View Single Post
Eski 09-03-2010, 15:19   #59
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Mantar sporları her yerde, uygun ortam beklemedeler...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sami sarı Mesajı Göster
Selam dostlar, bir sorum olacak; yukarıdaki yazımda bahsettiğim gibi bahçeye attığım gübrenin içine mantar tohumları nereden karışmış olabilir?

Gübreyi inekleri olan bir arkadaşımdan aldım. Arkadaş, ineklerini kapalı ahırda bakıyor, küçükte bir ağılı var. Yani ot ve yem verip bakıyor. Gübrelerini de hemen ahır yanındaki bahçeye döküyor.

Mantar sporu ve tohum karışması imkansız.

Nasıl oluyor da bu şekilde mantarın yetişecek ortamı hazırlanmış oluyor?

Bu olay benim için çok ilginç. Çünkü bu mantar işinden hiç anlamam. Eğer bu konuyu aydınlatabilirseniz benim için mantar yetiştirme kolaylaşır. Yani tohum aramadan mantar yetiştirebiliriz. Potansiyel var ama kullanamıyorum. Bahçe, gübre, ortam müsait. İnşallah sayenizde aydınlanırım.

NOT... Bu siteyi bulduğum için çok seviniyorum. Sağlıcakla kalın.

Forumumuzun bu bölümünde mantarlar hakkında fikir sahibi olabileceğiniz güvenilir yazılar mevcut.

Mantarlar ile ilgili diğer konulara da bu listeyi ve/veya forumumuzun arama bölümünü kullanarak ulaşabilirsiniz.

Ancak yeni üye olduğunuzdan dolayı hepsinden önce hepimizin uyduğu kurallarımızı ve kullanım kolaylıkları bölümlerimizi okuyup, kendinizi de tanıttıktan sonra, temel Türkçe imla kurallarını yok sayan yazılarınıza biraz daha özen göstermeniz gerektiğini hatırlatmalıyım.

Yazınızı alıntılarken bariz Türkçe hatalarını düzeltmeye çalıştım, ancak bunu her zaman ve herkes için yapamayacağımız için biraz gayret göstermenizi rica ediyoruz.

Ortak yarar düşüncesiyle ortaya konup, yıllardır uyguladığımız kuralları hatırlattığım için kırılmayacağınızı umuyor, sağlık ve devamlılığınızı diliyorum.


gece
mantarlar hakkında hepimizin öğreneceği daha çok konu var diyen forum kişisi.

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön