View Single Post
Eski 01-02-2010, 00:31   #4309
turko-g
Ağaç Dostu

turko-g's Avatar

Giriş Tarihi: 07-10-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi skaraca Mesajı Göster
Özür dilerim sayın turko-g,

Ben yanlış anlamışım sizi demek ki. Bu yöntem hakkında açıkça bilgim yoktu. Ancak örneğin kaktüs ve sukulentlerin su ihtiyacının farklı olması nedeniyle aynı saksıya ekilmemesi önerildiği için bende kalonchoe ile mum çiçeğinin aynı saksıda olmayacağını, her ikisinin su ihtiyacının farklı olduğunu düşünmüştüm. Şu anda ayrılmış durumda olduğu için yapacak birşeyde yok artık. Gerekçe acaba birbirlerinin kök gelişimini olumlu etkileme olarak açıklanabilir mi? Diğer çiçek ekimlerimde su ihtiyacı durumlarına göre aynı saksıya birden fazla çiçek ekim yöntemini uygulayabilirim.
Sayın Skaraca ne özürü ben burdaki arkadaşlardan tecrübeli değilim. Sadece annemin yıllardır uyguladığı küçük küçük ipuçlarından benim aklımda kalanlardı paylaştığım.

Mesela benim üç yapraktan sonra çok uzun zaman gelişme göstermeyen kauçuk bitkim kalanşoelerimin büyük çoğaltma saksılarına geçmesiyle her ikiside inanılmaz gelişme gösterdiler. Kauçuk ard arda yapraklar verirken kalanşoelerim ise büyük olan saksısında etrafları çelikler doldu.

Aynı şekilde annemin mum çelikleride sardunyalarla çok güzel gelişme gösterdi. Kök gelişmesini çok erken tamamlayıp boy atmaya başlamıştı. Benim minik saksımdaki mum çeliğim ise kök gelişimini tamamlayamamış ki bekleyip duruyor hala tek kişilik saksısında ve yaprak yok. (kimse duymasın nerdeyse 6 aydan fazla.)

turko-g Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön