agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mutfak - Diğerleri (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/)
-   -   Bugün ne pişirelim? (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/24033.htm)

Ozlem A 13-10-2015 15:59

Sizi tebrik ederim Sayın sakagun. Hem sağlıklı diyet hem de bahçe uğraşlarınız için.

Ben de yaz aylarına kadar intoleransım olan buğday ve gluten içeren tahılları ve de süt ve süt ürünlerini kesmiştim, ne kadar iyi geldiğini anlatamam. Bu kış yine aynı diyeti uygulamayı düşünüyorum.

Bahçem olmasa da elimden geldiğince sebze ağırlıklı yemeklere yer veriyorum. Akşama

Kereviz sarı mercimek çorbası
Havuçlu semiz otu yemeği
Etoburlar için de baharatlı mantarlı tavuk

Tavuk konusunda köy tavuğu bulma imkanımız olmadığından mutlaka organik tavuk alıyorum, onu da 81 günde yetiştirmeleri çok makul gelmediğinden en fazla ayda bir kez yapıyorum.

hira 20-10-2015 16:41

Bezelye, bulgur pilavı ve sütlaç var.

Vicia Ervilia 23-10-2015 14:55

Bugün eski diyetime başladım. İnşallah yine işe yarar :) akşama zeytinyağlı kereviz yaptım :) Kereviz sevmeyen herkes benimkini sever :) haydi afiyet olsun!

Güler 23-10-2015 16:36

Domates çorbası, tas kebabı, patates püresi, zeytinyağlı barbunya.
Ayva tatlısı

(Akşama misafir var)

hira 24-10-2015 18:04

Dünden kalan patates yemeği ve makarnanın yanına kaşarlı fırın köfte ekledim bugün

eneskrky 24-10-2015 19:34

Evet bir öğrenciyim ama yemek yapmanında yanından geçmişliğim var :D Bugün herşeyini kendim yaptığım (hamuru ve açmasıda dahil) yiyenlerin beğendiği bir karışık pizza yaptım.
Yanına da yoğurtla dere otlu karışık aparatifler kattım :))
-Resim yüklemek sakıncalı diye düşünere yüklemedim ,izin olursa paylaşırım .

A_NOMAD 24-10-2015 21:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1416237)
...-Resim yüklemek sakıncalı diye düşünere yüklemedim ,izin olursa paylaşırım .


Fotoğraflı tarifini şurada paylaşabilirsiniz, gayet de hoş olur ;)

elve 24-10-2015 22:54

merhaba
bu gün zeytinyağlı biber dolması yoğurt salata..

Ozlem A 24-10-2015 23:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1416237)
Evet bir öğrenciyim ama yemek yapmanında yanından geçmişliğim var :D Bugün herşeyini kendim yaptığım (hamuru ve açmasıda dahil) yiyenlerin beğendiği bir karışık pizza yaptım.
Yanına da yoğurtla dere otlu karışık aparatifler kattım :))
-Resim yüklemek sakıncalı diye düşünere yüklemedim ,izin olursa paylaşırım .

Elinize sağlık.. Resim yüklemek sakıncalı değil, bilakis zahmet olmazsa diyerek istediğimiz bir şey, ki okuyanlar tarifi uygulamak isterlerse görsellerden yararlansınlar.

Sevgili A_NOMAD, bilgi verdiğin için çok teşekkürler :)

eneskrky 25-10-2015 00:16

Tamam bir dahaki tariflerimde uygulamaya başlarım tekrardan :) bilgilendirme için teşekkürler Ozlem A ve aynı zamanda A_NOMAD :))

Güler 25-10-2015 08:07

Günaydın, havayı güneşli görünce hamaratlaştım sanki, erkenden etli kuru fasulyeyi pişirdim bile, pirinci ıslattım, pilav yapacağım.

Salatalık turşusu var ama turşu tansiyon çıkartıyor o yüzden yanlarına komposto yapsam daha iyi olacak gibi.

Ozlem A 25-10-2015 14:52

Sizi bilmem ama Güler Abla kuru fasulye pilava kalın kalın doğrsnmış kırmızı soğanı da pek yakıştırırım, hem kışın bağışıklığı arttırıcı :)) yedikten sonra kimseyi öpmüyoruz tabii :D

Güler 25-10-2015 17:14

1 Eklenti(ler)
Mutlaka çok güzel olur sevgili Ozlem A, bu gün denerim.
Kırmızı soğanı biz de çok tüketiriz bilhassa balık yanında.
Soğanı soyduktan sonra dörde böl ve parçalara ayır, kayık kayık olan her parçanın iç zarını çıkartıp çukurca bir kaseye koy ve üzerlerine bol limon suyu ilave et. Limon sulu sulu her parça leblebi gibi yeniyor ve balık yanına da çok yakışıyor.

İnanmayacaksın bak şu an öyle istedi ki canım, ağzımın suyu aktı. Hiç üşenmeden bir iki dakikada hazırlayacağım, dedim ya leblebi gibi yeniyor, hem yazar hem de yerim.
Bir kaç dakika sonra fotoğrafı da gelir..... dermişim. :D :D


(birdenbire masadan kalkıp da mutfağa girip soğan soyduğumu gören eşim, başladı gülmeye " valla sen normal değilsin" diyor.
Hehh heee yeni mi anlamış.)

elve 26-10-2015 23:13

afiyet olsun herkese
bu gün bizim yöreye ait kömbe yanına başka bir şey istemez çayla yedik.

Jakin 27-10-2015 05:03

Ay kömbeye bayılırım. Çocuklar küçükken onlara bakan bir teyzemiz vardı, o yapardı. Siz yaptıysanız, tarifini biliyorsanız rica etsem? Sn. elve nerelisiniz? (Hamur işleri, Tatlılar, Çerezler bölümünde paylaşsanız çok sevinirim.) Afiyet olsun size.

Güler 27-10-2015 06:46

Dün Bandırma'ya inmiştik güzel hamsi bulunca aldık. Yanına 4 lüfer, iki kilo da kıraça ilave ettik. Bu demektir iki 3 gün balık yiyeceğiz.

Hiç denemedim ama Oğuz bir yerde yemiş hamsileri fırın torbasında buğulama yap diye tutturdu, deneyeceğim. Bileniniz var mı?

Yarın akşama lüfer yaparız, 4 tane bize fazla gelir, sanırım komşu davet ederiz.

Hamsi buğulama
limonlu kırmızı soğan
karışık salata
Hasan Çavuş tahin helvası

Jakin 27-10-2015 12:24

Fırın torbasında hafif mısır unu serptikten sonra kelebek şeklinde açılmış balıkları hafif kızarıncaya kadar pişiriyorum. Hiç yağ koymuyorum, kendi yağı yetiyor. Buğulama hiç denemedim. (Sevmediğimden..)

Güler 27-10-2015 14:19

Teşekkür ederim Jakin, ben de fırın torbasında ilk defa deneyeceğim, ne olur olmaz diye hamsiyi ikiye böldüm yarısı ile kendi bildiğimiz usulden tepside yapacağım yarısını da fırın torbasında.

Fırın torbasında olan için şöyle deniyorum.

Hamsilerin orta kılçıkları da çıkartıldı. Çukur bir kase içine konup üzerine pul biber, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağı ilave edilerek biraz karıştırıldıktan sonra hazırlanan fırın torbasına yerleştirildi. Kasede kalan malzemeden de üzerine ilave edilerek bir iki top karabiber konulduktan sonra torba sıkıca bağlandı.
180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişecek.
(Bu bilgiyi selenn'den aldım o Almanya'da denemiş ama tadı nasıl olmuştu hatırlamıyormuş) :D

Jakin 27-10-2015 14:24

Güler hanım, torbayı bir makasla küçük küçük kesikler yaparak hava delikleri açıp hava almasını sağlayınız. Patlamasın. Bir de hamsi için kaç derecede pişirmek gerektiğini bilmiyorum ama ben hep 230-250 derece arasında pişirdim şimdiye kadar.
Pişince görüntüyü paylaşır mısınız?
Afiyet olsun şimdiden.. :)

Milla 28-10-2015 06:49

Dün içli köfte yaptım. Bir gecedir dolapta bekletiyorum. Bu gün akşama ziyafet var :) Yanına da bol yeşillik , domates, salatalık söğüş, ayran, şalgam.

elve 02-11-2015 16:43

bu gün menü
mercimek çorba
lahmacun
turşu
ayran

Ozlem A 03-11-2015 19:32

Ben haftada en az bir gün balık yapmaya gayret ediyorum. Bugün de balık günü oldu.

Tarhana çorba
Limon suyu ve zeytinyağında marine levrek
Fırında sarımsak, soğan ve biberiyeli patates
Bol yeşillik ve kırmızı soğan

TCM 04-11-2015 09:09

Evde deniz ürünleri benden sorulur. Bu sabah biraz erken kalkınca uyku da tutmadı bende akşam yemeğini sabahtan yapayım dedim :)
Dün pazardan çam mantarı almıştım yarım kilo, yarım kiloda temizlenmiş karides. Geçenlerde mantarsız yaptım oğlum sevmişti (her şeyi yemez siylim) bu kez mantarlı denedim.
Dört beş orta boy bahçemizin biberini tereyağ+zeytinyağda hafif kavurdum, içerisine karidesleri attım, biraz birlikte çevirdikten sonra mantarları da ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam ettim. Şimdi aklıma geldi, tam o aşamada bir tutam kereviz yaprağı veya maydanoz eklesem iyiydi çok güzel tat ve koku veriyor. Son aşamada iki orta boy domatesi kabuklarını soyup doğrayarak ekledim ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte beklettim. Ocaktan almadan önce kaya tuzu, karabiber, kimyon, kırmızı biber, kekik attım. O sırada oğlan kalktı, kahvaltı niyeti küçük bir tabak yedi. Sakın dedim sabah sabah ne yediğini söyleme, kimin yaptığı ise hiç söyleme :D

Eşim malzemeyi küçük güveç kaplarda buzdolabına kaldırdı, akşama nasip olursa, üzerine kaşar döküp fırında eriterek ufaklıklarla yeriz, hanım yemez...

Ozlem A 09-11-2015 15:44

Bugün işim kolay, takviye aldım :))

Kereviz çorbası
Yaprak sarma (anneanne)
Zeytinyağlı pırasa
Salata

elve 09-11-2015 18:31

bu gün ki mönüm
tarhana
barbunya z yağlı
köfte

Ozlem A 11-11-2015 21:32

Oğlumun sevdiklerini yaptım bugün.

Erişteli yeşil mercimek çorba
Köfte - fırın patates
Bol yeşillikle salata

elve 12-11-2015 22:40

mercimek çorba
etli dolma
ayran

elve 22-11-2015 19:40

bu gün
çorba
barbunya
balık
salata

hira 24-11-2015 13:28

Bol kıymalı karnıbahar (kıymanın hatrına eşim burun kıvırmadan yer umarım)
nohutlu pilav,
salata.

ceydoruk 24-11-2015 19:13

Ne güzel bir başlıkmış yeni keşfettim artık hergün bakarım fikir almak için harikasınız. B


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025