![]() |
|
![]() |
#1171 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
Sevgili , hfz ve dkp şimdi bir toplantıya katılmak için Çeşme tarafına gidiyorum .Bütün seralara uğrıyacağım Mum çiçeği ve Bosai incelemesi yapacağım dönüşte edindiğim izlenimleri bigilerinize sunacağım bütün Ağaclar.Net üyelerimize sağlık başarı ve mutluluklar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Ağaç Dostu
|
Dün akşam Mumçiçeğinden kuruyan çiçekleri bir kaba aldım. onları kuruması için güneşe bıraktım. kapsülleri patlar ve tohumlara ulaşır isem hemen dikeceğim. dikeceğim saksıyıda hazırladım. tüm bu işlemlerin ardından umalım ki tohumlara ulaşır ve filizlendiririm. o taktirde elimizde tohumdan yetişen filizlerimiz olacak. Heycanlıyım desem yalan olmaz.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2006
|
arkadaşlar selam ben,m mum ç,çeğim güneşli havalar başladığından beri hep dışarda sanki iyi geldi gibi.bir de menekşelerime her sulamada sıvı besin veriyorum mum çiçeğime de döküyorum.bu konuda ne dersiniz.?çentiğim de 8 yaprak oldu ve iki tane arasından uzun bi şeyler çıkıyor ucu topalak.çiçek açacak diye sevinebilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Ağaç Dostu
|
sn. Todor, geçen gün sormuş olduğum mum çiçeği tohumları konusunda bir gelişme oldu sanıyorum. Kabın etrafına çok küçük siyah noktalar yapışmış. Bunlar tohum mu?. Eğer onlar tohum ise eyvah ki ne eyvah onları toplamak pek mümkün görünmüyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Ağaç Dostu
|
Akşama Kısmetse.
Eve geç gidiyorum. Tohum olduklarını düşündüğüm şeyler aslında toz zerrecikleri gibi. Eğerki resimde görünmelerini sağlar isem neden olmasın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
Sevgili Penelophe vesevgili mum çiçeği kardeşlerim. Dün vallahi bütün seraları dolaştım.Fuardaki yakın alakanız ve Sayın Hfz hanımın bana verdiği mum çiçeği dolayısıyla havaya girdim ve bu yüzdende randevuma geç kaldım,ama değdi. Avrupa çiçeklik ten de canan aristo alırken sahibi Gönül Basel hanıma ''çok çiçekleriniz var ama buları teşhir etmeniz için bizim Agac Net sitemize ilan verin '' dediğim de bana ''ben zaten o sitenin üyesiyim ve yazılarım var '' deyince çok sevindim ve mum çiçeği talebimi söyleyince her türlü bitkiyi ve her türlü mum çiçeğini getiririm fakat ithalat yapma arifeside veya şimdi latince isimlerle sipariş verilirse Eylül ayında istediğiniz kadar getiririm '' dedi Ben sipariş vermedim çünkü henüz sizler kadar çeşitleri ve isimleri ve ender olanları bilmiyorum. Her ihtimale karşı fimanın ismini adresini veriyorum.Eğer sipariş verirseniz lütfen n istediklerleriniz çeşitten baba da iki tane ısmarlarmısınız.? yine verdiğim zahmetler için çok teşekkür ederim. AVRUPA ÇİÇEKCİLİKGönül Basel Çep:O537 365 4616 Normal tlf:O232 7520104 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
* Mum çiçeği (Hoya carnosa)
İzmir Süs Bitkileri Fuarı'ndan sonra yazmayı ve mum çiçeği kardeşliği zincirinden bir parça olarak aldığım çiçeğin son durumunu yollamayı çok denedim ancak teknik bi arızadan dolayı ancak yollayabiliyorum. umarım kusura bakmazsınız Mehmet Bey; yoksa sözümde durmamış değilim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Ağaçsever
|
gene beceremedim sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-05-2007
|
selam arkadaslar. çok küçükken evimizde vardı beyaz acan bir mum çiçeği. rahmetli babam getirmiş iş yerinden. daha sonra tam olarak ne oldu hatırlamıyorum. yaklaşık 1 aydır annem söylenip duruyor. oğlum bir sürü çiçeğin var niye bir mum çiçeği bulmuyorsun ![]() netice olarak ankarada oturuyorum. çelik verebilecek arkadaslar olursa sevinirim. teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hoşgeldiniz ![]() Sizi http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1669 buraya bekliyoruz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-05-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Ağaç Dostu
|
Bizim mum çiçeğinin başına gelenler, pişmiş tavuğun başına gelmedi. Çok büyük bir mum çiçeğimiz vardı. Yedi yıldan erken çiçek açmaz dediler, ikinci yılda her tarafı çiçekler le bezendi. Sonra bir gün babaannem ona su diye çamaşır suyu koymuş. Bizim mum çiçeğinin hayatı böylece sona ermiş oldu. Şu an ablamın çok güzel bir mum çiçeği var. Hayli büyük ve fazlaca çiçek açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2006
|
Arkadaşlar uyarınız için teşekkürler..... ancak... ben Türkçemize son derece önem veren biriyim bunun bilinmesini isterim.bu mesajı yazarken klavyesi Rusça ya uyarlı bir arkadaşımın dizüstü bilgisayarını kullanmıştım.Muhtemelen o yüzden bu şekilde algılandı zira ben yazarken mesajım bu şekilde değildi.Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bilgiler için çok teşekkürler. Telefon numarasından ulaşırım ben. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Ağaçsever
|
benim mehmet beyden aldığım mum çiçeği çeliği de şimdi boyumdan uzun hale geldi ve hızla uzamaya devam ediyor fakat hiç de çiçek açmaya niyetli görünmüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1194 |
Ağaç Dostu
|
Sarabileceği bir düzenek yapın, mesela bir ip gibi bırakın sarıla sarıla uzasın. Sürekli uzuyor olması memnuniyetini gösterir ve karşılığını verecektir. İnanın.. ![]() Düzenleyen hfz : 16-07-2007 saat 19:33 Neden: Alıntıları temizliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Ağaçsever
|
teşekkürler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Todor, İşte şimdi tamam ![]() Şu an açmış çiçeklerin altında plastik bardak duruyor. Kuruyup düşen çiçekleri orada topluyorum. 2 hafta içinde senelik izne çıkmayı planlıyorum. bu süre içerisinde de tohumları çimlendirebilirsem mesut ve bahtiyar biri olacağım ![]() Tekrar teşekkür ederim.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Ağaç Dostu
|
Çiçek açması için güneş alması lazım. Yoksa boya uzar gider. Ortamı nasıl? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2007
|
Alıntı:
Ya gerçekten ağlayacağım.Eşimin rahmetli anneannesinden neredeyse 15(benim bildiğim bu, biz evlenmeden önce de bu çiçeğin olduğunu biliyorum varın zamanı siz düşünün) yıldır yetiştirdiği mum çiçeğinden aldığımız çelikle biz de neredeyse 10 yıldır sorunsuz ve çok az bakımla (ama kapalı balkonda güneşli bir yerde) mum çiçeğini yetiştiriyorduk.Çok güzel kokusu olan mumsu-pastel kıvamlı çiçekleriyle göz dolduruyordu.Sonra bir yerden hediye gelen başka cins bitkiyi balkona koymamızla olan oldu.Beyaz küçük bitler bizim yadigar mum çiçeğine de sarıldı.Ve aldığımız ilaçlar da fayda vermedi.Bitki gün geçtikçe soldu yaprakları kurudu.Malesef sonunda bitkiyi kaybettik. Şu anda inanın bu forumu okurken içim sızlıyor.Keşke daha önceden baksaymışım diye ve size bir tavsiyem sakın işporta tipi gelgeç iş yapan çiçekçilerden fikir almayın.Ben pişman oldum . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|