![]() |
teşekkürler daha tomurcuğa cok var demekkı
|
Mum çiçeğimi beyaz bit yüzünden kaybettim şimdi çelik aldığım küçük bir çiçeğim var. Yeni bir mum çiçeği hediye geldi fakat kokmuyor nedenini bilen varmı?
|
Gündüz kokmaz Hoya Carnosa geç vakitlerde akşam kokar :)
|
Alıntı:
|
Hoya
3 Eklenti(ler)
Avusturyada geriye birakdigim anac-hoya ve yeni dikdigim hoya-celiklerim ;-) umarim anneleri gibi 3-4 metra büyürler :-)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn misk-00
İki gün evveli, tanıtım mesajınızda carnosa çiçeği görmediğinizi yazmışınız. Ben de acaba çiçeği olmayan carnosadan mı koku bekliyorsunuz diye düşündüm. Çiçek dökülen saplar bitki üzerinde kalsın aynı yerden yeniden çiçeklenecektir. |
Alıntı:
Ben tek gecelik gelin çiçeğinden bahsettim ,onun çiçeğini hiç görmedim . :) Mum çiçeğinin daha once hastalıktan ölen onun 2 defa kokulu olarak çiçeğini gördum .Hediye olarak gelenin hala kokusu yok acaba dedim kokusuz tür mü diye düşünerek sordum? |
1 Eklenti(ler)
Bu da sürgünmü sizce:confused:
|
Alıntı:
|
Hep boşuna seviniyorum :( zaten tek yaprağı toprağa diksem kök veriyor onun yerine tomurcuk olsaydı keşke. Sürgünlere de fısfıs yapıyorum belki de o yüzden kök veriyor
|
1 Eklenti(ler)
Benim hoya neden çiçek açmiyor bence çok iyi durumda yaşı 3 sene.bu arada 4-5 yapraktan büyüttüm .1 Saksı içinde 4 Tür var
|
çiçek tomurcuğu çıkartma
Merhaba yetiştirdiğim mum çiçeklerinden anladığım kadarıyla mum çiçekleri büyürken çiçek tomurcuğu çıkarıyor ve ilerde açıyor. Büyürken tomurcuk çıkarmazsa açmıyor. Gözlemim doğru mudur? Büyürken çiçek tomurcuklarını çıkartmak için ne yapmamız gerekir?
|
lalolu hoyanızı güneş gören bir pencere önüne koyun ama güneşi tül perde arkasından alsın. Yakınında da bir pencereyi gece gündüz açık bırakın. Kurudukça sulayın. Güvercin gübresi koyun. Bizin mum çiçeği bu şekilde bütün yaz defalarca açtı. Tabi yaprakları arasına çiçek tomurcuğu var mı diye bakın yoksa açmaz.
|
Nasıl oluyorki o çiçek tomurcuğu
|
Hoya
O mağazada acaba Hoya Kerri satılıyormu?
|
Afedersiniz, o mağazada Hoya Kerri satılıyormu?
|
Hangi magaza ? Bu başlıkta hoya satış yerleri ile ilgili bilgi yer almaz Hayel Azerbayca.
|
Sararmaya başladı
Mum çiçeğim panjurlarla kapalı balkonda duruyordu, her sabah güneş görüyor, bütün bir yıl orada kaldı. Bir ay kadar önce çiçek açtı, her şey güzeldi, yerini ve şartlarını sevdiğini düşünüyordum. Ama bir hafta önce en alttaki yaprakları sararmaya başladı, bir iki yapraktı her geçen gün daha da sararıyor :((((
Yerini mi saksısını mı değiştirsem, kurtulur mu yoksa ölüyor mu? |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
1- yeterli hava alamaması. 2- Fazla sulama. 3- Gece ve gündüz arasındaki ısı değişikliği.(Antalya için şu sıralar pek geçerli sayılmaz) 4- kökünde nematod(yumrular) veya toprak altı zararlısı olabilir. Eklenti 584161 Son çare; sökün kökünü kontrol ettikten sonra hasarlı kökleri temizleyin yıkayın kök ve dal budaması yapın toprağını değiştirip tekrar dikin. budadığınız dallarından da çelik yapabilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar, geçmiş olsun kolay gelsin. |
Mevsim geçişlerinde özellikle kışa girerken eski sulama alışkanlığına devam edilmesi fazla su nedeniyle kök çürümesine neden oluyor. Yedeklemek için çelik almanızı öneririm.
|
Sanırım fazla suladım o zaman ama köklerine de bakacağım. Umarım kurtarabilirim, çok güzeldi gelişimi, hala sürgünleri uzuyor.
Teşekkürler tavsiyeleriniz için. |
1 Eklenti(ler)
annemin saksısından 2. kök olarak gelen bu hoyayı zar zor diller dökerek çalabildim :)
Eklenti 585164 |
çiçek açmayan hoyam..var..içeride..ve içerisi merkezi sistemle ısınıyor..oldukça sıcak..gerçi sağlıklı geliişim gösteriyor ama..geceleri balkna..gündüzleri içeri mi alsam?
|
nalanalgan hanım, gece gündüz kapalı balkonda kalabilir Bursa'da. İçeri almanıza gerek yok. Muhtemelen Carnosadır,klasik olan. 2-3 dereceleri görebilir ve etkilenmez.
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Arkadaşlar merhaba.. Benim 3 tane çelikten yetiştirdiğim mum çiçeklerim içerde öldüğü için balkona koymuştum, orada yerlerini çok sevdiler fakat şimdi il dışındayken kar yağışı nedeniyle islanmislar :( Hala sağlıklı görünüyorlar ama toprakları ıslak. Iceri almaya da korkuyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? Iceri almali miyim? Ilginize çok teşekkürler.
|
Eğer toprağınız geçirgense, yani fazla su tutmuyorsa içeri almakta sakınca yok. Fazla ıslak ise,saksı kenarlarından bir peçete ile fazla olan suyu emdirebilirsiniz. Hava alacağı bir yere koyun ve gözleyin derim....Carnosa ise sorun olacağını düşünmüyorum..Alacağınız yer fazla sıcak olmasın ki bitki birden şok yaşamasın..
|
Tamam çok teşekkür ederim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025