agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)




Beğeni Düzeni3239Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-01-2010, 10:54   #11
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turko-g Mesajı Göster
Sayın Skaraca,
Bir süre ayrı saksıya kalonceleri almayın derken;
Aynı saksıdaki birden fazla kök çiçek, özellikle benim gibi fazla su verilip suyu paylaşmasında etkili oluyor.
Ben çiçek tutma ve ilk yaprak oluşmalarında hep tek saksıda birden fazla çiçeğe aynı saksıyı paylaştırdığım ve de bunu annemden gördüğüm için sizle paylaşmak istedim.
Yani mum çiçeği biraz büyüsün kalancoeleri sonra alın demek istedim.
Özür dilerim sayın turko-g,

Ben yanlış anlamışım sizi demek ki. Bu yöntem hakkında açıkça bilgim yoktu. Ancak örneğin kaktüs ve sukulentlerin su ihtiyacının farklı olması nedeniyle aynı saksıya ekilmemesi önerildiği için bende kalonchoe ile mum çiçeğinin aynı saksıda olmayacağını, her ikisinin su ihtiyacının farklı olduğunu düşünmüştüm. Şu anda ayrılmış durumda olduğu için yapacak birşeyde yok artık. Gerekçe acaba birbirlerinin kök gelişimini olumlu etkileme olarak açıklanabilir mi? Diğer çiçek ekimlerimde su ihtiyacı durumlarına göre aynı saksıya birden fazla çiçek ekim yöntemini uygulayabilirim.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
hoya, mum çiçeği


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025