![]() |
Alıntı:
|
[QUOTE=EAkpınar;1382793]
Alıntı:
|
[QUOTE=evandevan5;1382808]
Alıntı:
|
Çiçeğiniz bendeki Carnosa yapraklarına benziyor bence büyük olasılıkla Carnosa. Toprakta sineklenme torbalarda satılan siyah torf topraklarda çok görülür. Genellikle topraktaki bitkisel çürümeden sirke sineği gibi sineklerden oluyor. Toprağa çay artıkları, meyve artıkları koyulmuşsa da görülür. Bir zararları yok. Toprağı uzun bir süre sulamayın toprak kurusun. Nemli bitkisel çürüklü toprak sevdikleri yer. Carnosaları hızlı büyütmek çiçeklenme için mümkünse balkona parlak ışık alacak üzerine güneş vuracak yere alın. Akşam serinliği hafif esinti iyi gelir. Aşırı rüzgarlı dallarına zarar verecek gövdeyi sallayacak yer olmasın.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 556085
Benim hoya carnosa çiçek açmaya başladı. Ben kaç yıldır dışarıda ,balkonda bakıyorum. Şuan pencere kenarında .Adana bölgesindeyim. Dışarıda olduğundan dolayı bir sıkıntı yaşamadım. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Benim White diye bildiğim pembemtırak carnosam, görünenlerin dışında yaprakların arkalarında kalmış bir sürü tomurcuk topu daha var...:p
Eklenti 557671 Eklenti 557672 Bu ilk kez açacak pembe carnosa, ton farkını merak ediyorum. Eklenti 557673 Bu da 3 yaşında ilk kez açacak pubicalyx. Carnosadan tomurcuk şekilleri çok farklı, çok tatlı. İlk kez açacağı için heyecanla bekliyorum. Eklenti 557674 Eklenti 557675 |
1 Eklenti(ler)
Mayıs-Haziran aylarında carnosalarda şenlik başlıyor :)
|
Diğer carnosam çiçek açtı. Daha önce ana kökten 3 parçaya ayırmıştım. saksısına yabancı saldırılar olmuştu. Onları temizlerken hemde saksısı artık dar gelmeye başlamıştı. 3 ayrı saksıdan ikisi açtı. Üçüncü saksıdaki de yakında açar.
|
4 Eklenti(ler)
Carnosam coştu, koku şahane, görüntü şahane... İzlemek büyük keyif...;)
Eklenti 558628 Eklenti 558629 Eklenti 558635 Asıl merak ettiğim: pubicalyx tomurcuklarına da çok az kaldı... Eklenti 558636 |
Benim mum çiçeğim 10 yaşında ve hala açmadı.Ne yapabilirim?Teşekkürler.
|
5 Eklenti(ler)
Duvarı parfümledim. Kokuya arılar gelmeye başladı. Çiçeklerin yerini öğrenince yeniden parfüme gerek kalmadı. Sabahın erken saatlerinden akşam 8 hava kararıncaya kadar bal almaya geliyorlar. Akşama doğru kendi kokuları başlıyor. Arıların biri gidiyor biri geliyor ayrılmak istemiyorlar.
|
merheba
benim çiçeğimde ilk defa tomurcuklandı bu dönemde sulamasını nasıl yapmalıyım |
Sn frezyab, nasıl bakımını yapıyorsanız aynen devam. Biraz sulamayı artırabilirsiniz.
Havalar da ısındı ve suya her zamankinden daha fazla ihtiyacı olabilir mum çiçeğinizin. Bunu toprağına bakarak siz karar vereceksininiz. O da nasıl derseniz, Toprak çamurlaşmıyacak, fakat nemli olacak. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 559996
Parfüm olayını unutmuştum sevgili Erdem01, yarın ilk işim olacsk :) Yabani minik arılar dışında ziyaretçimiz olmuyor. |
Alıntı:
|
merhaba her nekadar aranıza yeni katılmış gibi görünsemde uzun zamandır yazılanları açıp açıp okuyorum ama sonunda içimi dökmeye karar verdim :( Ne güzel herkesin çiçeği açıyor.benim 3 yıl oldu hala uzuyor dal veriyor hazirandan beri gece saatım calınca gıdıp fısıfısla serinletiyorum suyunu 2 haftada bir veriyorum ayrıca ıkı haftada bır fısıfıs yaptıgım suya eser miktarda sıvı gübre koyuyorum ama dediğim gibi sadece uzuyor ve yaprak cıkarıyor ne bi yan sürgün nede bi kök sürgünü boyu 2 metreyi aştı acaba satın aldıgım yer yapraktan mı köklendirdide ondan mı çiçek açmıyor :(
|
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz :) Forum kurallarımız gereği bitkilere ayrılmış özel başlıklarda çelik, tohum gibi talepleri içeren mesajlar yazmıyoruz. Bu tür taleplerimizi
Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net başlığında dile getiriyoruz. Yeni çelik yerine 3 yaşındaki carnosaki sorunu çözmek daha kısa sürede çiçekle buluşmanızı sağlayabilir. Küçük saksı, bol ışık, havadar ortam ve çiçekli bitkiler için üretilen gübre size yardımcı olabilir :) |
Benim hoyalar daha köklenme aşamasında lav taşlarında şimdilik rahatları yerinde gibi inşallah köklenirler.;)
|
Arkadaslar çiçeği bir yaprak alıp dikmiştim sürgün verdi yapraklar cıkardı ama yapraklar sanki aşağıya bakıyor resim ekleyemedim acaba yanlışmı yaptım
|
2 Eklenti(ler)
böyle şuan bana cevap yazarmısınız
|
Neden cevap yazan yok
|
Rica etsem yaprak gözlerinin fotoğrafını çekebilir misiniz?
Eğer yapraklar aşağıya doğru bakıyorsa büyük ihtimalle çeliği ters dikmissinizdir bu bir sorun değil zamanla sürgünler yukarıya büyüyeceği için bir sorun kalmayacak kısa bir süre sonra bitki normal hale döner. Fotoğraflarda bitki gayet memnun halinden sürgün vermeye de başlamış kalıcı yerine alıp sürgün büyümesini izleyin derim. Fazla kurcalamayın ki bitki rahatsız olmasın. |
teşekkür ederim eve geçince resim çekeceğim ben en üst sürgünü kesip yanına diktim sürgünün ucu kurumuştu diye
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene çok verimli geçti kokusu bayağı etkili açık alan olmasına karşın tüm alanı kaplıyor kokusu ve ilk defa bu sene arıdan geçilmiyor üstü tüm gün bal arısı dolu üstü.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
mum çiçeğimin son hali
|
....
1 Eklenti(ler)
Komşumun hediyesi olan carnosam hızla büyüyor. :)
|
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar işaretlediğim yuvarlak uc sürgünmü yoksa tomurcuku cıkarıcak
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025