![]() |
|
![]() |
#4291 |
Ağaç Dostu
|
Mum Çiçeği
Sayın berduray hanım tarafından gönderilen mum çiçeği (hoya carnosa) saksısında köklenmeyi bekliyor. Alt iki yaprak iyi durumda olmasına karşın üstte bulunan iki yaprak ve sürgün uzantısı, buruşup kurumaya başlayınca bitkiye yük olmaması için kestim. Alt yapraklarda bir olumsuzluk yok. ![]() Geldiğinde böyle olmasına karşın, ![]() Şimdi böyle oldu. Her iki tarafta görünenler ise arkadaşımdan aldığım iki ayrı renk kalonche çeliği, emaneten duruyorlar Hoya saksısında. İlk aşamada ayrı bir saksıya alınacaklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2009
|
Sayın Skaraca, Mum çiçeğiniz biraz uzayıp kök yapısı kuvvetlenene kadar bence ayrı saksıya almayın. Annem bana iki defa mum çiçeği büyüttü hep sardunya, kurdele gibi diğer saksılarda yarım metreye kadar büyütürdü. (Gerçi hiçbiri bende ve annemde yok başka..) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2009
|
önceki sayfalarda bir arkadaşın yaptığı tavsiye üzerine çiçeklerimi haşlanmış yumurta suyu ile sulamaya başladım yerini değiştirdiğimde upuzun bir sürgününden başka hareketi yoktu, on günde her yerinden yaprak fışkırdı ve büyük bir hızla uzamaya devam ediyor. çok mutlu oldum çiçeklenmesini çok istiyorum ama böyle hızlı geliştiğini görmekte beni memnun etti ![]() geçen sene bir arkadaşıma köklendirip saksıya diktiğim bir hoya çeliği hediye etmiştim, çiçek bendeyken yeni yaprak bile çıkarmıştı, aklıma geldi arkadaşıma çiçeğin son durumunu sorayım dedim, bana öldüğünü söyledi hem üzüldüm hem kızdım doğrusu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Ağaç Dostu
|
Sınavlar olduğu için fazla ilgilenememiştim çiçeklerimle.Cuma günü onları temizlemek bakım yapmak için diğer eve gittim.Birde ne göreyim!Dört farklı yerinde tomurcuk oluşmuş hoyamın. Üç tanesini çekebildim ancak bir tanesini düzgün net bir şekilde görüntüleyemedim.Resimleri ve şimdi ki hali eklerde.Bana bu güzelliği gönderen Berna`ya çok teşekkür ederim.Ve arkadaşlarım için diğer çelikleri gönderen abi ve ablalarıma çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir süre ayrı saksıya kalonceleri almayın derken; Aynı saksıdaki birden fazla kök çiçek, özellikle benim gibi fazla su verilip suyu paylaşmasında etkili oluyor. Ben çiçek tutma ve ilk yaprak oluşmalarında hep tek saksıda birden fazla çiçeğe aynı saksıyı paylaştırdığım ve de bunu annemden gördüğüm için sizle paylaşmak istedim. Yani mum çiçeği biraz büyüsün kalancoeleri sonra alın demek istedim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Ağaç Dostu
|
Moral destek için teşekkürler Fatih'cim. İki saksıyı yanyana koyunca carnosaların neden yavaş geliştiği anlaşılıyor aslında ![]() Toprak yüzeyinde kök olmamasına rağmen, saksıyı kök doldurmuş olmalı. Orkide toprağım çok az kaldı. Toprak alınca kök durumunu kontrol ederek, gerekiyor ise saksı değiştireceğim. Teşhisim doğru mu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Sayın maki acaba mavi ve sarı saksıda ki hoyalarınızın türü nedir? Bende de aynısında var ama tür olarak ben Hoya vitellina demiştim araştırıp. Yanılmış mıyım acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Ağaç Dostu
|
Hadi ya bende kendiminkini tek tek resimlerine bakarak Hoya vitellina benzetmiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-01-2010
|
Saygıdeğer mum çiçeği sevenler Yıllar sonra analerimizin yetiştirdiği bu çiçeği sonunda zor bir aramalardan sonra temin ettim, fakat aldığım bu çiçeğin hangi renk çiçek açabileceği nasıl anlaşılır merak içindeyim bunun bir belirtisi var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Mum çiçeklerim büyümeye devam ediyor şu an 1,5 m oldu boyları. İkiside birbiriyle yarış ediyor sanki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Ağaç Dostu
|
Buradan gönderilen mum çiçeğini diktim ve tuttu diye sevinirken, bugün okuldan çıkarken kapının yanında çok güzel uzamış ve harika bir mum çiçeği gördüm, kalorifer borusuna sarmışlar ve üst kısımları yanmıştı, soğuktan ve bakımsızlıktan biraz kötü haldeydi ama yapraklarını tanıdım. Haftalarca mumçiçeği ararken burnumun dibindekini görmemişim. Bazen hemen yanımızdaki güzellikleri cevherleri görmeyebiliyoruz. Daha dikkatli bakarsak pek çok güzellikler görebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-05-2009
|
Merhaba bu bana hediye gelen hoyam, kışla birlikte yeni yapraklar vererek coştu maşaallah ![]() http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1264425867 Diğer çiçeklerde hediye geldiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben yanlış anlamışım sizi demek ki. Bu yöntem hakkında açıkça bilgim yoktu. Ancak örneğin kaktüs ve sukulentlerin su ihtiyacının farklı olması nedeniyle aynı saksıya ekilmemesi önerildiği için bende kalonchoe ile mum çiçeğinin aynı saksıda olmayacağını, her ikisinin su ihtiyacının farklı olduğunu düşünmüştüm. Şu anda ayrılmış durumda olduğu için yapacak birşeyde yok artık. Gerekçe acaba birbirlerinin kök gelişimini olumlu etkileme olarak açıklanabilir mi? Diğer çiçek ekimlerimde su ihtiyacı durumlarına göre aynı saksıya birden fazla çiçek ekim yöntemini uygulayabilirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2009
|
Merhabalar arkadaşlar Gece gece ben de mum çiçeklerim ve ekip arkadaşlarının resimlerini paylaşmak istedim. Mum çiçeklerim üç saksıda toplam dokuz kök olarak evdeki mevcudiyetlerini sürdürmektedirler. En büyük saksıdakileri yaklaşık üç ay önce diktim kendileri dikkitiğim günkü gibiler henüz toprak üstü kısımlarında bir faaliyet göstermediler zannedersem hala toprak altında uğraşıyorlar. Küçük iki saksıdakileri ise bir hafta kadar oldu dikeli. Allah'ın izniyle canları sağolsun da büyüyüp gelişip serpilmelerini nihayetinde bize verecekleri hediyelerini sabırla bekleyeceğiz artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mesela benim üç yapraktan sonra çok uzun zaman gelişme göstermeyen kauçuk bitkim kalanşoelerimin büyük çoğaltma saksılarına geçmesiyle her ikiside inanılmaz gelişme gösterdiler. Kauçuk ard arda yapraklar verirken kalanşoelerim ise büyük olan saksısında etrafları çelikler doldu. Aynı şekilde annemin mum çelikleride sardunyalarla çok güzel gelişme gösterdi. Kök gelişmesini çok erken tamamlayıp boy atmaya başlamıştı. Benim minik saksımdaki mum çeliğim ise kök gelişimini tamamlayamamış ki bekleyip duruyor hala tek kişilik saksısında ve yaprak yok. (kimse duymasın nerdeyse 6 aydan fazla.) ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2009
|
sayın k.dönmez hoyaların büyümeleri sanırım bizim sabrımzı zorlayacak ama biliyorum ki kök gelişimini tamamlayınca birden yapraklanacaklar büyüyecekler. ben nisan ayında daha büyük bi saksıya alacagım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Ağaç Dostu
|
Bunların 1 yaprakları ile Nisan'ı görürsek zaten ondan sonra bir şey olmaz. Gözüm üzerlerinde, dikkatle izliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Merhaba mumçiçeği sevenler. Dün bir çiçekçide A:Radican buldum. Çok sevindim. Uzun süredir aradığım bir çiçek. Satıcı ısrarla mum çiçeği olduğunu söyleyip durdu. Uyarmama rağmen ısrarını sürdürdü. Elbette her satıcı "okullu" olmak zorunda değil ama bir işi yapıyorsa az da olsa bilgili olmalıdır diye düşünüyorum. Satıcı hem cahil hem de edepsizdi. Neredeyse kavgaya dönüyordu tartışmamız. Üstelik çiçek hasarlıydı. Tartışırken bir yandan sporlu yapraklarını temizleyip durdum. Satıcıyı da uyardım, onu da dinlemedi. Sonuç olarak radican evimde. Bakalım kurtarabilecek miyim? Buraya, mum çiçeği almak isteyen ama radicanla kandırılmak istenen arkadaşları uyarmak için bu iletiyi yazdım. İlkin'e not: Bana verdiğin Hoya en sonunda bir tane de olsa yaprak verdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tiya, mum çiçeğin uyandı demek sonunda, çok sevindim. Bendekiler de yavaş yavaş uyanıyorlar; bahar geldi ne de olsa... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Bende 3 yıllık bir mum çiçeği var ama çiçeğini hiç göremedim gayet sağlıklı bir şekilde büyüyor ama neden çiçek vermiyor anlamadım bir türlü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
Sevgili ayhat, K dönmez in önerilerileri işinize yarar sanırım Alıntı:
Düzenleyen Sevilay : 04-03-2010 saat 16:15 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2009
|
Merhaba sizlere danışmak istediği bir konu var. Mum çiçekleriniz saksıda nasıl duruyor? Tele mi sardırmak daha iyi yoksa bir sırık ya da ipe sardırmak mı daha kullanışlı ve şık olur karar veremedim ? Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim ![]() Düzenleyen Sevilay : 04-03-2010 saat 16:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Merhaba arkadaşlar geçen sene mum çiçeği çeliği edinmiştim fakat tek yaprak verdi daha sonra hiçbir gelişme olmadı ve kurudu şimdi yeni bir çelik daha edindim sizlerin fikirlerini almak istedim resimlerini ekleyeceğim bir kaç çelik mi yapayım, öyle derseniz nerelerden ayırayım bunuda kaybetmek istemiyorum şuanda suda duruyor yardımlarınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
sevgili nazan, kendi deneyimimden bahsedebilirim: hoyamı ilk diktiğimde yuksek bir dolabın üzerine koydum, buyudukçe dalları aşağı sarkıyordu ve cok mutluydu, bende mis kokulu çiçekleriyle. budama ve saksı değişimi yaptıktan sonra başka bir dolabın üzerine dallarını yatay bir şekilde uzattım ve o zamandan beri pek fazla gelişme göstermedi. çiçekte vermedi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Ağaç Dostu
|
Benim hoyam 4 yapraktı sayın deryadeniz hanım göndermişti çeliğimi. Şimdi o çelik 9 ayda tam 14 yaprak oldu. Şuan 2 yaprağım yavru ama onlarıda yapraktan saymak istedim. ) aylık süreç için 10 yaprak açması normal mi acaba. Diğer bitkilerime nazaran hiç bakım yapmadım bile diyebilirim ama galiba yerini sevdi çok iyi gelişimler sağlıyor. Resmini eklicektim ama fotoğraf makinesi arkadaşımda edindiğim ilk gün fotoğrafını sizler ile paylaşıcam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|