![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2007
|
Sn hakan kınacı bu form başlığında selahattin hocamızın mum çiçeyi temin ettiğini biliyorum birkaç arkadaşımıza.Bilginiz olsun diye hatırlatayım dedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bence mum çiçeği iç mekan bitkisi değil. Aynı saksıda iki kök vardı. Birini ayırıp bahçeye çıkardım. İlk günler bazı yapraklarında sararmalar oldu. Şimdi her yerinden yeni ve güçlü sürgünler çıkıyor. İçerde kalanda bir kıpırtı yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2007
|
[QUOTE=memet;128894]Hedera neyin kötü olduğunu anlatabilir misin? Köklerini konrol ettin m isağlam mı?[/QUOTE Mehmet bey, evet köklerini kontrol ettim gayet sağlam saksıyı değiştirdim yerini de değiştirdim bir hafta önce sanırım ya yerini beyenmedi ışıkdan dolayı öğleden sonra evim çok güneş alıyor.Bende biraz fazla suladım isteklerini ayarlayamadım sanırım şimdi bekliyorum çürüme olursa ümidimi kesicem tekrar filiz vermesi için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Kaseriya'nın yolladığı güzel Hoya cam kenarındaki yerini aldı. Hergün birkaç kere gidip bakıyorum nasıl diye. Haftada 1 kere de suluyorum. Toprağı genelde nemli, toprak kurusun diye bekliyorum. Bakalım ne zaman yeni yapraklar verecek. Tekrar çok teşekkür ederim Kaseriya ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Rica ederim ne demek,umarım önümüzdeki sene bol bol çiçek açar.Lakin o çelik nereye tutunup boy atacak merak ettim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arada bir yoklayın burayı, çelikleri olan mutlaka verecektir. Merak etmeyin ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-06-2007
|
Bende de güzel bir mum çiçeği var. İsteyenlere çelik gönderebilirim. Şu anda boyu yaklaşık olarak 2,5 metre kadar ve birkaç yerinden yeni sürgünler çıkartıyor. Bu kısımlarından çelik alabilirim. İlgilenenlere duyurulur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Sn.Chemsit; Çok mutlu olurum bir kaç çelik çok işime yarar ![]() Saygılar, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-06-2007
|
Alıntı:
Bilgileriniz özel mesaj olarak atarsanız size bir kaç çelik gönderebilirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Merhaba, Benim aylar önce sayın Hfz den aldığım mum çiçeği çeliğim artık hızla büyüyor. Ve gelişme yolunda gün geçtikçe ilerliyor.Çeliğim bir tane sürgün verdi fakat 5 tane olan yapraklarından ikisi güneşten kavrulunca onları kestim ve 3 yaprağı kaldı.Şu an durumları gayet iyi bakalım zaman ne gösterecek. Buradaki arkadaşlar gibi benim de mum çiçeğim işallah açacak.. Teşekkürler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-11-2006
|
Hollanda'daki arkadaşım yaz tatili için gelirken 4 tane hoya çeliği getirdi. Daha önce dediğim gibi maalesef hepsi köksüz, tutacağını ümit ediyorum. Yapraklarını inceleyerek türlerini anlamaya çalıştım. Yanılmıyorsam Hoya Multiflora, Hoya Pubicalyx ve Hoya Ciliata var. Bir tanesinin maalesef yaprakları pörsümüş, ne olduğunu anlayamadım. Eğer yaşarsa ileride türünü tespit edebileceğimi sanıyorum. Seneye hiç yoksa bir kaç kişiye çelik verebilmeyi diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Saksıyla Buluşma
Arkadaşlar, Bildiğiniz üzere benim çelikleri suya bırakalı bir ayı geçti. Şimdi size çeliklerin son hallerinin fotoğraflarını gönderiyorum. Tam da Hafize hanımın tahmin ettiği üzere en çok diversifolia zorluyor. Sizce bu çeliklerin hangilerinin toprakla buluşma zamanı gelmiş? Özellikle diversifolia için suda daha fazla beklemesi bitkiye zarar verir mi? Ha bu arada publicalyx çoktan saksısına kavuştu bile. ![]() Görüşlerinizi bekliyorum... 1. Diversifolia 2. Diversifolia 3. Serpens 4. Silverpink |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Hamido forumu dikkatlice okursanız mum çiçeğinin çok nazlı bir bitki olmadığını görebilirsiniz. Öncelikle çeliklerinizi oksijenli su ve su karışımında köklenene kadar bekletin ve daha sonra toprakla buluşturun. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-11-2006
|
İlginize teşekkürler. Hepsini suya koydum. Köklenenleri saksıya aktaracağım ve fotoğraflarını çekerek foruma koyacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Alıntı:
Bu sizin mi?Maşallah..Kokulu olan cinsten mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Kökler çok uzamış. Bence hemen dikin. Sevgili Adabayrakoğlu'na katılıyorum. 3. fotoğraftakini ikiye bölebilirsiniz, 4. fotoğraftakinin alt yaprağını kesip üstteki kök toprak içinde kalacak şekilde dikebilirsiniz. Yaprağı da saksının bir kenarına yatırarak dikebilirsiniz. İlk suyunda da içinde kök saldığı kendi suları ile sulayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Diversifolia, (İlk iki fotoğraftaki) diğer türlerden farklı olarak kesildiği yerden taze incir koparıldığında olduğu gibi derhal süt salgılıyor ve kesik bölgeyi kaplıyor. Bu nedenle son fotoğraftaki gibi kesildiği yerden köklenemiyor. Bu haliyle de diksem tutar mı acaba. Hele ilk fotoğraftakinde sadece bir kökçük var. Son ikisini belirttiğiniz gibi hemen dikiyorum. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|