View Single Post
Eski 30-05-2009, 08:26   #31
makromantar
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi CamGuzeli Mesajı Göster
Sevgili macromantar, saksi derken kafa mi dediniz? Ben evimin altında klimalı loş 200karemetre yer var, ondan sordum. Ortam uygun olduğundan değerlendirmek istedim. Bilgi var, mycell yoq.....))))))))
Sevgili camgüzeli saksıyı genel anlamda kullandım, yani maksat evde yetiştirmek, bu küçük bir sera, bir akvaryum,bir saksı **** sizin dediğiniz gibi bir kafa vs.. herşeyden olabilir. Şayet ben bu işi için kullanmadığım akvaryumu uygun buluyorum.

Evinizin altındaki ortam için gerçekten çok şanslısınız, bunu en güzel şekilde gönlünüzce değerlendirin ******, Size mantarlar konusunda elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Yanlız amanita için yaz sonuna kadar beklemelisiniz bulunduğum bölgedeki çamlıktan sizin için toplayıp ufakta bir misel çalışması yapar öyle yollarım sporunuda yollarım sizde denersiniz. Belki o kadar beklemeye de gerek kalmaz yarın yine bir arazi taramasına çıkıcam bakarsınız karşıma çıkıverir, mesela geçen hafta botelus,Xerocomus,hypholomafasciculare
,Ganoderma applanatum ve birkaç zamanı geçmiş puflballs birde sizin muscaria'nın yakın akrabası olan amanita vaginata buldum.


Saygılar,
Ömer karaman.

makromantar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön