agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni11Beğeniler
  • 3 Gönderen Ozlem A
  • 2 Gönderen malina
  • 2 Gönderen birnefestoprak
  • 1 Gönderen Ozlem A
  • 2 Gönderen Ozlem A
  • 1 Gönderen malina

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-07-2013, 16:02   #1
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Deniz Börülcesi

Deniz börülcesini iyi yaptığım söylenir. İyice yıkadığım börülceleri 25 dakika kaynamakta olan suya atıp haşladıktan sonra hemen soğuk suya atarım 5 dakika kadar beklettikten sonra süzüp ayıklarım. Sonra klasik yağ limon sarmısak sosu ile servis..

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2013, 17:59   #2
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
İyice yıkadığım börülceleri 25 dakika kaynamakta olan suya atıp haşladıktan sonra hemen soğuk suya atarım
Böyle mi olacaktı?

Alıntı:
İyice yıkadığım börülceleri kaynamakta olan suya atıp 25 dakika haşladıktan sonra hemen soğuk suya atarım
25 dakika kaynayınca çok yumuşayıp çamur gibi olmuyor mu onlar?

YeniBON ve Ozlem A beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2013, 22:58   #3
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Bir diger yontem de buharda haslamak olabilir. Tencereye az miktarda su koyup kaynattiktan sonra borulceyi suzgecin icine koyup suzgeci suya degmeyecek sekilde tencerenin icine yerlestirirseniz, kaynayan suyun buharinda borulcenin diriligi bozulmadan pisirebilirsiniz; tabii ona pismek denirse... Ben, kuskonmazi da ya onceden kaynamis suda 1 dakika kadar kalacak sekilde ya da vakit varsa buhar yoluyla boyle yaparim.

YeniBON ve Ozlem A beğendi.

Düzenleyen birnefestoprak : 01-08-2013 saat 04:59
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2013, 11:04   #4
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Yanlış hatırlamıyorsam suda 4 dakika haşlamak yetiyordu...

En iyisi 3 dakikadan sonra başında bekleyip, bir parçayı alıp, soğuk suya batırıp, sıyrılma denemesi yapmak.

Şimdi aklıma geldi TV'de bir yemek programında rastlamıştım. Suya bol tuz atıp haşlayın diyordu

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2013, 11:22   #5
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Böyle mi olacaktı?

25 dakika kaynayınca çok yumuşayıp çamur gibi olmuyor mu onlar?
Deniz börülcesi salatası için 25 dakika ancak yetiyor. Gayet diri olduğunu söyleyebilirim. Çok körpe olanları 20 dakika kadar haşlamak yeter ama sadece Nisan ayında geçebiliyor İstanbul'da elimize.

YeniBON beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2013, 11:24   #6
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Yanlış hatırlamıyorsam suda 4 dakika haşlamak yetiyordu...

En iyisi 3 dakikadan sonra başında bekleyip, bir parçayı alıp, soğuk suya batırıp, sıyrılma denemesi yapmak.

Şimdi aklıma geldi TV'de bir yemek programında rastlamıştım. Suya bol tuz atıp haşlayın diyordu
Ben tuzu çıksın diye 5 dakika soğuk suda bekletiyorum valla öbür türlü düşünemiyorum tuzdan yenmez herhalde. Ama herkesin farklı tarif ve yöntemi olabilir.

YeniBON ve Fatma Kochan beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2013, 17:29   #7
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Tuz tavsiyesini Vedat Milor mu verdi? Kaya tuzuna bayiliyor

."..4 dakika haslamak yetiyordu" derken diriligi ve gevrekligi bozulmadan pisirmek icin gerekli sureyi mi kastettiniz?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Yanlış hatırlamıyorsam suda 4 dakika haşlamak yetiyordu...

En iyisi 3 dakikadan sonra başında bekleyip, bir parçayı alıp, soğuk suya batırıp, sıyrılma denemesi yapmak.

Şimdi aklıma geldi TV'de bir yemek programında rastlamıştım. Suya bol tuz atıp haşlayın diyordu

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2013, 17:47   #8
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Tuz tavsiyesini Vedat Milor mu verdi? Kaya tuzuna bayiliyor

."..4 dakika haslamak yetiyordu" derken diriligi ve gevrekligi bozulmadan pisirmek icin gerekli sureyi mi kastettiniz?
Kimden duyduğumu hatırlamıyorum.

Evet, sıyrılabilecek kadar pişmesinin süresi bu kadardı. Bu yıl tekrar yaptığımda, dakikaya tekrar dikkat eder, yazarım

YeniBON beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024