agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mutfak - Diğerleri (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/)
-   -   Bugün ne pişirelim? (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/24033.htm)

hira 04-01-2015 11:46

Bende havucu rendeleyip kavurur ve yoğurtlarım, önceden mayonezde eklerdim ama hiç gerek olmadığını fark ettim.. Aynı yöntemle kabakla da salata yaparım, üzerine dere otu serpiştiririm.. Hatta bugun yapayım bunu, doncurucuda rendelenip kavrulmuş kabagım var.

Ozlem A 06-01-2015 11:34

Kar nedeniyle evde kapalı kalınca menüye daha özendim.

Sebzeli mercimek çorbası
Zeytinyağlı kereviz
Köfteli ve domates soslu kendi yaptığım gnocchi
Bol yeşil salata

hira 06-01-2015 11:59

Bizde ise durum şöyle; sobalı sıcacık odadan çıkıpta saaterce buzumsu o mutfakta duramayacagım icin hep pratik menüler :D mesela köfte veya sarma tarzı şeyleri oturma odasında yaparım :)

Şuan karar veremedigm bir çorba, zeytinyağlı pırasa, köfte, bulgur pilavı.

uyap 06-01-2015 12:33

Tarhana çorbası, bezelyeli pilav, tavuk, kuru üzüm- ayva hoşafı, salata.

Cumhur Tonba 06-01-2015 13:27

Valla sizin ne pişireceğinizi bilmiyorum da,
Ben biraz evvel bulgur pilavı ve yanında köfte yapıp pişirdim. Bir şişe de erik suyu açtım.

Bizim durumda aynen Hira'nın durumu gibi. Sobalı oda, diğer taraflar buz.

pria 06-01-2015 15:26

Bizde bu akşam kurban etiyle yapılmış kuru nohut ve mercimek köftesi var..Yanında göbek marul, kuru soğan ve kırmızı pancar..
Yemekten iki saat sonra ise çok az şekerli sütlaç..

pria 06-01-2015 15:58

Şimdi haberim oldu; 3 tavuk butundan yapılmış şehriye çorbamız da varmış..
Keyfim tıkır yine bu akşam..
Hiç farkına varmadım, eşim çorbayı kaşla göz arasında yapıvermiş..
Valla hakkı ödenmez bu kadınların :))

Cumhur Tonba 06-01-2015 16:00

Sayın pria,
Tam bir şölen. Hadi yine iyisiniz.
Bir de gezinti yaparsınız. Gel keyfim gel.

pria 06-01-2015 16:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 1345537)
Gel keyfim gel.

Ayrıca benim evdeki konumum ''yan gel yat'' gibi biraz :o:o:o

Milla 06-01-2015 17:06

Balık
Salata

elve 06-01-2015 21:26

yayla çorbası
pilav
et kavurma
kuru biber kızatma
cacık
annemgil vardı..

YeniGine 06-01-2015 23:12

Kırmızı mercimek çorbası, kuru patlıcan-biber dolması, salata.

Fatma Kochan 07-01-2015 12:38

Sevgili YeniGine çok severim, kuru patlıcan, biber dolmasını.
Annemin kaybettiğimden beri yemiyorum.
Annem çok güzel yapardı.
Size huzur ve mutlulukla yemek nasip etsin, sevgiler :)

Milla 08-01-2015 13:05

Hazır dönerden iskender
Üzerine; ızgara domates, biber ve yanına kornişon turşu

Aysel Yavuz 08-01-2015 13:27

Tarhana çorbası (bol acılı)
Cevizli havuç tarator
Fırında karnıbahar

Ozlem A 08-01-2015 14:07

Erişteli yeşil mercimek çorba
Zeytinyağlı ıspanak
İngiliz Çoban yemeği (*)
Kırmızı Lahana Havuç salatası

* Sheperd's Pie, bezelye havuç ve kereviz saplarını kıyma ile kavuruyoruz salça ve Worcester sos ekliyoruz. Fırın kabına koyup üzerine tereyağlı patates püresi kaplıyoruz.. Değişik yemek diye yediriyoruz :)

uyap 08-01-2015 14:28

Hamburger anne yapımı. Yanında anneanne yapımı erik suyuyla :)

hira 08-01-2015 14:31

Tahana çorbası, taze fasülye, salata, puding.

Kiraz 08-01-2015 16:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1346007)
Erişteli yeşil mercimek çorba
Zeytinyağlı ıspanak
İngiliz Çoban yemeği (*)
Kırmızı Lahana Havuç salatası

* Sheperd's Pie, bezelye havuç ve kereviz saplarını kıyma ile kavuruyoruz salça ve Worcester sos ekliyoruz. Fırın kabına koyup üzerine tereyağlı patates püresi kaplıyoruz.. Değişik yemek diye yediriyoruz :)

Arada bir de olsa "İngiliz Çoban yemeği (*) " ben de yaparım. Yapımı kolay, sunumu güzel:) Yazın havuç, kereviz yerine minik patlıcan ve yeşil biber kullanıyorum, kışın kereviz sapı gerçekten çok yakışıyor. Bir de püre ile denemedim, ince ve yuvarlak dilimlenmiş patatesi kabın altına ve üstüne dizerek yapıyorum. Yanına da yoğurt.... Hmm hatırlamışken yakında yapmalı:)

pria 08-01-2015 17:34

Bizim fakirhanede bu akşam sadece mantı var..Süperfresh'in mantısı..
Üzerine önce kekik, nane, acı pul biber, karabiber serperim..Sonra sarımsaklı bol yoğurt..Üstüne hafif ısıtılmış zeytinyağı..

Güler 08-01-2015 19:15

Bütün bir tavuğu haşladım, suyuna arpa şehriyeli çorba
Etini söğüş olarak
Pirinç pilavı

Ben sadece çorbayı içtim, diş tedavisine başladım perişanları oynuyorum.

Fatma Kochan 08-01-2015 23:35

Geçmiş olsun Güler hanım.
Dilerim tedaviniz çabuk biter.

Güler 09-01-2015 09:11

Ablam doktor ya Yenilöy'de bayağı hatırı sayılır. Esnaf da onun bir dediğini ikiletmez. Ev mantısı yapan bir yer var, ablam kıymasını özel göndertir ve mantı yaptırır. Harika mantıdan ben de nasiplenirim. Yarımşar kiloluk 8 pakat hazırlatırım. Yemeğimin olmadığı veya yemek yapmaya üşendiğim zamanlarda imdadıma yetişir.

Şimdi canımı istettiniz sayın pria, bugün biz de mantıya takılalım. Hem de yumuşak olur ben de bu dişlerle rahat yiyebilirim. ;)

pria 09-01-2015 09:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1346228)

Şimdi canımı istettiniz sayın pria, bugün biz de mantıya takılalım. Hem de yumuşak olur ben de bu dişlerle rahat yiyebilirim. ;)

Eşimin keyfi olmadığı, mutfak tatili yapmak istediği günlerde mantı cankurtarandır..Deepfreze'de sürekli stok bulunur..
Pratik ve yemesi keyifli..

Ozlem A 09-01-2015 09:38

Bana da Kayseri'de annemin kuzeninden gelir bazan Güler abla, vakumlanmış tertemiz paketlenmiş. Bir kaşığa şöyle 20 tane sığan leblebi kadarlardan... Bunu yapanlar insan değil diyip yeriz. El işi hamur işleri yapan bir yeri var, ev hanımları çalışıyorlar. Su böreğinden erişteye, mantıdan ev kesmesi şehriyeye kadar misler gibi yapıyorlar.

15 gündür buğday ve süt ürünlerini kestiğim için pek mantı makarna yapmıyorum. Merak eden varsa, 15 gündür sıfır geniz akıntısı, burun tıkanıklığı üstelik 1,5 kg verdim. Hiçbir şekilde zorlanmıyorum.

Bugünkü menüde dünden artan çoban yemeğine ek olarak yeni bir çorba (bir kazan çorba bitti!). isyan bayrağını çeken oğlana makarna, ve de zeytinyağlı pırasa düşünüyorum.

pria 09-01-2015 10:13

Bugünkü yemeğimiz:
Yarım kilodan fazla kereviz + sapları +700 gram patates + bir iki adet küp kesilmiş havuç + bir büyük ayva + bir portakalın suyu ve püresinden oluşan zeytinyağlı yemek..
Adını bilmiyorum..

Ozlem A 09-01-2015 10:19

Adını bilmem ama süper sağlıklı ve lezzetli bir yemeğe benziyor Sayın pria. Babaannem rahmetli isimsiz yemeklere "Şaştım Aşı" derdi.

Benim de adsız "dolap temizleyen" çorbalarım vardır :p

Aysel Yavuz 09-01-2015 10:23

Sevgili Özlem A, mutfak konusunda sizden çok şey öğreneceğimiz kesin. Lütfen bol bol yemek tarifi ve pratik bilgi :)

Ozlem A 09-01-2015 10:29

Rica ederim Sayın Aysel Yavuz, esas benim öğreneceğim ve öğrenmekte olduğum çok şey var. Daha fazla olan ise merakım ve paylaşma isteğimdir. Eğer benden de bir şeyler öğreniliyorsa ne mutlu bana.

pria 09-01-2015 10:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1346253)
Adını bilmem ama süper sağlıklı ve lezzetli bir yemeğe benziyor Sayın pria.

Kışın kerevizin çorbasını ve yemeğini çok sık yeriz..
Kereviz sağlıktır.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025