![]() |
Alıntı:
|
zeytinyağlı [barbunya
pilav salata oğlum için tarhana çorbası.. |
Alıntı:
|
3-4 tane ince sarılmış zeytinyağlı yaprak sarmasını da köy yufkasına sarıp (dürüm gibi) yemenizi tavsiye ederim. :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Patlıcan salatasının vakti gelmiş salı günü yaptık harika idi.
Ama sebzeler mutlaka ateşte közlenecek,soğan sarımsak,domates,kırmızı salçalık biber,köy biberi hepsi közlenecek. Bir de bunları rondodan geçirip ezme gibi yapınca da nefis oluyor. |
"ateşte közlenecek,soğan sarımsak,domates,kırmızı salçalık biber,köy biberi "
yufka ile müthiş gider sanırsam:) |
Güler abla Sevim abla sitedeki tüm ablalarım ramazanda bugün ne pişirsem diye benim gibi düşünen kardeşleriniz için şu enfes menülerinizi paylaşırmısınız ?
|
Alıntı:
Aklıma ne gelirse pişirmek isterim ama inan iftarı sadece kahvaltı ile yaparım. |
Misafirlerime eziyet etmemek için menüyü sade tutuyorum.
Hacegan çorba Sacda tereyağlı köfte Kuş üzümlü ve fıstıklı pirinç pilafı Garnitür soğan, dometes ,salatalık turşusu |
Yakında yaşlılar için yemek tarifleri diye site açacağım. Ne pişirmeli diye aramaktan fenalık geliyor.
|
Bir çorba olsun diye ezogelin çorbası
Hava çok, çok sıcak hiçbir şey istemiyor insanın canı, hadi bir zeytinyağlı olsun dedim diye zeytinyağlı barbunya sulu bir de yemek olsun diye ekşili köfte pişirdim. http://www.agaclar.net/forum/aperati...slar/11876.htm http://www.agaclar.net/forum/et-tavu...leri/11604.htm Ama sanıyor musunuz ki bunlardan bir kaşık bile yiyorum. : çay, çay çay ve kahvaltı. (Oruç mu beni tutuyor yoksa ben mi orucu anlayabilmiş değilim) |
Değerli dostlar bizimde menümüz,
Hanım bugün aklından ne geçirdiyse ya nasip. Bu sıcaklarda oruçlu insana benim canım şunu çekti diyebilirmisiniz. (Salata ve mevsim turşuları hariç) Mevlam herkese dayanma gücü versin. Amin. |
Domates çorbası
Patlıcan karnıyarık Makarna -Hoşaf |
Tavuk suyu çorba
Sahanda patatesli külbastı Pirinç pilavı Cacık http://www.agaclar.net/forum/aperati...slar/17815.htm |
Etli Kuru Bamya Yemeği
Pirinç Pilavı Cacık |
Hurma
Bol Su Bol Meyve Suyu Buz Gibi Karpuz |
Güler'in iftarı....
Bir bardak su Siyah zeytin Hurma Beyaz peynir + lor + çeçil peyniri + eski kaşar + yorsan eritme peyniri Pembe domates + taze tatlı sivri biber + körpe hıyar Sıcacık fırın pidesi (1/4 i sahura ayrılıyor 3/4 ü iftarda bana mısın demiyor) sonra da neden kilo veremiyorum diye şikayet ediliyor.... İyi demlenmiş 3-4 bardak çay. İlerleyen saatlerde soğuk kavun veya karpuz. |
Elimde az miktarda taze asma yaprağı var. Zeytinyağlı ve pirinçli sarması dışında asma yaprağıyla yapabileceğim bir yemek var mı?
|
Alıntı:
(Şu tarife bir bakın diyecektim ki bir sürü tarif çıktı :) ) |
Buradaki yırtmayı yapacağım. Ama buğday kırığı olmadığı için bulgurla deneyeceğim.
|
|
Teşekkürler... Asmayla yapılan ne çok yemek varmış.
Kuşbaşı eti mikrodalgaya attım bile. Sırayla hepsini denemek lazım. |
Mercimek Çorbası (rendelenmiş Havuç+patates'li)
Sebzeli Tavuk Süzme Yoğurt Baklava (Cevizli) |
Kurbanda geldi çattı.Eh yani yarın sormazsınız ne pişirelim diye :D Bayramınız mübarek olsun efendim
|
1 Eklenti(ler)
Bahçede patlıcanlar olunca, ne kadar patlıcan sevmesem de eşimin seviyor olması bana pişirtiyor.
Bu sabah yine bir yığın patlıcan toplayınca ne yapayım ne pişireyim derken en kolayını (!) seçtik ve patlıcan beğendi yaptık. Allahtan patlıcanları dışarda Oğuz közledi. Ve akşam yemeği tavuk yahni yanında patlıcan beğendi oldu. |
Ben de bu akşam ızgara çinekop yapacağım. Yanına bol bir salata. Tabii tahin helvası da eşlik edecek.
Siz hiç çinekobu fileto olarak ızgara yapar mısınız? Eğer evde küçük çocuğunuz, torununuz varsa mutlaka deneyin. Kılçıksız lop et olarak çok hoşlarına gider. |
Çinekopu degil ama diğer balıklardan denedim.
Benden toruna kalırsa yer :) |
1 Eklenti(ler)
Diğer balıklardan ben de yaparım ama bir de irice çinekop-sarıkanattan deneyin derim.
Orta kılçığını ve yanak kısımlarını temizledikten sonra alt ve üstünü yeniden birleştirin, aynen böyle..... ve ızgara yapın. ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025