![]() |
Etli taze fasulye, bulgur pilavı, cacık, karpuz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
İlk iftar menüsü: mercimek çorba, etli yaprak sarma, makarna, yoğurt, söğüş domates soğan, karpuz ve bol su :)
|
Kabak mancarı, İstanbul ıspanağı ve kabak çiçeği dolması, cacık, taze soğan, kırmızı marul.
|
Yoğurtlu erişteli tavuk çorbası, patates kavurması, Bol baharatlı ezme salata, cacık.
|
tavuk suyuna sebze çorbası
yaprak sarma biftek pilav salat |
Hani paket sevgili uyap, gözlerim kargoyu gözlemekten yoruldu. Bak bu gün ayın 23 ü. Sen yollayacağım dedin diye ağzıma bir lokma koymadım 17 sinden beri :)
|
Alıntı:
Kabak mancarı dediğiniz nasıl bir yemek acaba? Belki bildiğimiz bir yemektir ama ilk defa bu ismi duyuyorum. Ufak bir tarif verebilirseniz çok sevinirim. Afiyet olsun. |
Ben Şile'den evlendim, ilk defa bende orada duydum bu mancar kelimesini. Ispanak, Pazı gibi birşey. Ben böreğini yemiştim (mancarlı börek) . Güzel ama yeniyor :D
|
Bizimkiler pazı ve ıspanagın kavurmasına pancar der ama konu hem kabak hemde "m"ancar olunca bilemedim bende :o
Bizde dolma pişiyor bugün, çorba ve cacık eklersem tamamdır. |
Bizde de ayran aşı çorbası, fırında tavuk patates, barbunya, pilav.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
Alıntı:
Bende bu gün yemek yok, pestil durumdayım. İpek hanımdan kolim geldi de yardımıma yetişti. Peynir, ekmek (yufkaaaa) ne bulursak artık :D Bir daha aç karna sipariş vermeyeceğim yalnız ne kadar peynir ekmek çeşidi varsa hepsinden istemişim, bir koli peynir geldi :dilli: |
bu gün mercimek çorba
fasülye pilav sac kavurma salata ayran |
Merak edenlere kabak mancarının tarifi..
http://www.agaclar.net/forum/467313-post101.htm Mancar yemek anlamında (mangia'dan türetilip değiştirilerek) dile yerleşmiş, muhacir bölgelerde kullanılıyor anladığım kadarıyla. |
tarhana
patlıcan yemeği pilav ayran salata |
Sebzeli şehriye çorbası
Fırında köfte patates salata İlerleyen saatlerde de haşlama mısırımız vardı |
şehriye çorbası
biber dolması kendi biberlerimden cacık şeker pareeeeeeeeee |
Bugün erkenden hazır yemekler :)
Zeytinyağlı enginar Biber dolması Makarna Salata |
Alıntı:
Fasulyeni özlemle bekleyeceğim. Hem yemek hem ekmek için. Ben de evin ilk gerçek yemeğini evvelsi gün yaptım. Etli kuru fasulye ve turşu. Eşim resmen aş eriyordu :) Bence de aç karnına sipariş vermemek gerekiyor. Ben de Kars'tan peynir falan getirtiyordum ama gelince kendi kendime ''yok artık'' diyordum :) |
Alıntı:
|
Pazı ve yaprak sarması, tarhana ve haşlanmış pazı köklerinden cacık diyim... Annem borani diyor.
|
Mercimek çorbası, zeytinyağlı fasulye, haşlama ve bulgur pilavı.
|
Tarhana corbasi
Kiymali taze fasulye Enginara devam Yemek sonrasi yakindaki dondurmaciya yuruyus Sn. Uyap simdi okudum. Gecmis olsun, yazin hastalik ayri zor :( |
Teşekkür ederim sevgili Özlem A. neyse ki çabuk atlattık.
Bu gün çocukların menüsü : kanat ızgara, patates kızartması, salata. Ekstralar yani dünden kalıp başıma kalanlar ezogelin çorbası, patlıcanlı menemen, sebzeli bulgur pilavı. |
Bugün akşam soframızda,
Ezo gelin çorba Zeytinyağlı bamya Yoğurtlu makarna salatası Ekmek pizzası Herkese afiyet olsun. :) |
Mercimek çorbası, kaşarlı yumurtalı ev pidesi.
|
Ezogelin çorba, ızgara köfte, patlıcan-biber-domates börttürme (diye bilirim başka bir ismi var mıdır ya da doğrusu nedir merak da ederim), Sarımsaklı yoğurtla (site bahçesinden topladığım) semizotu.
|
Börtletme = közleme diye bilirim :)
|
Kırmızı mercimek çorba , patlıcan dolma , mantı , salata yoğurt.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025