum. Doğru dereye. Yumurtaya talim yine. |
bu gün
balık,salata.şalgam veee fıstıklı tahin helvası.. |
Alıntı:
Benim küçük canavar biraz enteresan bir çocuk. Balık sever, ciğer sever (arnavut ciğeri olacak ama ), domates yemez ama semiz otunun salatasına bayılır. Yanında soğan varsa bamyayı hapır hupur yer : D. Kerevizin salatasına hasta mesela ama puding türü şeyleri ağzına koymaz. |
Balık
Patates salatası Bol yeşillik Çikolatalı kek :) anneden hafta ortası güzelliği.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025