![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
ben de bu strel ortamı hiç anlayamadım. yahu doğada bu sporlar steril ortamı nerden buluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
-
Giriş Tarihi: 12-05-2009
|
Sevgili macromantar, saksi derken kafa mi dediniz? Ben evimin altında klimalı loş 200karemetre yer var, ondan sordum. Ortam uygun olduğundan değerlendirmek istedim. Bilgi var, mycell yoq..... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2009
|
Alıntı:
Evinizin altındaki ortam için gerçekten çok şanslısınız, bunu en güzel şekilde gönlünüzce değerlendirin ******, Size mantarlar konusunda elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Yanlız amanita için yaz sonuna kadar beklemelisiniz bulunduğum bölgedeki çamlıktan sizin için toplayıp ufakta bir misel çalışması yapar öyle yollarım sporunuda yollarım sizde denersiniz. Belki o kadar beklemeye de gerek kalmaz yarın yine bir arazi taramasına çıkıcam bakarsınız karşıma çıkıverir, mesela geçen hafta botelus,Xerocomus,hypholomafasciculare ,Ganoderma applanatum ve birkaç zamanı geçmiş puflballs birde sizin muscaria'nın yakın akrabası olan amanita vaginata buldum. Saygılar, Ömer karaman. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-10-2017
|
Kültür mantarı nasıl yetiştirilir
Kültür mantarı yetişticiliği nasıl yapılır sorusuna güzel bir yanıtı da https://piyasaanketi.com/kultur-mant...tistiriciligi/ adresinde bulabilirsiniz. Ortam sıcaklığı kompost özlliği vs... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bu işi canlı olan ağaçlara yapmak uygun olmaz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
bir mantar yetiştiricisi olarak buraya yazmaya ihtiyaç hissettim ![]() ![]() kendiliğinden çıktı 2 günde bu kadar oldu, gerçi ölüyor. nasıl çimlendi ordan naıl çıktı bilmiyorum artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2009
|
iyi geceler arkadaşlar.kuruttuğum mantarlarda biraz koku var sanki çürük gibi ama kuruduktan sonra böyle bir koku aldım daha önce yoktu...ben bu mantarları yesem tehlikeli mi olur acaba ? bir de kuruturken nem alıcı kullandım acaba ondan dolayımı oldu..yardımcı olursanız çok sevinicem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
şimdi onu ordan çıakrtaağım. süs bkiminin saksısında çıkmış bu durumla da ilk kez karşılaşıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-01-2007
|
Sn. makromantar Bu yukarda yazılan kompostta her tür mantar yetişirmi ? Amanita Muscaria, Kültür Mantarı vs. yoksa her türün daha verimli olduğu kompostlarmı vardır ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-12-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
|
Sayın judas kompost demek bir yetiştirme ortamı demektir, mantıken de düşünürsek binlerce türü olan bir ailenin tüm üyelerinin aynı ortamda yetişmesini beklemek yanlış olur. Ama ****** genel olarak amanita,agaricus gibi agaricaleslerin çoğu aşağı yukarı aynı kompostta olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-10-2009
|
arkadaşlar 180 m2 bir bodrum katı var mantar yetiştiriciliği yapmak istiyorum bu işin sadece hevesle değil çabayla, uygun ortamı bulmayla da ilgisi olduğunu biliyorum bu işi yapan arakadaşlardan 180m2 yere hangi sistemi kurmam gerektiğini ve bunun bana maliyetinin nekadar olacağını tahminen söylerlerse sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-12-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-10-2009
|
arkadaşlar bana cevap verecek olan yokmu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Trüf mantarı ile ilgili bir başlık bulamadım, ama açsak ve bilgilerimizi paylaşsak çok güzel olur. Bizim ülkemizde dolaman diye biliniyor. Yurtdışında özellikle İtalyada kilosu 2500 eurodan başlayan türleri varmış. Bulmak için köpek yetiştiriyorlar. Besin değeri çok yüksek. Bir sitede truffle yapan fide görmüştüm. Uygun toprak yapısı oluşturulduğunda kökü truffle oluşturuyor. Fide satılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Türkiye'de benzer türleri var özellikle Konya'da . http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11548921.asp Yukardaki saksıdaki bitkinin yerini de "domalan otu" almış. Bu otun olduğu yerde bu mantar var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
YOk değildir bence. O gerçektten ottur. Çünkü bildiğim dolaman çayırlıkta oluyor. Hatta bu sene kilosu 10 tlden satıldı. Çok boldu. Normalde 30-40 falan diye biliyorum. Patates gibi yemeğini yaptık . Lezzetli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
/
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
arkadaşlar sadece aileme yetecek kadar az miktarda ganoderma mantarı yetiştirmek istiyorum. bodrum katında uygun koşulları oluşturabileceğim boş alanım var. bu mantarın tohumunu nereden temin edebilirim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yalnız bu konuda ülkemizin en yetkili mantar uzmanlarından Jilber Barutçiyan, bu mantarla ilgili hiçbir bilimsel kanıt olmadığını ısrarla söylüyor, kendisinin yazdığı yazıları baştan sona iyice okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Ayrıca burada da mantarla ilgili diğer konuları da görebileceğiniz ve kolayca sıralayıp, bulabileceğiniz bir listemiz var. Tüm bunları bence bir inceleyin sonra yine de kültürden üreteceğim diyorsanız, internetten ismiyle arattığınızda sonuç alabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|