![]() |
Alıntı:
|
Mutfak şenlenmiş, süper olmuş. Ellerinize sağlık, Bu başlıkta sadece menü verdiğimiz için tarifi ekmek bölümüne taşıyorum, orada devam ederiz :)
http://www.agaclar.net/forum/ekmek/37281.htm |
Bahçeden toplanmış bolca taze naneyle hazırladığım harcımla biber dolduruyorum şimdi. Maydonuz yoktu, yüklendik naneye, umarım acılaştırmaz harcı :) Dündende tarhanamız vardı, bi de yoğurt kondururuz sofraya.. Daha ne olsun ki.
|
Ben bugün evde olduğumdan bol bol yemek yaptım, hafta sonu rahatım :)
Annemin tarhanasından çorba Zeytinyağlı enginar Etli türlü Pilav Salata |
:pKöfte, kaşarlı mantar, biber, domates, soğan hepsi döküm ızgarada. Ev kebapçı gibi koktu ama olsun ;)
|
selam artık türkiyedeyim
bu gün semiz otu çorbası,menemen.. |
Bugünün menüsü,
İmam bayıldı Zerdeçallı Havuçlu pilav Cacık Portakallı cevizli kek |
Mutfağa marifetli bir kelebek konmuş :)
Ben bugün oğlumun en sevdiği yemekleri yaptım. Deniz börülcesi salatası (tarif burada) Dünden zeytinyağlı enginar Fırında tavuk ve taze patates Cacık |
Mantarlı tavuk sote, pilav ve semiz otu salatası. Keyfim yerinde olursa çayın yanına da un helvası.
|
Un helvası yapıldı:). Dün kavurmalı pide yendi. Bu gün anne yemeğine dönüş. Etli taze fasulye pilav cacık.
|
Bugün hafif menü var
Fırında mücver Zeytinyağlı börülce fasulye Cacık Salata |
bu gün
orman kebabı salatalık yoğurt işim vardı bu kadar |
Fırında karnıyarık, pilav, cacık.
|
Bezelya, pilav, cacık
Trileçe Beş çayına sigara böreği eşlik etti. |
Kuzu tandır, kürt pilavı, yoğurt, salata, karpuz, üstüne burma kadayıf ;). Pazarın menüsü buydu, bu gün kabak mücver, patates kızartması ve mercimek çorba. Yoğurt salata fix zaten ;)
|
Lütfen benim için de bir dilim karpuz kesiniz :(
|
Alıntı:
|
Bugün oyunlu menü var.
Kumpir ve üzeri için: haşlanmış bezelye, doğranmış salatalık turşusu, zeytin, haşlanmış mısır, kapari çiçeği ve ev yapımı humus, haydari Naneli anne ayranı Havuç ve mor lahana salata |
Bizde de anne hamburgeri var ;). Bir gün benim yemeğim bir gün onların.
|
Bu akşam bizde,
Hünkâr beğendi ve mevsim salata ;) |
Zeytinyağlı patlıcan yemeği, kuzu kavurma,salata ve yoğurt. Tembellik yaptım :D.
|
Mutfağa yeni giriyorum, pişireceğim bugünkü menüm,
Karnıbahar graten Fırında baharatlı patates Sebzeli erişte Kuzu fleminyon |
Tavuklu kabak yemeği ve salata.
|
Sebze severlere (ben) kabaklı, et severlere (ailenin geri kalanı) kıymalı saç böreği. Tatlı niyetine haşhaşlı katmer.
|
Bahçeden toplanan bol tazae naneli patlıcan, kabak, yeşil dolma biberi ve kapya biberden oluşan karma dolma ve cacık.
|
Mercimek çorbası(en ufak oğluma)
Etli biber dolması(ikizlere) Îmâm bayıldı(eşime) Cacık |
Canım o kadar balık çekti ki dayanamadım dün Bandırma'ya gidip kıraça aldım. Çok da tazeydi.
Bugün yan komşularımızı da balık yemeğe çağırdık, onlarda inşaat var, hazır yemek eminim ki çok hoşlarına gidecek. Menüde kıraça , kırmızı soğan bol limonlu-söğüş-, karışık mevsim salatası, tahin helvası var. Bahçedeki sarmalık yapraklar da çok güzel oldu, onlardan da toplayıp etli yaprak dolması sarmayı düşünüyorum yarın için. Akşam TV.seyrederken sarmayı plânlıyorum zaten TV ye uzun süre bakamıyorum bu arada dolma işi de biter. |
Yoğurtlu ve dereotlu soğuk buğday çorbası, tavuk ciğeri ve yeşil salata.
|
Domates soslu biftek, patates püresi, salata.
|
Baklalı zeytinyağlı enginar
Mantarlı tavuk sote Cacıklı ayran :) Salata |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025