View Single Post
Eski 06-06-2007, 09:31   #1199
nrş
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
hemen müdahele etmen gereken bir zararlıyla karşı karşıyasın.ıslak pamuk peçete gibi birşeylerle alabildiğin kadarını çiçeğe zarar vermeden temizle.
sonra zararlılar için evde hazırlanabilen ilaçlar bölümünü oku orada gerekli olan ilaç anlatılıyor.

Ya gerçekten ağlayacağım.Eşimin rahmetli anneannesinden neredeyse 15(benim bildiğim bu, biz evlenmeden önce de bu çiçeğin olduğunu biliyorum varın zamanı siz düşünün) yıldır yetiştirdiği mum çiçeğinden aldığımız çelikle biz de neredeyse 10 yıldır sorunsuz ve çok az bakımla (ama kapalı balkonda güneşli bir yerde) mum çiçeğini yetiştiriyorduk.Çok güzel kokusu olan mumsu-pastel kıvamlı çiçekleriyle göz dolduruyordu.Sonra bir yerden hediye gelen başka cins bitkiyi balkona koymamızla olan oldu.Beyaz küçük bitler bizim yadigar mum çiçeğine de sarıldı.Ve aldığımız ilaçlar da fayda vermedi.Bitki gün geçtikçe soldu yaprakları kurudu.Malesef sonunda bitkiyi kaybettik.
Şu anda inanın bu forumu okurken içim sızlıyor.Keşke daha önceden baksaymışım diye ve size bir tavsiyem sakın işporta tipi gelgeç iş yapan çiçekçilerden fikir almayın.Ben pişman oldum .

nrş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön