agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni21Beğeniler
  • 4 Gönderen Vicia Ervilia
  • 1 Gönderen Jakin
  • 2 Gönderen Vicia Ervilia
  • 2 Gönderen Vicia Ervilia
  • 2 Gönderen Karena
  • 3 Gönderen Vicia Ervilia
  • 1 Gönderen Vicia Ervilia
  • 3 Gönderen Karena
  • 3 Gönderen Karena

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-05-2015, 20:52   #1
Ağaç Dostu
 
Vicia Ervilia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 158
Zeytinli Ekmek

Ay daha tadına bakmadım. Tek sorun fırında kalacakları süreyi ayarlayamamam o da ilk kez yaptım, ondan.. Umarım içi pişmiştir

 
Eklenen Resimler
 
Vicia Ervilia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2015, 20:54   #2
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Vicia Ervilia Mesajı Göster
Ay daha tadına bakmadım. Tek sorun fırında kalacakları süreyi ayarlayamamam o da ilk kez yaptım, ondan.. Umarım içi pişmiştir
Güzel görünüyorlar. Tarif de alabilir miyiz?

uyap beğendi.
Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2015, 21:20   #3
Ağaç Dostu
 
Vicia Ervilia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 158
Malzemeler:

4 su bardağı un(tam buğday)
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker(ben esmer şeker kullandım)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurtanın sarısı
1 su bardağı ılık su(daha sonra eklemek için ayrıca 1/2 su bardağı ılık su)


Leğene unu dökün, ortasında çukur açın. O çukurun içine mayayı, şekeri, ılık suyu ve zeytinyağını dökün. Unun üstüne de tuzu gezdirin.

En az 5 dk. yoğurun. Bazen su eklemek gerekiyor unun markasına göre değişiyor. Ben de toplamda 1,5 su bardağı su gitti. Sonra üstünü nemli bir bezle kapatıp 45 dk dinlendirin.

Daha sonra 1 su bardağı dilimlenmiş zeytine biraz kekik ve nane koyun.

Bunları hamura boca edip karışacakları kadar yoğurun ve mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın. Yağlı kağıda dizin. Bu şekilde de 15 dk dinlendirin. Üstlerine yumurta sarısı sürüp biraz çörekotu serpin. 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin(bende 30 dk sürdü)
(Ben kuru olmasını istemediğim için, ufak bir kaseye ayrıca zeytinyağı koydum. Elimi zeytinyağıyla yağlayıp daha sonra topları yuvarladım.)
Çıkartıp üstüne biraz su serpin ve ıslak bezi kapatıp öyle soğumaya bırakın.
Afiyet bal şeker olsun

uyap ve Jakin beğendi.
Vicia Ervilia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2015, 21:32   #4
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Vicia Ervilia çok teşekkür ederim. İlk fırsatta deneyeceğim. Un markası ne kullanıyorsunuz?

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2015, 22:04   #5
Ağaç Dostu
 
Vicia Ervilia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 158
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jakin Mesajı Göster
Vicia Ervilia çok teşekkür ederim. İlk fırsatta deneyeceğim. Un markası ne kullanıyorsunuz?
Evde katmer vardı ama normal de hiç dikkat etmiyorum. yapın yapın hem bayatlamıyor kolay kolay.. Yumurta da yok içinde.. tadı da çok iyi olmuş valla.. Zeytinin tüm çeşitleriyle yapılıp, içine zeytine yakışan herşeyi koyabilirsiniz. Dereotu, haşlanmış patates, kaşar, taze baharatlar vs..

uyap ve Jakin beğendi.
Vicia Ervilia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2015, 22:28   #6
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-09-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 76
Elinize sağlık, afiyet olsun. Benim de hobilerimden birisidir, ekmek yapmak. Affınıza sığınarak bir tecrübemi paylaşmak istiyorum.
Ekmeğin kabuğunun kalın olmasını önlemek için konserve balık kutusunun içine kaynamış su koyarak fırın içinde buharlaşmayı temin sureti ile tam buğday unundan yapılan ekmeklerimi daha ince kabuklu hale getire biliyorum. Tekrar afiyet olsun.

uyap ve Jakin beğendi.
Karena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2015, 01:37   #7
Ağaç Dostu
 
Vicia Ervilia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 158
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Karena Mesajı Göster
Elinize sağlık, afiyet olsun. Benim de hobilerimden birisidir, ekmek yapmak. Affınıza sığınarak bir tecrübemi paylaşmak istiyorum.
Ekmeğin kabuğunun kalın olmasını önlemek için konserve balık kutusunun içine kaynamış su koyarak fırın içinde buharlaşmayı temin sureti ile tam buğday unundan yapılan ekmeklerimi daha ince kabuklu hale getire biliyorum. Tekrar afiyet olsun.
Fırından çıkarmadan önce tepsinin alt kısmından içeriye iki üç buz fırlat... o da dışının çıtır çıtır içinin yumuşacık olmasını sağlıyor

uyap, Karena ve Jakin beğendi.
Vicia Ervilia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2015, 01:41   #8
Ağaç Dostu
 
Vicia Ervilia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 158
Sevgili karena;
Bu benim ilk ekmeğim biraz uydurmasyon biraz tarifli oldu ama güzel oldu... Mutfaktan kendimi zor uzak tutuyorum suan

Bana özelden tamamen tam buğday unuyla yapabileceğim, yağ olarak da zeytinyağı kullanabileceğim tariflerin varsa gönderir misin? teşekkür ederimm.. Ben pofidik küçük ekmeklerle kafayı bozdum bu ara... hani şu pastahanelerde satılan ''sakallı'' dedikleri içi peynir maydonoz dolu minik sandviçler var ya.. onun gibi kahvaltılık hatta boş bile yenebilecek küçk ekmekler hazırlamak istiyorum.

uyap beğendi.
Vicia Ervilia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2015, 17:02   #9
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-09-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 76
İnanın hiç özel tarifim yok, kızımla değişik şekiller vermekten başka. Sadece içeriği değiştiriyoruz o kadar. Hamurla oynamayı çok sevdiği için de beni mecbur kılan kendisi. Onun tariflerinden verebilirim ama yenecek gibi olmadığının teminatını verebilirim. ))

uyap, Jakin ve Vicia Ervilia beğendi.
Karena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2015, 17:07   #10
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-09-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 76
Özel bir şey düşünüyorsanız özellikle hamurun içerisine Mahlepi denemenizi öneririm.

uyap, Jakin ve Vicia Ervilia beğendi.
Karena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019