agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebze Yemekleri (https://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/)
-   -   Deniz Börülcesi (https://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/32311.htm)

Ozlem A 31-07-2013 16:02

Deniz Börülcesi
 
Deniz börülcesini iyi yaptığım söylenir. İyice yıkadığım börülceleri 25 dakika kaynamakta olan suya atıp haşladıktan sonra hemen soğuk suya atarım 5 dakika kadar beklettikten sonra süzüp ayıklarım. Sonra klasik yağ limon sarmısak sosu ile servis..

malina 31-07-2013 17:59

Alıntı:

İyice yıkadığım börülceleri 25 dakika kaynamakta olan suya atıp haşladıktan sonra hemen soğuk suya atarım
Böyle mi olacaktı?

Alıntı:

İyice yıkadığım börülceleri kaynamakta olan suya atıp 25 dakika haşladıktan sonra hemen soğuk suya atarım
25 dakika kaynayınca çok yumuşayıp çamur gibi olmuyor mu onlar?

birnefestoprak 31-07-2013 22:58

Bir diger yontem de buharda haslamak olabilir. Tencereye az miktarda su koyup kaynattiktan sonra borulceyi suzgecin icine koyup suzgeci suya degmeyecek sekilde tencerenin icine yerlestirirseniz, kaynayan suyun buharinda borulcenin diriligi bozulmadan pisirebilirsiniz; tabii ona pismek denirse... Ben, kuskonmazi da ya onceden kaynamis suda 1 dakika kadar kalacak sekilde ya da vakit varsa buhar yoluyla boyle yaparim.

malina 01-08-2013 11:04

Yanlış hatırlamıyorsam suda 4 dakika haşlamak yetiyordu...

En iyisi 3 dakikadan sonra başında bekleyip, bir parçayı alıp, soğuk suya batırıp, sıyrılma denemesi yapmak.

Şimdi aklıma geldi :) TV'de bir yemek programında rastlamıştım. Suya bol tuz atıp haşlayın diyordu :)

Ozlem A 01-08-2013 11:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1185767)
Böyle mi olacaktı?

25 dakika kaynayınca çok yumuşayıp çamur gibi olmuyor mu onlar?

Deniz börülcesi salatası için 25 dakika ancak yetiyor. Gayet diri olduğunu söyleyebilirim. Çok körpe olanları 20 dakika kadar haşlamak yeter ama sadece Nisan ayında geçebiliyor İstanbul'da elimize.

Ozlem A 01-08-2013 11:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1185977)
Yanlış hatırlamıyorsam suda 4 dakika haşlamak yetiyordu...

En iyisi 3 dakikadan sonra başında bekleyip, bir parçayı alıp, soğuk suya batırıp, sıyrılma denemesi yapmak.

Şimdi aklıma geldi :) TV'de bir yemek programında rastlamıştım. Suya bol tuz atıp haşlayın diyordu :)

Ben tuzu çıksın diye 5 dakika soğuk suda bekletiyorum valla:) öbür türlü düşünemiyorum tuzdan yenmez herhalde. Ama herkesin farklı tarif ve yöntemi olabilir.

birnefestoprak 01-08-2013 17:29

Tuz tavsiyesini Vedat Milor mu verdi? Kaya tuzuna bayiliyor :)

."..4 dakika haslamak yetiyordu" derken diriligi ve gevrekligi bozulmadan pisirmek icin gerekli sureyi mi kastettiniz?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1185977)
Yanlış hatırlamıyorsam suda 4 dakika haşlamak yetiyordu...

En iyisi 3 dakikadan sonra başında bekleyip, bir parçayı alıp, soğuk suya batırıp, sıyrılma denemesi yapmak.

Şimdi aklıma geldi :) TV'de bir yemek programında rastlamıştım. Suya bol tuz atıp haşlayın diyordu :)


malina 01-08-2013 17:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1186088)
Tuz tavsiyesini Vedat Milor mu verdi? Kaya tuzuna bayiliyor :)

."..4 dakika haslamak yetiyordu" derken diriligi ve gevrekligi bozulmadan pisirmek icin gerekli sureyi mi kastettiniz?

Kimden duyduğumu hatırlamıyorum.

Evet, sıyrılabilecek kadar pişmesinin süresi bu kadardı. Bu yıl tekrar yaptığımda, dakikaya tekrar dikkat eder, yazarım :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025