agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mutfak - Diğerleri (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/)
-   -   Bugün ne pişirelim? (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/24033.htm)

YeniGine 15-12-2014 23:17

Peynirli erişteyi ben de çok seviyorum.

Ozlem A 16-12-2014 07:37

Kışın sebze bol aslında, ama oğlum bebekken bayılarak yediği kapuskaları, karnabaharları sevmez olunca (birbirinden öğreniyorlar herhalde) seçenekler daraldı, ne pişirsem diye sık sık buraya bakar oldum :)

Bugünkü menüyü buldum çok şükür..

Tarhana çorbası (annemin yaptığı tarhanadan)
Mantarlı orman kebabı
Pilav
Salata

Vakit bulursam zeytinyağlı pırasa da eklerim..

Güler 16-12-2014 09:31

Güveçte türlü
Pilav
Zeytinyağlı pırasa
Tulumba tatlısı

(Benim şu eşim alem bir adam; canı tulumba tatlısı çekmiş. Şimdi hiç üşenmeden taaa Tuzla'ya kadar gidecek, oradan alıp gelecek. Tuzla'da tulumba tatlısını nefis yapan bir yer var.)

Ozlem A 17-12-2014 21:34

Yarına plan:
Tavuklu erişte çorbası
Zeytinyağlı kereviz
Bulgur pilavı
Yeşil salata

Mine Pakkaner 17-12-2014 22:30

Isırgan çorbası, nohut, bulgur pilavı, turşu. Yarına çorba ilave gerek, bulgur da bitti. Nohuttan kaldı, pirinç pilavı ve tarhana yaparım akşam işten gelince.
Yazın yaptığım konserve biberli domatesli yemek harçları, tarhana ve salça elimin altında hep. İyi ki üşenmemişim, yapmaya fırsat yaratmışım. Yemek yoksa bile bir kavanoz biberli domates harcı açıp yumurta kırıyorum, mis gibi menemen hazır...

hira 17-12-2014 22:53

Patatesli sarımsaklı tavuk, nohutlu pilav ve ayran vardı bugün bizde..

uyap 18-12-2014 18:58

Tarhana çorbası, etli taze fasulye, erişte, cacık, karışık meyve komposto bu günün akşam yemeği. Yarının planı da yapıldı. Şehriye çorbası, güveç, bulgur pilavı yanına salata ve turşu.

hira 18-12-2014 19:57

Dünden pilav kalmıştı, bende bugün yanına kapuska, şehriye çorbası ve yoğurtlu havuç salatası ekledim.

Güler 19-12-2014 11:15

Güzel bir börek tarifi aldım, akşam çayına yapmayı plânlıyorum.

Bugünkü menü

domates çorbası ( ben de iyi ki bol bol domates suyu hazırlamışım diye seviniyorum. Hemen bir kavanozu boca edip, biraz un ve et suyu ile anında çorba hazır oluyor.)
Ispanak (yoğurtlu)
soslu erişte

bana dondurma, Oğuz'a keşkül.

Ozlem A 19-12-2014 14:39

Ellerinize sağlık. Kışa domates yapanlara gıpta ediyorum. Ben yer yokluğundan sadece 3 kg kadar Alman usulü kornişon turşu yapabildim.

Akşama menü geleneksel tarzda

Yeşil mercimekli erişteli bol naneli çorba (sebze suyu ile)
Pazı sarma
Buharda brokoli
Havuç, mor lahana ve roka salatası

Misafir yoksa tatlı yok :)

hira 19-12-2014 16:55

Bende bu sene deneme amaçlı 2 kg. fasülye atmıştım dolaba, şuan pişiyor :) pratikliğini sevdim, bakalım tadı nasıl olacak. Mercimek çorbası ve patlıcan salatası ekledim yanına da.

YeniGine 19-12-2014 23:26

Sevgili Özlem A. yeşilmercimek-erişte çorbasına yoğurt koyuyor musunuz? Eğer koymuyor iseniz tavsiye ederim çok güzel oluyor. Pazı sarma, ben sarma yapmayı bilmiyorum fakat pazı kolay geliyor bana bohça gibi sar pişir ye. Salı günü alayım iyi aklıma düşürdünüz.

Bugünkü menüm: İzmirköfte, makarna, marullu cacık.

Ozlem A 20-12-2014 08:43

Yoğurt koymuyorum sayın YeniGine, biber ve domates salçaları ile kuru naneyi tereyağında çevirip sos yapıyorum. Bazen de az miktarda un da kavurup meyaneli yapılıyor bizim ailede ben tercih etmiyorum. Siz yoğurtlu olarak nasıl yapıyorsunuz?

Pazı sarma oyalayıcı iş ama yapılması basit. Kaynar suda 30 sn. Pazıyı haşlayıp hemen buzlu su dolu kaba alıyorum ki pişmesi dursun. Yoksa yırtılıyor (tecrübe ile öğrenilmiştir). Bıçakla saplarını inceltip ya da çıkarıp sarmak kalıyor geriye.

Ben evde ekşi olarak ne varsa pişerken üzerine koyuyorum bir de, limon, nar ekşisi, sumak tanesi, vişne, erik gibi.

A_NOMAD 20-12-2014 10:41

Canım yoğurdu yerken ekleyeceksin of ki ne of... Çok güzel oluyor :D

YeniGine 20-12-2014 17:03

:) Yine aynı şekilde mercimek, erişteyi pişiriyorum sonra yoğurdu iyice karıştırıp sıvı hale getirip döküyorum, az biraz da öyle pişiyor. Sonra yağı kızdırıp at naneyi içine; onu da dök tencereye az biraz daha pişir. Sonra da afiyet olsun.

Güler 21-12-2014 13:12

Bu gün millet yeşil mercimek pişirmiş, ben de sıtızbıye yaptım.
Antep ve Hatay yöresindekiler belki bunu işitmişlerdir.

Sizin bahsettiğiniz yeşil mercimek çorbası, koyuca bir çorba içinde kıyma ve sarımsak var.

Biz ailecek çok severiz, tarifini Mutfak bölümünde paylaşırım.

Börek ve ayva kompostosu

Akşama değişik menüm var, 4 kişi de misafir.

hira 21-12-2014 14:25

Ben annemdeyim bugün.. Annem karalahana saracagım dedikten sonra başka ne söyledi hatırlamıyorum :)

hira 22-12-2014 17:54

Tavuklu patlıcan, fırın makarna, salata.

Ozlem A 23-12-2014 17:04

Dünden çorba ve zeytinyağlı takviyesi ile kalabalık bir masa olacak..

Ezogelin çorba
Zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı yaprak sarma (bu bizim cafe'den)
Fırında baharatlı tavuk parçaları
Yasemin pirinç pilavı
Boool yeşilli mor lahana havuçlu turplu salata :)

elve 23-12-2014 23:31

tarhana
hamili pilav salata kadayıf

Güler 24-12-2014 16:51

Ben de Ozlem A'dan kopya çektim, yarına
Ezogelin çorba
Et şinitsel
Karışık yeşil salata

efeege 24-12-2014 17:00

bu gün bendeki menü.
yaprak sarması taze fasulya mercimek çorbası pancar turşusu var.

Sevgi Durul 24-12-2014 17:43

Tarhana çorbası, kıymalı karnabahar yemeği, nohutlu pilav, ayva hoşafı.

OSMAN45 24-12-2014 19:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1342568)
Et şinitsel

Siz pembeler lütfen merak etmeyin. Mutfak ta bir mavi olarak bir şey sorup Oğuz beye benzer şekilde etrafı dağıtmadan çıkacağım:D

Malum biz maviler mutfak öncesi(seçip satın alma) ve mutfak sonrası işlemleri layıkı ile yaparız. Kasabımdan şinitsel için et almak istediğimde bonfile ve antrikotdan 4 er parça kesip oldukça fazla dövdükten sonra bir tavsiyede de bulundu. Verdiği etleri 2-3 saat az zeytin yağlı süt içinde bekletildiğinde ağızda dağılacak kıvama geleceğini söyledi. Malum şinitsel içi çok yumuşak dışı biraz çıtır olursa makbul olur.

Bu arada kasabın tarifinden sonra forumun Mutfak bölümünde şinitsel tarifini bulamamıştım.

Afiyet olsun.

uyap 24-12-2014 19:34

Saç böreği. Gelincik, ıspanak, pırasa ve çökelek karışımıyla bize, kaşar yumurta ve sucukla da yeşil yapraklı sebzeleri yemeyen küçük canavara.

Güler 24-12-2014 19:42

Sevgili OSMAN45, evet eti marine ettikten sonra önce beyaz una, sonra çırpılmış yumurtaya daha sonra da galata ununa batırdıktan (diğer yüzünü galata ununa batırmadan evvel dövülmüş sarımsak sürerek) kızdırılmış yağda pişir de lezzetini bir gör.

Ozlem A 24-12-2014 19:42

Bugün çok paylaşım olmuş, herkesin ellerine sağlık. Güler Abla size ilham verdiysem daha ne isterim :)

Geçen sene alerjik geniz akıntısı ve devamında bilimum üst solunum enfeksiyonu ve 5 kür antibiyotik kullanınca bugün çok farklı tarzı olan bir doktor dostum bir ay kadar un ve süt ürünlerini diyetimden çıkarmamı tavsiye etti.

Gluten ve kazein (sırasıyla un ve sütteki proteinler) kendileri alerjen ve/veya alerji tetikleyici maddeler ve insanlar çok yaygın şekilde farklı derecelerde duyarlılar.

Buna göre evde menüler biraz farklılaşacak :)

Yarına

Çorbaya karar veremedim henüz
Köfte ve karışık sebze püresi (havuç, patates, pırasa)
Zeytinyağlı kereviz
Salata

Kahvaltılar için de peynir ve ekmek yok. Zeytin, sebze söğüşleri, bulabilirsem ev sucuğu, köy yumurtası serbest. Haftada bir de müsli kaçamağı yaparım (kendim hazırlıyorum, gevrekleri vb eve sokmam).

Bakalım nasıl olacak, çok merak ediyorum.

hira 24-12-2014 19:54

Köfte- patates, kuskus, salata.. Çok kuru oldu bugün ama çorba yapmak gelmedi valla içimden. Kış, kışa benzemiyorki çorba aratsın.. Ne kar var ne yağmur.

Ozlem A 24-12-2014 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 (Mesaj 1342608)
Siz pembeler lütfen merak etmeyin. Mutfak ta bir mavi olarak bir şey sorup Oğuz beye benzer şekilde etrafı dağıtmadan çıkacağım:D

Malum biz maviler mutfak öncesi(seçip satın alma) ve mutfak sonrası işlemleri layıkı ile yaparız. Kasabımdan şinitsel için et almak istediğimde bonfile ve antrikotdan 4 er parça kesip oldukça fazla dövdükten sonra bir tavsiyede de bulundu. Verdiği etleri 2-3 saat az zeytin yağlı süt içinde bekletildiğinde ağızda dağılacak kıvama geleceğini söyledi. Malum şinitsel içi çok yumuşak dışı biraz çıtır olursa makbul olur.

Bu arada kasabın tarifinden sonra forumun Mutfak bölümünde şinitsel tarifini bulamamıştım.

Afiyet olsun.

Hoşgeldiniz sayın OSMAN45, bilgiler için çok teşekkürler.

Her zaman bekleriz. Unutmayalım büyük şeflerin çoğu erkektir :)

Derya Yıldız 24-12-2014 21:09

Bugün tavukların yaraladığı lahanalardan sarma çıkmayınca çorbalık doğradım. Yarına misss gibi bir karalahana çorbası...Ama yanına ne pişirsem karar veremedim:)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025