![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2006
|
arkadaşlar selam ben,m mum ç,çeğim güneşli havalar başladığından beri hep dışarda sanki iyi geldi gibi.bir de menekşelerime her sulamada sıvı besin veriyorum mum çiçeğime de döküyorum.bu konuda ne dersiniz.?çentiğim de 8 yaprak oldu ve iki tane arasından uzun bi şeyler çıkıyor ucu topalak.çiçek açacak diye sevinebilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
sn. Todor, geçen gün sormuş olduğum mum çiçeği tohumları konusunda bir gelişme oldu sanıyorum. Kabın etrafına çok küçük siyah noktalar yapışmış. Bunlar tohum mu?. Eğer onlar tohum ise eyvah ki ne eyvah onları toplamak pek mümkün görünmüyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
????
Alıntı:
Aklıma bir şey takıldı. Günlerce beklememe rağmen çiçeklerde herhangi bir gelişme olmaya bilir. Cahilce olmaz umarın; Mum çiçekleri döllenme yolu ile mi tohum verir? Eğer öyle ise benim mum çiçekleri döllenmiyor demektir. Evin içinde bakılıyor ve içeride arı **** benzeri bir canlı bulunmaması için özen gösteriyoruz. Evde 10 aylık bir bebek varda ![]() Cehaletle savaş çetin ve uzun, ama kazandıkça zevkli bir savaştır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Akşama Kısmetse.
Eve geç gidiyorum. Tohum olduklarını düşündüğüm şeyler aslında toz zerrecikleri gibi. Eğerki resimde görünmelerini sağlar isem neden olmasın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
* Mum çiçeği (Hoya carnosa)
İzmir Süs Bitkileri Fuarı'ndan sonra yazmayı ve mum çiçeği kardeşliği zincirinden bir parça olarak aldığım çiçeğin son durumunu yollamayı çok denedim ancak teknik bi arızadan dolayı ancak yollayabiliyorum. umarım kusura bakmazsınız Mehmet Bey; yoksa sözümde durmamış değilim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
gene beceremedim sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-05-2007
|
selam arkadaslar. çok küçükken evimizde vardı beyaz acan bir mum çiçeği. rahmetli babam getirmiş iş yerinden. daha sonra tam olarak ne oldu hatırlamıyorum. yaklaşık 1 aydır annem söylenip duruyor. oğlum bir sürü çiçeğin var niye bir mum çiçeği bulmuyorsun ![]() netice olarak ankarada oturuyorum. çelik verebilecek arkadaslar olursa sevinirim. teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hoşgeldiniz ![]() Sizi http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1669 buraya bekliyoruz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-05-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Bizim mum çiçeğinin başına gelenler, pişmiş tavuğun başına gelmedi. Çok büyük bir mum çiçeğimiz vardı. Yedi yıldan erken çiçek açmaz dediler, ikinci yılda her tarafı çiçekler le bezendi. Sonra bir gün babaannem ona su diye çamaşır suyu koymuş. Bizim mum çiçeğinin hayatı böylece sona ermiş oldu. Şu an ablamın çok güzel bir mum çiçeği var. Hayli büyük ve fazlaca çiçek açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2006
|
Arkadaşlar uyarınız için teşekkürler..... ancak... ben Türkçemize son derece önem veren biriyim bunun bilinmesini isterim.bu mesajı yazarken klavyesi Rusça ya uyarlı bir arkadaşımın dizüstü bilgisayarını kullanmıştım.Muhtemelen o yüzden bu şekilde algılandı zira ben yazarken mesajım bu şekilde değildi.Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Todor, İşte şimdi tamam ![]() Şu an açmış çiçeklerin altında plastik bardak duruyor. Kuruyup düşen çiçekleri orada topluyorum. 2 hafta içinde senelik izne çıkmayı planlıyorum. bu süre içerisinde de tohumları çimlendirebilirsem mesut ve bahtiyar biri olacağım ![]() Tekrar teşekkür ederim.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Sn. Phenelope; bu arada sizin üst komşunun mum çiçeği ne durumda, toparlandı mı yeni haliyle? (umarım karıştırmıyorum ![]() Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Toparladı, alıştı yeni yerine. Sevmişte yeni yerini, yeni yaprakları var ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Avrupa çiçekçilik eylüle kadar isimlerini verirsek bize ithal edebileceğini söylemişti. Ben şu çeşitleri öneriyorum. Hoya pubicalyx "Red Buttons" Hoya archiboldiana Hoya pubicalyx "Royal Hawaiian Purple" Hoya ischnopus buradaki sitede diğer çeşitleri de görebilirsiniz. İsteklerinizi latince adlarıyla burada yazmanız önemli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |