agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mutfak - Diğerleri (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/)
-   -   Bugün ne pişirelim? (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/24033.htm)

Güler 29-12-2016 22:41

Yarına işlerim çok, gerçi yemeklerin çoğunu yaptım ama onlar yılbaşı için misafirliğe gidecek.

Bizim için yasak savmak olacak yumurtalı soğan aşı ve patates salatası

http://www.agaclar.net/forum/349910-post14.htm

Güler 10-01-2017 14:51

Bizde bu gün ezogelin çorba
Kıymalı karnabahar
Pilav

Zeytinyağlı lahana sarma var.

Ozlem A 10-01-2017 15:18

Ezoyu önceki gün yaptım. Komşum ağır grip yatıyorlar, bir kazan yaptım onlara da gönderdim.

Bu akşama

Tarhana çorba
Zeytinyağlı pırasa
Köfte patates
Salata

Yine birazı da komşuma gidecek.

pria 10-01-2017 19:02

Dün akşam sadece zeytinyağlı pırasa, bu akşamda sadece ve sadece kereviz çorbası..:)

Yaş ilerliyor, tek çeşit yetiyor artık..Yemekleri yapması da yemesi de dert bu yaşlarda :)

Güler 11-01-2017 09:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 1492175)
Yaş ilerliyor, tek çeşit yetiyor artık..Yemekleri yapması da yemesi de dert bu yaşlarda :)

Ah.. ahh ki ah, bunu kabul ettirebilmek de ne güzel ve başarı valla.:D

Ben de bu gün brokoli çorbası yapacağım.
Yanına ya sebzeli erişte ilave ederim ya da şinitzel
Dünden kalan zeytinyağlı lahana sarması da var.

Oysa canım bu gün yemek yapmak istemiyor, kar camları çok lekeledi, kolay silinebilecek olanları silmeyi düşünüyorum. Allahtan Panjurları kapalı olanlar temiz kaldılar.

Güler 12-01-2017 15:09

2 Eklenti(ler)
Bu gün mantar çorbası
patates püresi
Tas kebabı
ve ilk defa lokma tatlısını denedim, çok da lezzetli olmuş.

Sevgili Berduray açmış Forumda konuyu gerçi şimdi faal bir üye değil ama hoşseda ve seleste ile o kadar güzel paylaşımlar olmuş ki hem hoşseda'ya hem de seleste'ye teşekkür ederim.

Rahmetli annem yapardı ara sıra ve çok severek yerdim. O yaparken hiç dikkat etmemişim sanıyordum ki annem hep olacak ve ben sıkıştığımda ondan öğreneceğim, ne çocukluk işte.

Bu gün de canım çok çekti, hiç de yapmamıştım. Biraz başlıkta yazılanları okudum, biraz da kendi bilgilerimi katarak denedim. Başarılı da oldum, Oğuz beğendi (benim gurmem odur.) :D

Güler 13-01-2017 07:19

Dünden kalan çorba var, bu gün tembellik yapacağım çorba yanına pizza ve ayran ilave edeceğim.

Sayın pria, yavaş yavaş tatbikat başlıyor.;)

Güler 14-01-2017 13:59

Bu gün bizde Kıymalı Ispanak (bol yoğurt ile güzel gider)
Erişte
Ayva kompostosu

Zeytinyağlı kereviz

Mine Pakkaner 16-01-2017 19:15

Tarhana çorbası,
Etli bezelye,
Pilav,
Pancar turşusu.

Yemek üstüne akşam boza.

Ozlem A 16-01-2017 19:58

Benim menü kalabalık oldu

İlikli kemik suyuna (8 saat kaynatılarak çıkarıldı) sebze çorbası
Buharda Çin mantısı (baylara yaptım, ben gluten yemiyorum)
Zeytinyağlı pırasa (bana)
Çok bol yeşil salata

Güler 17-01-2017 11:25

Ben de bu gün başlıktan kopya çekiyorum

Kemik suyuna yalancı işkembe çorbası
Bezelye
Pilav
Komposto hâla kaldı

Ozlem A 17-01-2017 11:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1492635)
Ben de bu gün başlıktan kopya çekiyorum

Kemik suyuna yalancı işkembe çorbası
Bezelye
Pilav
Komposto hâla kaldı

Yalancı işkembe nasıl oluyor Güler abla? işkembe çorbasının sadece baharatlarını mı koyuyorsunuz?

Dün çetrefilli yemek yapınca bugün kolaya kaçtım.

Kuru - pilav
Tarhana (Mine Pakkaner'den kopya ;))
Bir de vanilyalı muzlu puding yaparım belki (hazır poşetten değil ama)

Güler 17-01-2017 14:07

Ozlem A, kemikleri iyice kaynat bu arada çıkan köpükleri hep al ki suyu duru beyaz olsun,

Bu duru beyaz kemik suyu kaynarken ben buna bir kahve fincanı pirinç atıyorum ki biraz tok olsun.
Sonra bir iki diş sarımsağı iyice döv, daha sonra buna bir limon suyu kat ve kaynamakta olan çorbaya ilave et.
Oğuz biraz da un kattığımda daha severek içer. (tabii unu biraz malzemelerle halletmelisin)

efeege 17-01-2017 15:25

Dünde Ben,de tavuklu yalancı işkembe çorbası yapmıştım.

Ozlem A 17-01-2017 15:56

Meğer bu çorbayı (limon sarmısak sosu ile) tavuklu olarak ben de yapıyormuşum, adına yalancı işkembe deyip evdekileri test edeyim bari :D

Güler 18-01-2017 07:16

Mezgit fleto ( tava)

Mevsim salatası, bol yeşillikli-havuçlu

Tahin helvası

Güler 20-01-2017 09:26

Yarın yemeğe misafirlerim var, bu gün kolaya kaçacağım...

Sütlü mantar çorbası
Cızbız köfte
Pilav
Salata

Güler 03-02-2017 12:23

Güveçte pastırmalı kuru fasulye
(malina sizden biraz çemen alacaktım unuttum)
Pilav
Komposto

Güler 04-02-2017 05:47

Dün akşam TV de Arena programını seyrederken birdenbire canım öyle çok salata yemek istedi ki anlatamam sanki aşerdim.
Hemen kalkıp büyük bir kase (neredeyse servis tabağı gibi) salata hazırladım. İçinde yok, yok.
Yeşil kıvırcık, rende havuç ve pancar, çeri domates, hıyar, tatlı kıl biber, minik kırmızı turp, küp küp keçi peyniri, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz.
Koca kaseyle içeri girdiğimi gören eşim " hayrola dondurma yerini salataya mı devretti" dedi. Ama öyle iştahla yemişim ki o da imrenmiş " bir iki çatal da ben alayım mı?" dedi

Size de olur mu böyle şeyler? :p

Ozlem A 05-02-2017 20:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1494158)
Dün akşam TV de Arena programını seyrederken birdenbire canım öyle çok salata yemek istedi ki anlatamam sanki aşerdim.
Hemen kalkıp büyük bir kase (neredeyse servis tabağı gibi) salata hazırladım. İçinde yok, yok.
Yeşil kıvırcık, rende havuç ve pancar, çeri domates, hıyar, tatlı kıl biber, minik kırmızı turp, küp küp keçi peyniri, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz.
Koca kaseyle içeri girdiğimi gören eşim " hayrola dondurma yerini salataya mı devretti" dedi. Ama öyle iştahla yemişim ki o da imrenmiş " bir iki çatal da ben alayım mı?" dedi

Size de olur mu böyle şeyler? :p

Valla hiç üşenmemişsiniz, ellerinize sağlık. Bende gece vakti aşermesi olmaz, akşam yemeğimden sonra meyve bile yemem. Ama arkadaşlarım az değildir, baya ciddi yemekler yapanları biliyorum :)

Bizim şubat tatilinde düzenimiz iyice şaştı, yemek saatleri, uyku saatleri birbirine girdi :)

Güler 06-02-2017 07:01

Dün akşam dünürlerim yemeğe geldiler

Sebzeli kuzu kapama
Bademli pilav (onlar benim yaptığım bademli pilavı severler)
Komposto
Portakallı kereviz

ve kendi hazırladığım meyve sunum tabağı (Fotoğrafını çekemedim ama bayağı şık olmuştu-tekrar yapacağım)

(Daha sonra da amerikano oynadık, bir güzel yendim hepsini) :D

pria 06-02-2017 12:48

Akşama hiç yemeğimiz yok..Eşim sordu, na'apıcaz diye..Ben de boşver, demleriz bi çay, keçi peyniri, sele zeytin, acılı Hatay ev salçası, yanında da rafadan yumurta, bugünü de böyle idare ederiz, dedim..

Yarın da bi mercimek çorbası yaparız, yanında yeşil soğan..yeter de artar..

Güler 06-02-2017 14:48

Ayy mercimek çorbası mı dediniz, ben de hemen yapayım merhem gibi gider.

Ozlem A 07-02-2017 11:16

Eşim seyahatte, annemi çağırdım ben de. Uzun zamnadır canım çekiyordu. Oturduk bir koca tencere etli yaprak sarması yaptık. Birlikte çabucak bitti, fazlasını buzluğa kaldırdım vaktim olmadığı bir zaman hazır yemek olur :)

Etli yaprak sarma
Zeytinyağlı kereviz
Pancarlı humus
Salata

Güler 16-02-2017 16:41

Ben de bu aralar sebzelerle meyvelerle çok oynuyorum ya, o sebzeyi doğra şekilledir bunu doğra çiçek yap derken bir yığın irili ufaklı sebze parçaları çıkıyor. Atmaya da kıyamıyorum, onları ufak küp küp yapıp poşete koyup buzluğa atıyorum.

Yemeğim mi yok hemen çıkar poşeti, kır 4 yumurta yap sebzeli bir omlet, çok da güzel oluyor. Şip şak olması da ayrı bir güzellik, Allahtan Oğuz da seviyor.

Güler 16-02-2017 16:43

Bu gün sebzeli tavuk suyu çorba
Kıymalı ıspanak

Oğuz'un canı çekmiş keşkül almış. O sade sever, ben de üzerine doldururum kaymaklı dondurmayı.

Ozlem A 17-02-2017 12:17

Akşama misafir var, dünden başladım hazırlıklara.

Fırında uzakdoğu baharatları ile somon
Patates salatası
Buharda kök sebzeler üzerine tahinli sos
Yeşil salata
Çikolatalı cevizli kek

g.c. 17-02-2017 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1495794)
Akşama misafir var, dünden başladım hazırlıklara.

Fırında uzakdoğu baharatları ile somon

Buharda kök sebzeler üzerine tahinli sos

Misafirleriniz alışılmışın dışında lezzetlerle karşılaşacak.

bahcedenn 17-02-2017 12:56

Kök sebzeler üzerine tahinli sosu ben de çok merak ettim.

Güler 17-02-2017 13:45

Ben daaa merak edenlerdenim. :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025