31-07-2013, 16:02 | #1 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Deniz Börülcesi
Deniz börülcesini iyi yaptığım söylenir. İyice yıkadığım börülceleri 25 dakika kaynamakta olan suya atıp haşladıktan sonra hemen soğuk suya atarım 5 dakika kadar beklettikten sonra süzüp ayıklarım. Sonra klasik yağ limon sarmısak sosu ile servis.. |
31-07-2013, 17:59 | #2 | ||
agaclar.net
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
31-07-2013, 22:58 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Bir diger yontem de buharda haslamak olabilir. Tencereye az miktarda su koyup kaynattiktan sonra borulceyi suzgecin icine koyup suzgeci suya degmeyecek sekilde tencerenin icine yerlestirirseniz, kaynayan suyun buharinda borulcenin diriligi bozulmadan pisirebilirsiniz; tabii ona pismek denirse... Ben, kuskonmazi da ya onceden kaynamis suda 1 dakika kadar kalacak sekilde ya da vakit varsa buhar yoluyla boyle yaparim. Düzenleyen birnefestoprak : 01-08-2013 saat 04:59 |
01-08-2013, 11:04 | #4 |
agaclar.net
|
Yanlış hatırlamıyorsam suda 4 dakika haşlamak yetiyordu... En iyisi 3 dakikadan sonra başında bekleyip, bir parçayı alıp, soğuk suya batırıp, sıyrılma denemesi yapmak. Şimdi aklıma geldi TV'de bir yemek programında rastlamıştım. Suya bol tuz atıp haşlayın diyordu |
01-08-2013, 11:22 | #5 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Deniz börülcesi salatası için 25 dakika ancak yetiyor. Gayet diri olduğunu söyleyebilirim. Çok körpe olanları 20 dakika kadar haşlamak yeter ama sadece Nisan ayında geçebiliyor İstanbul'da elimize. |
01-08-2013, 11:24 | #6 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Alıntı:
|
|
01-08-2013, 17:29 | #7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Tuz tavsiyesini Vedat Milor mu verdi? Kaya tuzuna bayiliyor ."..4 dakika haslamak yetiyordu" derken diriligi ve gevrekligi bozulmadan pisirmek icin gerekli sureyi mi kastettiniz? Alıntı:
|
|
01-08-2013, 17:47 | #8 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Evet, sıyrılabilecek kadar pişmesinin süresi bu kadardı. Bu yıl tekrar yaptığımda, dakikaya tekrar dikkat eder, yazarım |
|
|
|